Mojito vandis med mynte og limesirup
Opskriften på mojito vandis med mynte og limesirup er udtænkt i forbindelse med mit seneste bud på en god opskrift på en hjemmelavet mynte og limesirup. Den er båd nem, hurtig og simpel at fremtrylle, og består kun af 4 ingredienser – mynteblade, lime, vand og sukker. Det smager rigtig skønt i kage -og bærdesserter, ovenpå is, i isvand/danskvand, kogt vand som te og ikke mindst i drinks og vandis med sprut. Jeg har nydt min nye sirup i en gin & tonic, i en klassisk mojito samt spist et par af de lækre mojito vandis – en enkelt mojito slushice er det også blevet til. Sirup er generelt godt at pimpe de fleste drinks med og tilfører både en frisk, let syrlig/bitter sød smag. Du kan selv justere mængden af sirup efter smag og behag.
Mojito vandis og slushice
For tiden formerer mine mynteplanter sig i urtehaven, og selvom jeg bruger ret meget mynte i mine drinks og min madlavning, kan jeg ikke nå at bruge dem alle. Derfor har jeg udtænkt denne opskrift på en god mynte og limesirup. Denne skønne sirup skal du bruge i dine hjemmelavede mojito vandis samt mojito slushice, hvis du har fået lyst til det. I min fryser ligger en stak hjemmelavede mojito vanidis samt en portion mojito slushice. Begge dele vildt lækre på en varm sommerdag. Du kan også lave gin & tonic vandis tilsat mynte og limesirup, så har du lidt for enhver smag. Mojito Slushice eller gin og tonic vandis med rabarbersirup er allerede et kæmpe hit herhjemme. Ved slushice følger du opskriften til vandis, men tilsætter blandingen lidt mere alkohol, så fryser isen ikke helt. På denne måde opnår du en herlig konsistens af slushice. Jeg plejer at hælde det i et vinglas og dryppe lidt ekstra limesaft over samt 1-2 spsk. ekstra rom. Ejer du ikke en slushicemaskine, er denne metode ganske fin.
Hjemmelavet mynte og limesirup
Ingredienser
- 10-14 stk. Myntestængler
- 2 stk. økologiske limefrugter Både saft og skal
- 3 dl. sukker
- 2½ dl. vand
Sådan gør du
- Pres saften ud af limefrugterne og skær herefter limeskallerne i mindre stykker. Kom limesaft, skaller, mynteblade samt stængler i en gryde med vand og sukker. Lad det småsimre i ca. 10 minutter.
- Sigt al væske igennem en finmasket si og pres al saft ud af limeskallerne, kassér blade og skaller. Hæld væsken tilbage i kasserollen igen og lad din mynte og limesirup koge lidt mere ind, det tager ca. 10 minutter.
- Hæld din varme mynte og limesirup i en skoldet flaske og stil på køl. Siruppen kan holde sig på køl i en månedstid måske mere. Portionen giver ca. ½ liter.
Mojito vandis med mynte og limesirup
Ingredienser
- 8 stk. isforme
- 5 dl. danskvand
- 1½ dl. lys rom
- 1½ dl. mynte og limesirup
- 1 spsk. finthakket mynte
- 3 stk. tynde skiver lime
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser og smag til med sirup. Hak mynteblade meget fint og tilsæt blandingen. Skær evt. 4 super tynde skiver limefrugt og skær dem i kvarte.
- Hæld din mojitoblanding i isforme og dump en lille kvart skive lime i hver form, det er mest til pynt. Frys dine hjemmelavede mojito vandis i minimum 8 timer.
Skål og rigtig go´appetit!
Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe.
Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.
De bedste hilsner
Anne Sofie
Christina
13. juli 2020 at 14:37Lyder mega lækkert, det skal helt sikkert prøves – tak.
Bine
13. juli 2020 at 15:21Mums, en god voksenis.
Pia
15. juli 2020 at 21:19Mums, det lyder lækkert. Dem skal jeg lave i næste uge, når mine drenge skal på ferie med deres far. Kh Pia
Betina
17. juli 2020 at 08:38Nøj, det lyder lækkert😋 det må prøves en dag