Blog posts

Frisk forret med gazpacho og lange

Frisk forret med gazpacho og lange

Forretter, Mandagsfisk

Frisk forret med gazpacho og lange

En frisk forret med gazpacho og lange der bare smager af sommer og sol. Lige nu bugner mit drivhus med de skønneste tomater, peberfrugter, chilifrugter, agurker med mere – helt perfekt til en smagfuld gazpacho. De fleste hvide fisk vil gå fint til denne ret, men jeg ville nok foretrække en fisk som lange, skærissing eller torsk. Som forret er suppen også helt fin uden fisk.

Nem og hurtig gazpacho

Min gazpacho har en eneste arbejdsgang, alle grøntsagerne blendes til en suppe i min foodprocessor, det tager omkring 2 minutter med tilsmagning. Nemmere bliver det ikke, og det smager så dejligt og frisk på denne måde. Gazpacho er en suppe, der er super nem at justere med en nøje tilsmagning. 

Bedste tilberedning af lange eller anden hvid fisk 

Når jeg serverer hvid fisk på denne måde, foretrækker jeg en beurre monte tilberedning. Heri ligger de små stykker fisk afhængig af størrelse i badet mellem 5-8 minutter max. Det er en yderst skånsom måde at tilberede den fine og lidt porøse hvide fisk. Med en beurre monte tilberedning undgår du, at fisken bliver så tør eller falder fra hinanden. Du kan selvfølgelig også vælge at bage fisken i ovnen. Vil du prøve med en beurre monte, skal du blot læse anvisningerne her

Server som frisk forret eller hovedret  

Gazpacho med lange er super god som forret, let og delikat og smækfyldt med smag. Du kan dog også sagtens servere den som hovedret, hvis blot du serverer det med et større stykke fisk samt lidt brød. 

Gazpacho

Frisk forret med gazpacho og lange Frisk forret med gazpacho og lange

Frisk forret med gazpacho og lange

Ret Fisk, Forret, Suppe
Køkken Dansk, Spansk
Keyword aftensmad, Forret, Kold suppe, Syltede agurker, Tomater
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 6 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 stk. blegselleri
  • 1 stk. skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 500 gram tomater, gerne forskellige slags
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. rød snackpeber
  • 1 stk. frisk rød chili mellem styrke
  • 2 tsk. tomatpure
  • 0,5 dl. citronsaft
  • 2 spsk. limesaft
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. sherryvineddike
  • 1 håndfuld basilikum
  • 5 stk. mynteblade
  • 1 tsk. salt og peber
  • 1 håndfuld friskbælgede ærter

Sådan gør du

  • Skyl grøntsagerne, skræl løg, hvidløg og agurk, fjern frø fra peberfrugt og chili. Kom alle grøntsagerne i en foodprocessor og blend det hele til du har en god suppekonsistens.
  • Tilsæt tomatpure, citron og limesaft samt sherryvineddike og salt og peber, blend igen. Smag suppen til med krydderurter, citrus og sherryvineddike.
  • Hæld suppen på karaffel med låg, stil på køl til fisken er tilberedt og let afkølet. Anret suppen i dybe tallerkener og læg fisken ovenpå, pynt med friske urter samt friskbælgede ærter og små stykker frisk tomat.

Lækker forretRigtig go´appetit!

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller “Tag” Madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.