Frisk forret med gazpacho og lange
En frisk forret med gazpacho og lange der bare smager af sommer og sol. Lige nu bugner mit drivhus med de skønneste tomater, peberfrugter, chilifrugter, agurker med mere – helt perfekt til en smagfuld gazpacho. De fleste hvide fisk vil gå fint til denne ret, men jeg ville nok foretrække en fisk som lange, skærissing eller torsk. Som forret er suppen også helt fin uden fisk.
Nem og hurtig gazpacho
Min gazpacho har en eneste arbejdsgang, alle grøntsagerne blendes til en suppe i min foodprocessor, det tager omkring 2 minutter med tilsmagning. Nemmere bliver det ikke, og det smager så dejligt og frisk på denne måde. Gazpacho er en suppe, der er super nem at justere med en nøje tilsmagning.
Bedste tilberedning af lange eller anden hvid fisk
Når jeg serverer hvid fisk på denne måde, foretrækker jeg en beurre monte tilberedning. Heri ligger de små stykker fisk afhængig af størrelse i badet mellem 5-8 minutter max. Det er en yderst skånsom måde at tilberede den fine og lidt porøse hvide fisk. Med en beurre monte tilberedning undgår du, at fisken bliver så tør eller falder fra hinanden. Du kan selvfølgelig også vælge at bage fisken i ovnen. Vil du prøve med en beurre monte, skal du blot læse anvisningerne her
Server som frisk forret eller hovedret
Gazpacho med lange er super god som forret, let og delikat og smækfyldt med smag. Du kan dog også sagtens servere den som hovedret, hvis blot du serverer det med et større stykke fisk samt lidt brød.
Frisk forret med gazpacho og lange
Ingredienser
- 1 stk. blegselleri
- 1 stk. skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 500 gram tomater, gerne forskellige slags
- 1 stk. agurk
- 1 stk. rød snackpeber
- 1 stk. frisk rød chili mellem styrke
- 2 tsk. tomatpure
- 0,5 dl. citronsaft
- 2 spsk. limesaft
- 3 spsk. olivenolie
- 2 spsk. sherryvineddike
- 1 håndfuld basilikum
- 5 stk. mynteblade
- 1 tsk. salt og peber
- 1 håndfuld friskbælgede ærter
Sådan gør du
- Skyl grøntsagerne, skræl løg, hvidløg og agurk, fjern frø fra peberfrugt og chili. Kom alle grøntsagerne i en foodprocessor og blend det hele til du har en god suppekonsistens.
- Tilsæt tomatpure, citron og limesaft samt sherryvineddike og salt og peber, blend igen. Smag suppen til med krydderurter, citrus og sherryvineddike.
- Hæld suppen på karaffel med låg, stil på køl til fisken er tilberedt og let afkølet. Anret suppen i dybe tallerkener og læg fisken ovenpå, pynt med friske urter samt friskbælgede ærter og små stykker frisk tomat.
Rigtig go´appetit!
Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe.
Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller “Tag” Madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.
De bedste hilsner
Anne Sofie