Blog posts

Torskeloins på bund af glaskål og grønne æbler

Torskeloins på bund af glaskål og grønne æbler

Forretter, Mandagsfisk

Torskeloins på bund af glaskål og grønne æbler

Denne udsøgte forret bestående af torskeloins på en bund af papirstynde skiver glaskål og grønne æbler, overhældt med brunet smør og purløgsolie samt toppet med ristede hasselnødder og dild er en virkelig delikat forret helt oplagt at servere for dine middagsgæster.

Nytårstorsk 

Torskeforretten udtænkte jeg til vores nytårsmenu, hvoraf mange af ingredienserne kunne forberedes forinden som purløgsolie, brunet smør og tynde skiver glaskål og æbler. Du kan sagtens udskifte den dyre torsk med anden hvid fisk som kulmule, lange, lys- og mørksej, kuller eller ising. Smagen er der naturligvis forskel på, men er du en haj til at tilberede fisk, kan du få et ganske fint resultat med smag og konsistens ved brug af de billigere alternativer. Jeg selv elsker hvide fisk som torsk, pighvar og havkat og ville derfor spare andre steder.

Prøv også denne lækre opskrift på havtaskekæver i svøb

Torskeloins på bund af glaskål og grønne æblerTorskeloins på bund af glaskål og grønne æbler

Torskeloins på bund af glaskål og grønne æbler

Ret Aftensmad, Forret, Gæstemad
Køkken Dansk, Fransk
Keyword Forret, Torsk
Antal 4

Equipment

  • Mandolinjern
  • Blender/foodprocessor el. thermomixer

Ingredienser

Fisken

  • 500 gram torskeloins
  • 1 stk. glaskål
  • 1 stk. grønt æble
  • 2 spsk. ristede hasselnødder uden skal
  • 1 håndfuld dild
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt og peber

Brunet smør

  • 100 gram smør
  • 3 spsk. citronsaft friskpresset

Purløgsolie

  • 1 bundt purløg
  • 2 dl. smagsneutral olie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

Purløgsolie

  • Skyl og klip purløget i grove stykker, kom det i en foodprocessor eller blender sammen med olien og blend nu purløget til det er helt fint hakket.
  • Hæld purløgsolien over i en kasserolle og varm op til ca. 60 grader. Sigt nu purløgsolien igennem et klæde/kaffefilter og tilsæt lidt citronsaft. Hæld på flaske eller bøtte med tætsluttet låg. Ved anretning af forretten dryppes 4-5 dråber olie i tallerkenen. Purløgsolien kan laves flere dage på forhånd. Opbevares ikke på køl.

Brunet smør

  • Smelt smørret i en kasserolle ved middel varme til det er helt smeltet og vallen falder til bunds. Skru da lidt op for varmen til smørret og lad det bruse noge tid uden at lade det brænde på - det skal dufte nøddeagtigt, ikke brændt.
  • Sigt smørret og hæld det over i en ren kasserolle og smag til med friskpresset citronsaft og evt. lidt dild. Overhæld fisken med et par spiseskefulde brunet lunt smør. Det brunede smør kan laves flere timer forinden, det skal blot lunes igen inden servering.

Fisken

  • Skræl glaskålen ved at skære bund og top af og skrælle siderne af som ved en kartoffel. Med et mandolinjern skæres glaskålen og det grønne æble i helt tynde skiver. Læg skiverne i et lille fad/tallerken og hæld citronsaft og lidt olivenolie over, beklæd med køkkenfilm. Lad det stå til tallerkenen skal anrettes
  • Ved anretning placeres de tynde carpaccio lignende skiver glaskål og æbler pænt i bunden af en tallerken, hvorpå fisken placeres ovenpå. Vent med at anrette til alt er klar.
  • Rist hasselnødderne på en tør pande til de er let gyldne, jeg bruger italienske hasselnødder uden skal. Hak nødderne groft, de må gerne have lidt bid. Hæld en teskefuld hakkede ristede nødder over fisken. De ristede nødder kan også med fordel ristes forinden.
  • Fjern eventuelle ben fra fisken og skær den i 4 lige store stykker, lægges i et fad beklædt med bagepapir. Salt stykkerne grundigt på begge sider og krydr også med peber.
  • Bag fisken i en forvarmet 180 graders varm ovn i 10-12 min. til fisken deler sig i flager, når du trykker på den med pegefingeren. (pas på overtilberedning)
    Placer fisken ovenpå de tynde skiver glaskål og æbler, overhæld med brunet smør og top med ristede hasselnødder og pynt med frisk dild og nogle dråber purløgsolie, salt let og server med det samme.

Torskeloins på bund af glaskål og grønne æbler

Rigtig go´ appetit! 

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller “Tag” Madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.