Blog posts

Mojito vandis med mynte og limesirup

Mojito vandis med mynte og limesirup

Vin & drinks

Mojito vandis med mynte og limesirup

Opskriften på mojito vandis med mynte og limesirup er udtænkt i forbindelse med mit seneste bud på en god opskrift på en hjemmelavet mynte og limesirup. Den er båd nem, hurtig og simpel at fremtrylle, og består kun af 4 ingredienser – mynteblade, lime, vand og sukker. Det smager rigtig skønt i kage -og bærdesserter, ovenpå is, i isvand/danskvand, kogt vand som te og ikke mindst i drinks og vandis med sprut. Jeg har nydt min nye sirup i en gin & tonic, i en klassisk mojito samt spist et par af de lækre mojito vandis – en enkelt mojito slushice er det også blevet til. Sirup er generelt godt at pimpe de fleste drinks med og tilfører både en frisk, let syrlig/bitter sød smag. Du kan selv justere mængden af sirup efter smag og behag.

Mojito vandis og slushice

For tiden formerer mine mynteplanter sig i urtehaven, og selvom jeg bruger ret meget mynte i mine drinks og min madlavning, kan jeg ikke nå at bruge dem alle. Derfor har jeg udtænkt denne opskrift på en god mynte og limesirup. Denne skønne sirup skal du bruge i dine hjemmelavede mojito vandis samt mojito slushice, hvis du har fået lyst til det. I min fryser ligger en stak hjemmelavede mojito vanidis samt en portion mojito slushice. Begge dele vildt lækre på en varm sommerdag. Du kan også lave gin & tonic vandis tilsat mynte og limesirup, så har du lidt for enhver smag. Mojito Slushice eller gin og tonic vandis med rabarbersirup er allerede et kæmpe hit herhjemme. Ved slushice følger du opskriften til vandis, men tilsætter blandingen lidt mere alkohol, så fryser isen ikke helt. På denne måde opnår du en herlig konsistens af slushice. Jeg plejer at hælde det i et vinglas og dryppe lidt ekstra limesaft over samt 1-2 spsk. ekstra rom. Ejer du ikke en slushicemaskine, er denne metode ganske fin. 

Mynte og limesirup Drink med mynte og limesiruo

Hjemmelavet mynte og limesirup

Ret Drinks, Sirup
Køkken Dansk
Keyword Alkohol, Dessert, Mojito, Sirup
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 1 Flaske

Ingredienser

 • 10-14 stk. Myntestængler
 • 2 stk. økologiske limefrugter Både saft og skal
 • 3 dl. sukker
 • dl. vand

Sådan gør du

 • Pres saften ud af limefrugterne og skær herefter limeskallerne i mindre stykker. Kom limesaft, skaller, mynteblade samt stængler i en gryde med vand og sukker. Lad det småsimre i ca. 10 minutter.
 • Sigt al væske igennem en finmasket si og pres al saft ud af limeskallerne, kassér blade og skaller. Hæld væsken tilbage i kasserollen igen og lad din mynte og limesirup koge lidt mere ind, det tager ca. 10 minutter.
 • Hæld din varme mynte og limesirup i en skoldet flaske og stil på køl. Siruppen kan holde sig på køl i en månedstid måske mere. Portionen giver ca. ½ liter.

Mojito vandis med mynte og limesirup

Mojito vandis med mynte og limesirup

Ret Mojito vandis, Vandis
Køkken Dansk
Keyword Mojitois, Mynte og limesirup, Sirup, Vandis
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 8 timer
Antal 4 personer

Ingredienser

 • 8 stk. isforme
 • 5 dl. danskvand
 • dl. lys rom
 • dl. mynte og limesirup
 • 1 spsk. finthakket mynte
 • 3 stk. tynde skiver lime

Sådan gør du

 • Bland alle ingredienser og smag til med sirup. Hak mynteblade meget fint og tilsæt blandingen. Skær evt. 4 super tynde skiver limefrugt og skær dem i kvarte.
 • Hæld din mojitoblanding i isforme og dump en lille kvart skive lime i hver form, det er mest til pynt. Frys dine hjemmelavede mojito vandis i minimum 8 timer.

Blanding af mojito

Mojito vandis med mynte og limesirup Mojito slushice Mojito vandis med mynte og limesirup

Skål og rigtig go´appetit! 

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

 

 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

4 Comments

 1. Christina
  13. juli 2020 at 2:37 PM
  Reply

  Lyder mega lækkert, det skal helt sikkert prøves – tak.

 2. Bine
  13. juli 2020 at 3:21 PM
  Reply

  Mums, en god voksenis.

 3. Pia
  15. juli 2020 at 9:19 PM
  Reply

  Mums, det lyder lækkert. Dem skal jeg lave i næste uge, når mine drenge skal på ferie med deres far. Kh Pia

 4. Betina
  17. juli 2020 at 8:38 AM
  Reply

  Nøj, det lyder lækkert😋 det må prøves en dag

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.