Blog posts

Mac´n´cheese

Mac´n´cheese

Tilbehør

Børnefavoritten mac´n´cheese

Hermed en opskrift på børnefavoritten mac´n´cheese, der er lavet i samarbejde med min yngste søn Wilhelm. Med kyndig vejledning er jeg blevet klædt på til at lave opskriften. Lidt frie tøjler har jeg dog fået i tilblivelsen af opskriften, så jeg har naturligvis forbedret retten med lidt ekstra, der lige tager toppen af det kvalmende, retten nemt får. Stod det til min søn, ville der ikke være skyggen af porre, cayennepeber eller citronsaft, men som drengen så ofte siger, har jeg aldrig lavet en ret, han ikke kunne lide. 

Mac´n´cheese amerikansk klassiker

Wilhelm har længe plaget mig om at lave denne klassiske amerikanske ret til ham og hans storebror. Lysten til at smage det stammer fra utallige amerikanske film og tv-serier. Som navnet tydeligt afslører er mac n´cheese ikke ligefrem en kalorielet ret, herhjemme får drengene det dog ikke som hovedelement i en ret, men som tilbehør til kød – det egner sig ret godt til svinekød, eksempelvis skaftkotelet som på billederne, men også til spareribs, frikadeller, pølser eller marineret svinemørbrad svøbt i bacon. Er du på diæt eller bange for kalorier, vil jeg anbefale dig at vælge noget andet tilbehør til din aftensmad. 

Drengene synes, at mac´n´cheese minder lidt om flødekartofler, der må jeg dog erklære mig uenig – flødekartofler smager af mere, men måske er konsistensen lidt af det samme. Mac´n´cheese smager ganske udmærket, men er jo som sagt temmelig kalorieholdig, og jeg ville til enhver tid foretrække en hjemmelavet frit og bearnaise fremfor en omgang mac´n´chesse – det er nok mere en børnefavorit.  

Vild med amerikanske retter ? Prøv denne snaskede burger og disse hjemmelavede pommesfrites

Børnefavoritten mac´n´cheese Skaftkotelet Børnefavoritten mac´n´cheese

Mac´n´cheese

Ret Aftensmad
Køkken Amerikansk
Keyword Mac n cheese, Macaroni
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 350 gram suppehorn/makaroni de snoede
  • 50 gram smør
  • 4 spsk. hvedemel
  • 5 dl. sødmælk
  • ½ dl. piskefløde
  • 2 spsk. fintsnittet porre
  • 125 gram revet mozzarella
  • 100 gram revet cheddar
  • 1 knivspids revet muskatnød
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 1 tsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. hakket purløg

Sådan gør du

  • Kog de små suppehorn al dente, skyl dem i koldt vand i et dørslag. Hæld suppehornene i et ildfast fad, stil til side.
  • Snit et lille stykke porre i tynde ringe og hak dem fint.
  • Smelt smør i en tykbundet gryde og tilsæt mel, pisk godt igennem så saucen ikke klumper, det er vigtigt at melet varmes godt igennem inden mælken tilsættes.
  • Lidt efter lidt tilsættes sødmælken under konstant piskning til saucen har en fin konsistens. Tilsæt nu muskatnød, porre, fløde og halvdelen af osten. Varm ostesaucen godt igennem, den må gerne småsimre. Smag til med salt og peber, evt. en anelse cayennepeber og citronsaft.
  • Hæld nu ostesaucen over dine suppehorn/makaroni, saucen skal dække helt. Juster evt. mængden med lidt ekstra fløde og pastavand, rør i fadet, så alle makaroni dækkes. Drys det resterende ost ovenpå krydr med friskkværnet peber og bag mac ´n´cheese fadet i ovnen i 15 minutter på 180 grader varmluft.
  • Drys finthakket purløg over din færdige mac´n´cheese. Server til skaftkoteletter, spareribs, kålpølser eller frikadeller.

Børnefavoritten mac´n´cheese

 

Rigtig go´appetit! 

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller “Tag” Madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.