Asparges sæsonen er sat ind
Asparges sæsonen er sat ind, det har du nok allerede opdaget. Jeg vil i indlægget her komme med lidt inspiration til hvordan du kan bruge disse lækre asparges, for det er nu du skal trylle med de fantastiske grøntsager. Jeg elsker dem, både de grønne og hvide. Jeg bruger ofte asparges i mine retter, enten som tilbehør eller som hovedingrediens i forretter. Jeg er vild med asparges i salater, i frikassé, saucer og som dampet, stegt, grillet eller rå i salat. Herhjemme spiser vi flest grønne asparges og de hvide er som regel anvendt i forretter og i høns i asparges. Nye hvide asparges med en hjemmelavet hollandaise eller et pocheret æg, citronsauce eller dampet i hvidvin og overhældt med smør – uhh det er lækkert og blandt mine favoritter. Hvis du vil vide lidt mere om de skønne grønne og hvide delikatesser, så læs mere her
Asparges sæsonen er sat ind og her får du nogle af mine bud på hvordan du kan bruge de lækre asparges, og lave en lækker middag der smager af sommer.
Kartoffelsalat som tilbehør til grill
- Nye kogte kartofler i mundrette bidder
- Grønne asparges skåret i mindre stykker, gives et kort opkog i saltet vand. (fra elkedel) Skylles i koldt vand
- 2 stængler selleri
- Fennikel skåret i små tern
- 5 stængler forårsløg
- 1 lille glas kapers
- Frisk timian
- Olivenolie
- Eddike, eksempelvis granateddike eller æble
- 1 spsk. sennep – gerne estragonsennep
- Lidt frisk citronsaft
- Flagesalt og friskkværnet peber
- Det hele vendes og stilles på køl i ca. 20 minutter
Nudelsuppe med grønne asparges
Hvide og grønne asparges med pocheret æg – inspiration til forret
Citronkylling med grønne asparges
Skærising med hvide asparges
Kalvefrikassé med grønne asparges
Nem og lækker pastaret med grønne asparges
Oksefilet med grønne asparges
Mormor mad og grønne asparges
Risotto med grønne asparges
Jeg håber du kan bruge mine bud og få lidt ny inspiration til hvordan du kan anvende dine asparges. Asparges sæsonen er sat ind og det er bare om at komme i gang – de smager bedst nu.
Go´appetit!
1 Comment