Blog posts

Gin og tonic vandis med rabarbersirup

Gin og tonic vandis med rabarbersirup

Tips & Tricks, Velkommen i mit køkken, Vin & drinks

Gin og tonic vandis med rabarbersirup

Opskriften på disse super lækre gin og tonic vandis med rabarbersirup dukkede op i hovedet på mig i sidste uge, hvor jeg ligesom alle andre danskere nød det dejlige sommervejr på terrassen. Jeg tumlede lidt med nogle ideer til nye rabarberopskrifter, og pludselig kom ideen til mig om en gin og tonic vandis med rabarbersirup. Jeg havde allerede planlagt at koge en herlig sirup ud af de rabarber, jeg var blevet foræret af en kollega til min mand, så det var et oplagt eksperiment at begive mig udi.  

Jeg elsker en god kold gin og tonic gerne med et par skiver citron og lidt mynteblade til at tilføre drinken den helt perfekte syre og bitterhed, der gør den frisk og kendetegnende. Rabarber indeholder naturligt en rigtig dejlig syre, der matcher ginsmagen perfekt – og så afgiver rabarber jo en skøn lyserød farve, så hvorfor ikke mixe disse ingredienser i en kold læskende vandis drink. 

Det perfekte blandingsforhold

Undervejs i skabelsen af mine nye vandis blev jeg lidt i tvivl om, hvorvidt min opskrift ville lykkedes, da alkohol jo som bekendt ikke kan fryse. Heldigvis blev mit bud på en gin og tonic vandis med rabarbersirup ganske succesfuld. Jeg er sikker på, at blandingsforholdet i disse vandis er afgørende for hvor godt, de læskende drinksis kan fryse.

Jeg har naturligvis tænkt mig at teste det over flere omgange ved gradvist at tilsætte lidt mere gin, for netop at teste hvor meget gin de lækre vandis kan klare. Du kan jo prøve det samme derhjemme, men først vil jeg anbefale dig at prøve dig frem med nedenstående blandingsforhold forinden.  

Gin og tonic vandis med rabarbersirup

Dette skal du bruge (opskriften giver 8 vandis)

 • 8 stk. isforme (←reklame-link)
 • 1½ dl. rabarbersirup
 • 1 dl. gin
 • ½ liter tonicvand
 • 8 tynde skiver lime (ubehandlet)
 • 8 tynde skiver jordbær
 • Friske mynteblade

Sådan gør du

 1. Bland rabarbersirup, gin og tonicvand, hæld på isforme.
 2. Skær tynde skiver af friske jordbær samt en ubehandlet limefrugt og dump 1 skive af hver i alle 8 isforme. Kom også 1-2 mynteblade i isen, det pynter og smager dejligt.
 3. Kom forsigtigt dine gin og tonic vandis med rabarbersirup i fryseren i mindst 8 timer. Nyd dem på terrassen inden aftensmaden eller alle andre steder hvor du trænger til en kølende og dejlig vandis, der smager af gin og tonic med et frisk tvist fra rabarbersirup.
 4. Server ikke gin og tonic vandis for dine børn, men bland evt. rabarbersirup med faxe kondi eller sprite og pynt festligt inden de fryses.     

  Gin og tonic vandis med rabarbersirup Gin og tonic vandis med rabarbersirup Gin og tonic vandis med rabarbersirup Gin og tonic vandis med rabarbersirup Gin og tonic vandis med rabarbersirup Gin og tonic vandis med rabarbersirup Gin og tonic vandis med rabarbersirup Gin og tonic vandis med rabarbersirup Gin og tonic vandis med rabarbersirupGin og tonic vandis med rabarbersirup
Gin og tonic vandis med rabarbersirupGin og tonic vandis med rabarbersirupGin og tonic vandis med rabarbersirup

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

3 Comments

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.