Blog posts

Spicy kyllingekødboller i rød karrysauce

Spicy kyllingekødboller i rød karrysauce

Hverdagsmad

Spicy kyllingekødboller i rød karrysauce

Disse spicy kyllingekødboller i rød karrysauce med kokosmælk, oksefond, lime, miso med mere smager bare rasende godt. Smagen er dyb, varm, krydret, frisk og godt afrundet i kraft af den fede kokosmælk. Opskriften er freestylet og sammensat ud fra ingredienserne i mine skabe. Nogle gange rammer man bare plet i første hug, hvilket i den grad er gældende for denne ret – derfor skal den naturligvis gemmes i min opskriftsamling.

Kyllingekødboller

Det er sjældent, at jeg bruger kyllingefars og ligefrem foretrækker kyllingekødboller i en ret – oftest er kødet mildt i smagen og lettere porøst – men i denne kombination er kyllingekødbollerne yderst velplacerede. De smager bare virkelig godt. Jeg er derfor glad for, at have fået mig endnu en dejlig ret med kyllingefars – denne har hidtil været favoritten, men den er altså blevet overhalet med denne lækre asiatiske ret.   

Rød karrysauce og miso

Jeg har prøvet rigtig mange forskellige karrypaste, i hvert fald dem der findes på hylderne i supermarkederne. Kvaliteten på karrypaste kan være meget svingende – min favorit er denne spicy sag, der virkelig er utrolig dyb i smagen. Den er drøj og har en lang holdbarhed på køl. Jeg køber den i Løvbjerg, der har et flot og bredt udvalg af asiatiske specialvarer. Det er også her, jeg køber denne ganske fine miso. Misopaste anvender jeg næsten i alle asiatiske retter som smagsforstærker og naturligvis i den Japanske Misosuppe. Har du ikke en misopaste, smager retten altså også fremragende uden, men prøv det ad, hvis det er muligt. 

Vild med asiatiske supper, prøv denne sunde version med rød karry og kokosmælk

Tid til lidt spicy smage 

Ovenpå en god sommerferie med grillpølser og i det hele taget hobevis af måltider på grillen, er det vidunderligt med et krydret og spicy måltid med sprøde grøntsager. Vi går imod koldere tider, hvorfor tiden til lidt varme og spicy retter virker tiltalende. Retten er som de fleste asiatiske retter meget sund, og du kan jo tilføje de grøntsager, du selv foretrækker. Jeg foretrækker ris til retten, men du kan også sagtens servere den til nudler.     

Kyllingekødboller rød karrysauce Spicy kyllingekødboller i rød karrysauce Spicy kyllingekødboller i rød karrysauce

Spicy kyllingekødboller i rød karrysauce

Ret Aftensmad
Køkken Asiatisk
Keyword kokosmælk, Kyllingekødboller, Miso, Rød karry, Thaiboller
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Kyllingekødboller

  • 500 gram hakket kyllingekød
  • 1 stk. æg
  • 1 stk. løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stk. rød chili medium styrke
  • 1 håndfuld mynteblade kan udelades
  • 1 håndfuld koriander kan udelades
  • 1 tsk. tørret timian
  • ½ tsk. sellerisalt
  • ½ tsk. cayennepeber
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. salt og peber
  • ½ dl. rasp
  • ½ dl. sesamolie til stegning

Rød karrysauce med kokosmælk

  • 2 spsk. sesamolie
  • 3-4 spsk. rød karrypaste
  • 1 stk. løg
  • 1 stk. porre
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. rød snackpeber
  • 1 stor gulerod
  • 1 håndfuld friske sukkerærter
  • 6-8 stk. cherrytomater
  • 2 dåser kokosmælk den fede version
  • 1 stk. lime saften
  • ½ stk. citron saften
  • 1-2 dl. oksefond brug evt. bouillon oprørt i kogt vand
  • 1 tsk. salt og peber
  • 1 håndfuld friske koriander
  • kokosmel
  • peanuts
  • 1-2 tsk. miso kan udelades
  • 1-2 tsk. maizenamel saucejævner

Sådan gør du

Spicy kyllingekødboller

  • Kom løg, chili, hvidløg og krydderurter i en foodprocessor eller minihakker eller hak det hele fint i hånden - husk handsker (chili).
  • Rør det hele sammen med farsen samt de øvrige krydderier, æg og rasp, farsen skal være let klistret men sammenhængende.
  • Form små deller med fingrene eller to teskeer, steg dem let gyldne på en pande med rigeligt sesamolie, de skal ikke være gennemstegte. Læg kødbollerne til side, imens saucen tilberedes.

Rød karrysauce med kokosmælk

  • Hak løg, hvidløg og porre fint, skræl gulerod og rens peberfrugten. Hak grøntsagerne i mindre stykker og del sukkerærterne i 2-3 dele. Cherrytomaterne deles i kvarte.
  • Svits løg, hvidløg, porre og sidst karrypaste i lidt sesamolie, er du til stærk sauce tilsættes yderligere karrypaste. Tilsæt oksefonden, lad det koge op.
  • Tilsæt kokosmælk, lime -og citronsaft, 1-2 tsk. miso, krydderier, rød snackpeber, gulerødder og cherrytomater. lad saucen simre i ca. 10 minutter.
  • Smag saucen godt til med lime og citronsaft, salt og peber samt miso. Tilsæt nu kyllingekødbollerne og lade dem simre i saucen i godt 5 minutter.
  • Slutteligt tilsættes sukkerærterne og de friske koriander, server til ris.
  • Pynt evt. med kokosmel og peanuts.

Spicy kyllingekødboller i rød karrysauce

Rigtig go´appetit!

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller “Tag” Madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

1 Comment

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.