Blog posts

Rabarbersirup perfekt til desserter, dressinger og kolde drinks

Rabarbersirup perfekt til desserter, dressinger og kolde drinks

Desserter, Tilbehør, Velkommen i mit køkken, Vin & drinks

Rabarbersirup perfekt til desserter, dressinger og kolde drinks

I weekenden forvandlede jeg 1 kg friske nyplukkede rabarber til den herligste rabarbersirup perfekt til desserter, dressinger og kolde drinks – det er så lækkert og super let at lave. Derudover fik jeg også kogt hjemmelavet rabarbersaft og lavet rabarberkompot. Det hele er såre simpelt, super dansk og smager vidunderligt af sommer.  

Rabarbersirup har jeg lavet i årevis, og vi bruger det simpelthen til nærmest alt, sålænge det varer. Jeg laver derfor altid en stor portion, der giver 2-3 store flasker rabarbersirup med en lang holdbarhed på op til 3 måneder. Vi bruger det ovenpå koldskål, friske jordbær, vaniljeis, desserter, morgenmadsprodukter som youghurt og skyr, i drinks og saft, til salatdressing og marinader samt meget mere. 

Ved brug af denne grundopskrift på rabarbersirup, kan du altså fyre op under en masse lækre sommerretter og desserter ved blot at tilsætte den smukke pink/lyserøde rabarbersirup. I fredags eksperimenterede jeg mig frem til de lækreste gin og tonicis med rabarbersirup, der blev så sindsygt gode, at vi allerede er helt afhængige af dem, opskriften på mine G&T is med rabarbersirup kan du se lige her.

Rabarbersirup perfekt til desserter, dressinger og kolde drinks

Dette skal du bruge

  • 1 kg. rabarber skåret i små stykker
  • 2 dl. vand
  • 500 gram sukker
  • 4-6 mynteblade

Sådan gør du

  1. Rens og skær dine rabarber i mindre stykker, kom dem i en tykbundet gryde og tilsæt mynteblade og vand. Lad det småkoge i ca. 15 minutter.
  2. Si rabarberstykkerne i en sigte, brug gerne en grydeske til at presse al saften ud. Kom saften tilbage i den nu rengjorte gryde og tilsæt al sukkeret. Lad det koge ind i ca. 20 minutter til alt sukkeret er opløst og din sirup har en god tykflydende konsistens.
  3. Hæld din rabarbersirup på skoldede patentflasker og stil på køl, siruppen tykner lidt under afkøling.
  4. Rabarbersirup kan holde sig i op til 3 måneder, skyl evt. dine flasker i atamon, hvis du er i tvivl. 

Rabarbersirup perfekt til desserter, dressinger og kolde drinks Rabarbersirup perfekt til desserter, dressinger og kolde drinks Rabarbersirup perfekt til desserter, dressinger og kolde drinks Rabarbersirup perfekt til desserter, dressinger og kolde drinks Rabarbersirup perfekt til desserter, dressinger og kolde drinks Rabarbersirup perfekt til desserter, dressinger og kolde drinks Rabarbersirup perfekt til desserter, dressinger og kolde drinks Rabarbersirup perfekt til desserter, dressinger og kolde drinks Rabarbersirup perfekt til desserter, dressinger og kolde drinks

Rabarbersirup perfekt til desserter, dressinger og kolde drinks værs´go 🙂

Rigtig go´appetit!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

2 Comments

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.