Nem og hurtig hjemmelavet remoulade
Hermed mit bidrag til en nem og hurtig hjemmelavet remoulade perfekt til fiskefrikadeller og fiskefilet ovenpå en skive mørk rugbrød. Det er sådan en mandagsspise, vi indimellem får herhjemme. Vi forsøger at snige lidt mere fisk indenbords i hverdagene, og det gør bestemt ikke noget, at det er nemt og lynhurtigt at røre en lækker remoulade som denne. Hjemmelavet remoulade smager sådan cirka 200 gange bedre end den på tube, om den hedder Graasten, Bähncke eller K-salat er fuldkommen underordnet. Ingen købe-remo overgår den hjemmelavede version.
Remouladen fungerer iøvrigt også rigtig godt til meget andet særligt ovenpå en skive rugbrød med roastbeef, peberrod og ristede løg eller som dippelse til sprøde pommes frites. Har du lyst til at lave remouladen helt fra bunden, skal du starte med at lave en portion hjemmelavede pickles, herefter hjemmelavet sennep og så en portion mayonnaise. Det er en hyggelig proces, og tanken om at alt er hjemmelavet, er for mig tiltalende. Men du kommer altså rigtig langt med denne nemme version. Har du én gang indkøbt disse ingredienser, er der til mange omgange nem og hurtig hjemmelavet remoulade.
Tip til fiskefilet og glutenfri fiskefrikadelle
Mine fiskefiletter er først vendt i en tynd meljævning og efterfølgende paneret i pankorasp og stegt i rapsolie og smør – det synes jeg, er rigtig lækkert. Andre gange får vi dem blot vendt i mel. Med pankorasp er rødspættefiletten stadig saftig og super sprød, uden at have en tyk skal panering der falder af i flager. Når du rører din fiskefrikadellefars, kan du erstatte hvedemel med kartoffelmel for at få en glutenfri fiskefrikadelle – et fint tip jeg har lært at vores fiskemand. Om du bruger torsk, lyssej, laks eller en blanding er en smagssag, men steg altid dellerne først i lidt olie og så smør for at opnå en flot gylden farve samt en herlig sprød skorpe.
Nem og hurtig hjemmelavet remoulade
Ingredienser
- 5 spsk. Mayo, Hellmann/Kraft/Heinz el. hjemmelavet
- 5 spsk. cremefraiche 18%
- 4 spsk. piccalilli, kan købes i mange supermarkeder
- ½ tsk. karrypulver
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. citronsaft smages til
- 1 knivspids rørsukker
- 1 tsk. sennep
- 2 spsk. hakket purløg
- ½ tsk. salt og peber smages til
- 1 spsk. kapers, grovhakket
- 2 spsk. finthakket rødløg
- 1-2 spsk. hakket syltede agurker
- 8-10 stk. cornichoner, finthakket
Sådan gør du
- Pisk alle de våde varer sammen i en skål. Tilsæt krydderierne, hakket løg og purløg og bland det godt sammen. Juster farven med gurkemejen.
- Hak cornichoner, syltede agurker og kapers og hæld det i dressingen sammen med din picalilli, rør godt sammen. Smag remouladen til med salt, peber, citronsaft og rørsukker. Pas på med salten, da kapers er ret salte i forvejen.
- Hæld remouladen på et skoldet patentglas og stil på køl. Server til fiskefrikadeller eller fiskefilet på et godt stykke rugbrød. Remouladen smager også dejligt ovenpå roastbeef med revet peberrod og ristede løg.
- Remouladen kan holde sig frisk og lækker på køl i ca. 4-5 dage.
Rigtig go´appetit!
Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe eller komme med yderligere inspiration.
Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.
De bedste hilsner
Anne Sofie
Anette
19. juni 2021 at 07:58Hej Anne Sofie
Jeg vil prøve at lave din sennep med øl og vil bare gerne vide hvor lang tid den kan holde sig.
Hilsen
Anette
Anne Sofie
19. juni 2021 at 08:37Hej Anette.
Det er da et godt spørgsmål, de gange vi har haft den på køl, har vi spist den inden den blev dårlig 🙂 Jeg vil sige nogle måneder, ryst glasset forinden med atamon 🙂
God fornøjelse!
De bedste hilsner
Anne sofie