Blog posts

Opskrift på lækker japansk ramen suppe

Opskrift på lækker japansk ramen suppe

Hverdagsmad

Opskrift på lækker japansk ramen suppe

Denne opskrift på lækker japansk ramen suppe har jeg lovet at udgive i godt et halvt år. Nu har jeg endelig fundet tid til det. Det er også på sin plads, at suppen endelig foreviges her på domænet. jeg er selv ret flittig til at bruge mine egne opskrifter, det er smart, da jeg allerede kender smagen og resultatet eller hvis jeg bare ikke lige kan huske hele ingredienslisten. Den japanske suppe laver jeg jævnligt, da jeg altid har en masse fond i fryseren – på denne måde er det både en sund og nem ret. Det er virkelig en lækker asiatisk suppe, der også blandt teenagerne er i høj kurs.

Ramen, nudler og grøntsager

Lad dig ikke afskrække af den lange ingrediensliste, den kan snildt halveres, fyldet bestemmer du selv ud fra det du bedst kan lide eller lige har liggende i grøntsagsskuffen. Jeg varierer min ramen hver gang, og har prøvet med både fugl, svin og okse – alle varianter er lækre. I denne ret er det suppen, der bærer den genkendelige dejlige smag. De 3 vigtigste ingredienser på i min ramen er hønsefond, miso og soyasauce. Alle ingredienser har jeg altid, hvorfor retten for mig er meget ligetil.  

Japansk suppe 

Jeg er på ingen måde en erfaren kok indenfor det japanske køkken, ej heller mit kendskab til japanske retter. Jeg er glad for retter som sushi, ramen, gyoza/dumplings, tempura og den simple misosuppe, der mindre meget om ramen (dog uden kød/fond). Jeg kunne virkelig godt tænke mig at smage meget mere fra det japanske køkken, især retter fra forskellige dele af Japan. 

Prøv også disse spicy asiatiske kyllingekødboller i rød karrysauce med kokosmælk, lime og miso

Ingredienser til ramen Anret Anretning inden suppe

Opskrift på lækker japansk ramen suppeOpskrift på lækker japansk ramen suppe

Opskrift på lækker japansk ramen suppe

Ret Aftensmad, Suppe
Køkken Asiatisk, Japansk
Keyword Fond, Japansk suppe, Nudler, Ramen, Suppe
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk. sesamolie
  • 1-2 stk. rød chili
  • 1 stk. porrer
  • 1 fed hvidløg
  • 1 liter hønsefond
  • 2 tsk. miso
  • ½ dl. soyasauce
  • ½ dl. teriyaki sauce kan erstattes af mild soya
  • 1 spsk. fishsauce kan udelades
  • 2 stk. lime saften fra den ene
  • 5-6 stk. mynteblade
  • 2 stk. gulerødder
  • 5 stk. radise
  • stk. kinaradise
  • 150 gram champignon
  • 2 stk. forårsløg
  • 1 håndfuld babymajs
  • 1 dl. bønnespirer
  • 1 håndfuld sugarsnaps
  • 1 stk. rød snackpeber
  • 300 gram ramen nudler el. andre nudler
  • 4 stk. æg eller 8 vagtelæg
  • 2 stk. koteletter, oksesteaks eller kylligebryster marineret i rød karrypaste
  • tsk. rød karrypaste
  • Basilikum
  • koriander

Sådan gør du

  • Start med at rense, skrælle, hakke, snitte alle grøntsagerne, stil dem til side i hver sin skål. Næsten alle grøntsagerne skal ikke tilberedes, blot anrettes i en dyb skål/tallerken inden suppen hældes ved. Derfor er det en fordel at snitte fint. Se billeder.
  • Mariner dit kød i rød karrypaste salt og peber, sæt til side. Kødet skal tilberedes kort tid inden suppen er færdig.
  • Kog æggene så de er smilene eller pocher dem, gør dette inden du går i gang med suppen.
  • Svits porrer, hvidløg og chili i lidt sesamolie, tilsæt hønsefond, soyasauce, miso, teriyaki sauce, evt. fishsauce, hakkede mynteblade og saften fra den ene limefrugt. Lad det koge let op, smag til. Måske skal suppen koges lidt mere ind eller smages til med peber, lime, miso eller lidt soyasauce. Pas på med at komme salt i suppen, da soyasaucen er ret saltholdig.
  • Mens suppen varmes godt igennem, koger du nudlerne og steger dit kød på en pande. Skær koteletterne, bøfferne eller brysterne i slices på 1-2 cm tykkelse.
  • Anret nu en skål med nudler og alle grøntsagerne, placer dem pænt i bunker og læg kødet øverst. Hæld nu den brandvarme suppe over og top med frisk chili, koriander og frisk basilikum. læg forsigtigt to halve æg ovenpå. Spis med ske og spisepinde.

Opskrift på lækker japansk ramen suppe

Rigtig go´appetit!

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller “Tag” Madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.