Blog posts

Opskrift på vidunderlig rugbrødslagkage

Opskrift på vidunderlig rugbrødslagkage

Bagværk

Opskrift på vidunderlig rugbrødslagkage

Med denne skønne opskrift på vidunderlig rugbrødslagkage er der ikke et tørt øje til eftermiddagskaffen. I hvert fald ikke hvis du som jeg elsker denne herlige sønderjyske lagkage. I min barndom var det en lagkage, min mor ofte serverede for os og de heldigste gæster. Det var den gang, hvor næsten alt var hjemmelavet lige fra pålæg, brød og grøntsager til leverpostej, pølse og kager. Det var vel sådan man fik mest for pengene i 80´ erne – kvaliteten kunne man ikke sætte en finger på. Det er noget, jeg forsøger at give videre til min egen familie. Hjemmelavede råvarer ved man, hvad er – det kan jeg rigtig godt lide. 

Lagkage af rugbrød

Rugbrødslagkage lyder i ordets forstand måske ikke umiddelbart vildt lækkert for dem, der ikke har stiftet bekendtskab med den gode gamle lagkage. Jeg er dog sikker på, at du vil blive positivt overrasket, hvis du begiver dig i kast med at bage din egen. Det er bedst at bruge kernefrit rugbrød, men du kan sagtens bruge rugbrød, hvori der er lidt kerner, det gør jeg selv tit af mit hjemmebagte rugbrød. Jeg skærer de sejeste kanter af brødet og skærer det i skiver og videre til foodprocessoren sammen med mandler, kakao, kartoffelmel, vaniljepulver og en knivspids salt. Æg og sukker piskes lyst og æggehvider stive. Det tager ikke mere end 10 minutter at smække rugbrødslagkagen sammen. 

Prøv også denne lækre banankage med valnødder og rabarber 

 

Lagkagebunde Boysenbær

Opskrift på vidunderlig rugbrødslagkage Opskrift på vidunderlig rugbrødslagkage

Opskrift på vidunderlig rugbrødslagkage

Ret Dessert, Kage
Køkken Dansk
Keyword Æblekage, Lagkage, Rugbrød, Rugbrødslagkage, Sønderjysk kagebord
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Antal 6

Ingredienser

  • 225 gram mørkt rugbrød helst kernefrit
  • 50 gram mandler
  • 150 gram sukker
  • 6 stk. æg
  • 2 spsk. kakao
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 6 spsk. boysenbærmarmelade
  • 4-5 dl. piskefløde
  • 75 gram mørk chokolade min. 52%
  • evt. lidt frysetørrede hindbær

Sådan gør du

  • Del blommer fra hvider i hver sin skål. Pisk blommerne med sukkeret til det er helt lyst og ikke knaser længere. Det tager ca. 8-10 minutter med en håndmixer.
  • Kom rugbrødet (skåret i skiver) i en foodprocessor sammen med mandler, kakao, bagepulver, kartoffelmel, vaniljesukker og salt. Har du ikke en foodprocessor kan du rive rugbrødet på et rivejern, så det er helt fint krymmel.
  • Vend nu rugbrødsmelet i æggeblommerne med en dejskraber. Pisk nu æggehviderne stive og vend dem af flere omgange i rugbrødblandingen.
  • Hæld rugbrødskagedejen i en smurt springform og bag nederst i ovnen på 180 grader (alm. ovn) i ca. 50 minutter.
  • Ta´ rugbrødskagen ud af formen og sæt den til afkøling på en bagerist på køkkenbordet. Når kagen er afkølet, skærer du den igennem så du har to lagkagebunde.
  • Beklæd begge lagkagebunde med et lag boysenbærmarmelade og kom nu 3 spsk. flødeskum ovenpå den ene lagkagebund. Forsigtigt lægges den anden lagkagebund ovenpå bunden med flødeskum.
  • Dæk nu den øverste lagkagebund med resten af flødeskummet og pynt med revet mørk chokolade ovenpå samt hakkede mandler og evt. frysetørrede hindbær. Server til en god kop kaffe eller et glas portvin.

Opskrift på vidunderlig rugbrødslagkage Lagkagesnit

Rigtig go´ appetit! 

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller “Tag” Madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

1 Comment

  1. Annette
    8. november 2021 at 22:07
    Reply

    Wow, den lyder nem og lækker
    /Annette

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.