Blog posts

Paneret rødspættefilet med persillesovs

Paneret rødspættefilet med persillesovs

Hverdagsmad, Mandagsfisk

Paneret rødspættefilet med persillesovs

En virkelig lækker klassiker i det danske sommerland er paneret rødspættefilet med persillesovs og nye grøntsager. Det smager da bare så fantastisk. Friskfangede rødspættefileter (dobbelpanerede) eksempelvis til nye kartofler, gulerødder, grønne asparges og friskbælgede ærter er virkelig en dejlig ret. Du kan i princippet servere lige de nye friske grøntsager til fisken, du bedst kan lide – eksempelvis spæde sauterede blomkålsbuketter eller broccoli-asparges samt smørstegte rosenkål, hvilket også vil matche fisken godt.

Friske rødspættefileter

Det vigtigste er at bruge friske råvarer, hvilket er din garanti for et dejligt velsmagende måltid. Jeg kunne aldrig drømme om at bruge løsfrosne panerede rødspættefileter fra en pose, så hellere undvære. Sidst vi lavede denne ret, kørte vi på havnen efter friskfangede rødspætter, det kan tydeligt smages, når fisken er så frisk. 

Tip til kogning af nye kartofler

Kog dine nye kartofler i saltet vand tilsat en masse dejlige smagsgivere som løvstikke, persillestilke, porretoppe, forårsløg, laurbærblade, bunden af de grønne asparges eller lidt dild – du kan med stor fordel komme rigtig meget i kogevandet, det vil give god smag til kartofler og ikke mindst persillesovsen. Jeg anvender altid kogevandet fra kartoflerne i sovsen og tilsætter en sjat venlig piskefløde. Sådan kan vi bedst lide vores persillesovs – den skal smage af noget. De nye kartofler koges under låg i ca. 8 minutter og trækker videre i kogevandet.

Drikkevarer til paneret rødspættefilet

Til måltidet foretrækker Mads at drikke en god øl til retten, mens jeg nyder et koldt glas Sauvignon Blanc – begge dele egner sig fint til retten, men jeg vil nu alligevel altid gå med vinen, da den tilfører en dejlig syre der klæder retten. 

Prøv også denne skønne sommerforret med nye hvide asparges og rejer

Paneret rødspættefilet med persillesovs

Paneret rødspættefilet med persillesovs

Ret Aftensmad, Frokost
Køkken Dansk
Keyword Fisk, Fiskefilet, Rødspættefilet
Antal 4 Personer

Ingredienser

Dobbelpanering

  • 8-12 stk. rødspættefileter friske
  • 2 stk. æg
  • 1 dl. mælk
  • 2 dl. hvedemel
  • 2 dl. rasp
  • 1 tsk. salt og peber
  • 100 gram smør til stegning
  • 2 spsk. olie til stegning

Persillesovs

  • 3 dl. kogevand fra kartofler tilsat porretop, persillestængler, løvstikke, dild m.v.
  • 1,5 spsk. smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 dl. piskefløde
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. sennep
  • 1 tsk. salt og friskkværnet peber
  • 2 bundt kruspersille

Tilbehør

  • 1 kg. nye kartofler skrubbet
  • 3 store gulerødder dampet
  • 400 gram bælgede ærter
  • 500 gram grønne asparges eller asparges broccoli

Sådan gør du

Tilbehør

  • Start med at skrubbe de nye kartofler fra af jord og sand, fjern knolde og øjne, de skal ikke skrælles men være rene. Kog dem i rigeligt vand tilsat forskellige smagsgivere som salt, porretoppe, løvstikke, stilkene fra persillen, timiankvist, dildskærme, laurbærblade, forårsløg eller hvad du ellers har liggende. Det giver god smag til kartoflerne samt lidt ekstra smag til persillesovsen.
  • Tænd for kartoflerne når du går i gang med at panere fiskefileterne (koges i 8 min. under låg og trækker i kogevandet mens fiskene steges).
  • Klargør de øvrige grøntsager, bælg ærter, skær gulerødderne osv. blancher dem ganske kort i saltet vand, lige inden servering.
  • Skyl og hak persillen, læg den i en skål og tilsæt den først sovsen til sidst efterfulgt af et hurtigt opkog.

dobbelpanering og stegning

  • Pisk æg godt sammen i en skål, hæld mel og rasp for sig i dybe tallerkener eller fade. Bland salt og peber i melet og ligeledes blandes der salt i raspen.
  • Læg fiskefileterne i et dybt fad eller i en frysepose med mælk. Én efter en tages de op og vendes først i melet efterfulgt af æggemasse og slutteligt rasp. Du skal være forsigtig i processen, men samtidig sørge for at fisken dækkes godt af raspen.
  • Læg de panerede fiskefileter klar eksempelvis på store tallerkener.
  • Når kogevandet til kartoflerne slukkes efter ca. 8 minutter påbegynder du stegningen af fiskene. Brug to store pander. Fiskene må ikke røre hinanden på panden. Rødspættefileterne skal steges i rigeligt brusende smør samt lidt olivenolie - tilsæt mere smør undervejs. Vend kun en fileterne en enkelt gang. Steg dem til de er flotte gyldne og ved høj varme, så de ikke tørsteges.

Persillesovs

  • Lav en smørbolle i en kasserolle og tilsæt kartoffelkogevandet efter de har kogt i 8 minutter og gerne en 5 minutter efter de har trukket i vandet. Lad melet koge godt igennem, det er altid vigtigt i en opbagning at få melet brændt godt af og kogt igennem, så du ikke kan smage melet.
  • Tilsæt da piskefløde, sennep og citronsaft.
  • Smag til med salt og rigeligt friskværnet peber.
  • Under opkogning et minuts tid inden servering tilsættes den hakkede persille.

Sommermad   Rødspættefilet

Rigtig go´appetit!

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller “Tag” Madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

1 Comment

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.