Blog posts

Lav den bedste og saftigste hamburgerryg

Lav den bedste og saftigste hamburgerryg

Velkommen i mit køkken

Lav den bedste og saftigste hamburgerryg

Lav den bedste og saftigste hamburgerryg, en overskrift der lover meget og opskriften lever op til det. Jeg har nemlig et super godt tip i ærmet som jeg naturligvis gerne deler med dig. Hvis du alle dage har kogt din hamburgerryg vil denne fremgang måske overraske dig – i hvert fald lover jeg dig at du vil blive positiv overrasket over smag og konsistens, hvis du følger mine anvisninger. Tippet fik jeg af min tidligere kollega Jette, for knap 4 år siden – jeg fik med det samme lyst til at afprøve det og jeg har siden holdt mig til denne tilberedning. Hamburgerryg er ikke en ret vi får så tit – måske et par gange om året, men vi elsker det alle mand. Det er en af de retter der ofte går i glemmebogen og når vi pludselig kommer i tanke om at den skal på madplanen, så glæder alle sig til aftenens middag. Jeg køber altid en god stor hamburgerryg, så der er rester til næste dag og pålæg til madpakkerne. Vi får næsten altid samme tilbehør til Hamburgerryg, med lidt få variationer og undtagelser. Min mand elsker min blomkålsauce, og saucen til hamburgerryggen, minder meget om den og derfor er blomkål altid hamburgerryggen en sikker følgesvend. Det gælder også for kartofler og gulerødder. Indimellem får vi også små fine ærter til, dampede porrer og broccoli eller hvidvinsdampede grønne asparges. Alt sammen meget velegnet til den klassiske danske ret og særligt det grønne klæder den ellers lidt blege, men gode ret.

Mit bedste hamburgerryg tip handler ganske enkelt om ovnstegning. At tilberede hamburgerryggen i ovnen istedet for at koge den i vand. Det betyder at kødet bevarer dets saft og kraft, det får masser af smag og den får altså en væsentlig mere lækker og fast kød-konsistens.

Lav den bedste og saftigste hamburgerryg

  • Klip nettet af din hamburgerryg og rul den ind i smørbelagt stanniol, med den matte side opad. Jeg smører altså smør på den blanke side af mit stykke stanniol og ruller hamburgerryggen ind i det så det dækker helt, også enderne.
  • Hamburgerryggen lægges i et ildfast fad med lidt vand i bunden. Læg gerne en porretop ved til at give smag til stegeskyen.
  • Hamburgerryggen steges i ovnen i ca, 1,5 time på 175 grader varmluft. Er din steg 1 kg steges den i 1 time, ligesom en 2 kg hamburgerryg steges i 2 timer osv.
  • Fadet stilles midt i ovnen og du kan med fordel forlænge stegetiden ved at reducere varmen i ovnen.
  • Når hamburgerryggen er færdig tages den ud og hviler i ca. 10 minutter på et skærebræt, hvorefter herligheden skæres i skiver og anrettes.

    Lav den bedste og saftigste hamburgerryg Lav den bedste og saftigste hamburgerryg Lav den bedste og saftigste hamburgerryg

Alt dette skal du bruge
  • Hamburgerryg 1,5-2 kg
  • 1 kg kartofler
  • 6 gulerødder
  • 1 blomkål
  • 1 porre
  • 2 dl. fløde
  • 2 tsk. estragonsennep eller alm. sennep
  • 1 spsk. hvidvinseddike gerne med estragon
  • 1 spsk. små kapers ca. 12-15 stk.
  • Et enkelt klem på citronen
  • Stanniol
  • Smør
  • Salt og peber

    Lav den bedste og saftigste hamburgerryg

Tilbehør
  • Kartofler sættes i kog
  • Blomkålen deles i buketter og lægges i en gryde med saltet vand i bunden, det skal ikke dække kålen. Vandet skal blot op at koge og da slukkes. Blomkålen trækker under låg, mens hamburgerryggen hviler.
  • Gulerødderne halveres og skæres i halve – de skal dampes ganske kort i saltet vand.

    Lav den bedste og saftigste hamburgerryg

Skøn sauce til hamburgerryg
  • En god klat smør
  • 1 fint-snittet porre
  • 1 spsk. hvidvinseddike med estragon
  • 1 spsk. estragonsennep
  • 1 spsk. hakkede kapers
  • 2 dl. fløde
  • 3 dl. kogevand fra blomkålen
  • 1 spsk. frisk citronsaft
  • Salt og peber
  • 2 tsk. maizena majsstivelse oprørt i lidt koldt mælk

    Lav den bedste og saftigste hamburgerryg Lav den bedste og saftigste hamburgerryg Lav den bedste og saftigste hamburgerryg

Fremgang
  • Porre svitses i smør og krydres med salt og peber
  • Hæld hvidvinseddiken ved og lad det koge ind
  • Tilsæt fløde, kapers og sennep
  • Tilsæt kogevandet fra blomkålen
  • Tilsæt stegeskyen fra fadet med hamburgerryg
  • Jævn saucen
  • Tilsæt lidt frisk citronsaft
  • Smag til med salt og pber, evt. lidt sennep, citronsaft eller eddike

    Lav den bedste og saftigste hamburgerryg Lav den bedste og saftigste hamburgerryg Lav den bedste og saftigste hamburgerryg Lav den bedste og saftigste hamburgerryg

Anret og server som du ønsker. Læg mærke til hvor saftig hamburgerryggen er, al saft, kraft og smag er bevaret i kødet – det er ærgerligt at lade alt det gode fra kødet svinde ud i kogevandet. Den koncentrerede stegesky hældes i saucen og intet går til spilde.

Lav den bedste og saftigste hamburgerryg- prøv det!

Det er generelt en ret der er svær at få til at “shine”, men ta´ikke fejl, den smager pragtfuldt! Retten kan du pimpe med lidt friske urter, en skive citron og flere farverige grøntsager, hvis du synes den fremstår lidt blegt.

GO´appetit!

 
MADfilosoFie - May the force be with you!

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejser, familie, livsstil, skønhed - tips og tricks

1 Comment

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *