Lækre og nemme hjemmelavede pickles
Disse lækre og nemme hjemmelavede pickles er fantastisk tilbehør til pålægsbordet, særligt ovenpå smørrebrød – det opgraderer straks enhver madpakke. Pickles er også super godt i sandwich, til frikadellerne og ikke mindst i den hjemmelavede remoulade. Jeg er vild med den sur-søde og krydrede smag, bidet i de sprøde grøntsager og den cremede konsistens fra den smagfulde sauce.
Jeg har lavet opskrift på to versioner af de lækre og nemme hjemmelavede pickles – en mørk og en lys. Forskellen på de to opskrifter vil ikke synes stor, da det hele blot afhænger af hvilken sukker, der anvendes. Den mørke pickles har en dybere og sødere smag – den bruger jeg som tilbehør til frikadeller, steg og andet kød der har godt at et surt-sødt element. Den lyse karrygule pickles er mere syrlig og frisk, den kommer jeg ovenpå pålæg og i hjemmelavet remoulade – grøntsagerne kan du variere som du vil.
Mere tilbehør → hjemmelavet rødkål
Dette skal du bruge
Fyld
- Et halvt blomkål i små buketter
- 3 gulerødder i små tern
- 1 glas sylteløg, små perleløg
- 1-2 røde peberfrugter
- 15-20 cornisoner
- Et halvt glas kapers
- En halv agurk/squash
- 2 håndfuld friske grønne bønner
- 2 spsk. fennikel i små tern
- Evt. en håndfuld grønne ærter
- Evt. en håndfuld hele små chili
- Vand til at blanchere grøntsagerne
- 1 spsk. salt
Eddikelage mørk
- 3 dl. lagereddike
- 2 dl. æblecidereddike eller sherryvineddike
- 150 gram brun farin
- 1 laurbærblad
- 1 tsk. sennepsfrø
- Lidt hele peberkorn
- En knivspids salt
Eddikelage lys
- 3 dl. lagereddike
- 2 dl. æblecidereddike eller sherryvineddike
- 150 gram lys sukker
- 1 laurbærblad
- 1 tsk. sennepsfrø
- Lidt hele peberkorn
- En knivspids salt
Sauce
- 2 tsk. karry
- Saften fra en ½ citron
- 2 -3 tsk. maizenamel
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. sellerisalt
- 2-3 tsk. sennepspulver
- ½ tsk. spidskommen
- Smag til med salt
- Friskkværnet sort peber
Sådan gør du
- Start med eddikelagen. Kom alle ingredienserne i en gryde, lade det koge i nogle minutter til sukkeret er opløst i eddiken. Stil til afkøling og sigt efterfølgende lagen.
- Skær alle grøntsagerne i mindre stykker, blancher gulerødder, blomkål, fennikel og bønner i saltet kogende vand i et par minutter, kom dem straks i iskoldt vand.
- Hæld den afkølede eddikelage i en skål og tilsæt nu krydderier og maizenamel. Pisk det godt sammen til du opnår en cremet glat konsistens. Smag til med salt, peber, citronsaft og krydderier.
- Hæld grøntsagerne ned i saucen og vend et par gange til det er fordelt jævnt.
- Hæld blandingen på atamonskyllede skoldede glas og kom på køl.
Lækre og nemme hjemmelavede pickles.
Rigtig go´appetit!