Blog posts

Cheesecake med pistacie, lime og hvid chokolade

Cheesecake med pistacie, lime og hvid chokolade

Desserter, Gæstemad

Cheesecake med pistacie, lime og hvid chokolade

Jeg har længe gået og grublet over at udtænke den perfekte opskrift på en lækker cremet cheesecake med pistacie, lime og hvid chokolade. Ønsket var, at den skulle indeholde en god mængde pistacie, som jeg virkelig elsker smagen af i diverse desserter, dressinger, salater og pestoer, det må være italieneren i mig…  Siger den pæredanske dame. Jeg synes, at jeg er lykkedes ganske fint med det.

Pistacie, lime og hvid chokolade

Smagen af pistacie, lime og hvid chokolade i kombination med en saltet og knasende bund belagt med en pistaciecreme, lyder det ikke lækkert ? Jeg er meget tæt på at være helt tilfreds med dette resultat, dog kunne kagen forfines mere rent æstetisk, den kunne godt stå skarpere og måske være lidt mere glat, hvilket for mig er sekundært, når det kommer til madlavning. Smag må altid prioriteres, og jeg er først helt tilfreds, når denne cheesecake rammer plet smagsmæssigt ned til mindste detalje. Den kunne nemlig godt tåle en anelse kraftigere pistaciesmag, det er nok mere en nørd-ting, der handler om kvaliteten af selve pistaciekernerne. Når det så er sagt, er det altså blevet en ganske lækker cheesecake også med de købevenlige øko-nødder fra supermarkedet. Køb de ekstra grønne håndplukkede pistaciekerner eksempelvis disse for mere aroma – det gør jeg næste gang, jeg laver denne kage.

Min pistaciecheesecake lavede jeg lørdag eftermiddag, vi nød et stykke af den lækre kage i drivhuset til en god kop cappuccino, det smagte lidt af Italien, da vi sad der i solstrålerne blandt chilier og tomater. Senere snuppede drengene sig et ekstra stykke, jeg tænker, at der tilmed er rigeligt til en god omgang mandags eftermiddagshygge i den kage. Kagen er ikke tung og mættende som mange andre i cheesecake familien, hvilket for mig blot er et stort plus. Den hvide chokolade giver heller ikke halsbrand, den holder sig pænt i baggrunden som limesmagen.   

Cheesecake med pistacie, lime og hvid chokolade

Cheesecake med pistacie, lime og hvid chokolade

Cheesecake med pistacie

Vild med cheesecake, så prøv denne lækre variant

Cheesecake med pistacie, lime og hvid chokolade

Ret Dessert, Kage
Køkken Amerikansk, Dansk, Fransk, Italian
Keyword cheesecake, Dessertkage, Hvid chokolade, Mynte og limesirup, Pistacie
Forb. tid 6 timer
Tilb. tid 30 minutter

Ingredients

Cheesecake

  • 100 gram pistaciekerner samt lidt til pynt
  • 80 gram hvid chokolade gerne knapper
  • 250 gram mascarpone
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 3 spsk. flormelis
  • 3 breve husblas
  • 1 stk. økologisk lime saft og skal
  • 2 spsk. cremefraiche 38%
  • 2 tsk. vaniljesukker

Bund

  • 160 gram digestivekiks
  • 75 gram smør

Instructions

Kiksebund

  • Start medbunden. Smelt smør og knus kiks, bland det hele godt sammen, jeg bruger min foodprocessor, men du kan også knuse kiks i en frysepose.
  • Hæld kikseblandingen i en rund bageform beklædt med bagepapir. Sæt på køl.

Cheesecake

  • Husblas i en bøtte med koldt vand, det skal stå i ca. 10 minutter, imens kan du smelte chokoladen, piske fløden og hakke pistaciekerner.
  • Varm pistaciekernerne på en pande i ca. 1 minut, de skal blot lige afgive den der velkendte duft, de skal ikke være brandvarme eller tage farve. Hak da pistaciekernerne fint, her er en foodprocessor eller minihakker eminent.
  • Kom cremefraichen ned til nøddeblandingen og gi det hele en omgang, så du har en pistaciecreme.
  • Pisk fløden til en blød skum og vend mascarpone, vaniljesukker og flormelis i samt nøddeblandingen.
  • Kom saften af en hel limefrugt i en kasserolle med det udblødte husblas, det skal smeltes i saften og afkøles let.
  • Den hvide smeltede chokolade blandes nu med husblas og limesaft. Vend nu det hele i cheesecakeblandingen, vend grundigt men forsigtigt. Smag fyldet til, mangler der lidt flormelis, vaniljesukker eller hvidchokolade kan de nås endnu.
  • Kiksebunden tages ud af køleskabet og cheesecakeblandingen hældes ovenpå. Jeg bruger kageplast rundt om kagen inde i kageformen. Med en dejskraber udglatter jeg kagens top. Kagen skal stå på køl mindst 5-6 timer eller endnu bedre til dagen efter.
  • Pynt din cheesecake med revet limeskal og hakkede pistaciekerner. Server og nyd til en god kop kaffe.

Cheesecake med pistacie, lime og hvid chokolade Kagesnit

Rigtig go´appetit! 

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe eller komme med yderligere inspiration.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.