Blog posts

Sprød thaisalat med kylling

Sprød thaisalat med kylling

Salater

Sprød thaisalat med kylling

En meget nem, lækker og smagfuld sprød thaisalat med kylling hovedsageligt lavet på det vi havde i køleskabet. Salaten kan sagtens spises med edamamebønner eller brune ris samt et smilende æg, hvis du ønsker en vegetarisk variant. Ligeledes er den også super lækker med skiver af stegt kyllingebryst. Fisk som laks og slices af tunbøffer er også spot on. Her viser jeg dog salaten med sprøde kyllingeunderlår, hvilket herhjemme er et sikkert hit.

Salaten er super sund og mættende, jeg har tilsat avokado, nødder og mango samt en masse andre lækre sprøde grøntsager og krydderurter. Dressingen består af cremefraiche 9% med limesaft, hakket mynte og koriander en anelse hvidløg samt salt og peber. Kyllingelårene er marineret i soyasauce, sød asiatisk chilisauce, sesamolie, hvidløg, salt og peber og efterfølgende drysset med sesamfrø inden stegning i ovn.

Vi elsker sunde asiatiske retter propfyldt med smag, friskhed og sprøde grøntsager – om det er supper, salater, wok eller ruller som friske forårsruller eller klassiske kinesiske forårsruller. Retter fra det asiatiske køkken får vi gerne et par gange om ugen. 

Er du også vild med thaimad og retter fra det asiatiske køkken, så kan jeg anbefale dig at prøve denne lækre hverdagsret med kyllingekødboller i rød karrysauce, find opskriften lige her

Prøv også denne smukke anretning i ananas, Vietnamesisk kylling i kokos

Vild med mangochutney ? Prøv at lave det selv, opskriften finder du her

 

Sprød thaisalat med kyllingSprød thaisalat med kylling

Sprød thaisalat med kylling

Ret Aftensmad, Frokost, Kylling, Salat
Køkken Asiatisk
Keyword Asiatisksalat, Kyllingelår, Sundt, Thaimad
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Antal 2
Forfatter Anne Sofie

Ingredienser

Salat

  • 1 hoved hjertesalat eller anden sprød salat
  • 1 stk. avokado
  • 1 stor gulerod
  • ½ stk. mango
  • ¼ stk. agurk
  • ¼ stk. kinaradise el. en håndfuld radiser
  • 1 stk. rød snackpeber
  • 1 stængel forårsløg
  • 1 håndfuld sugarsnaps
  • 1 dl. bønnespirer
  • 1 håndfuld små cherrytomater
  • ½ dl. peanuts el. cashewnødder
  • ½ dl. mynteblade og koriander
  • 1 spsk. sesamfrø
  • ½ stk. limefrugt
  • evt. 1 dl. edamamebønner el. brune ris
  • evt. 1 stk. æg

Kyllingeunderlår

  • 4 stk. kyllingeunderlår
  • 1 spsk. sesamolie
  • 3 spsk. soyasauce
  • 3 spsk. asiatisk sød chilisauce
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. hakket mynte og koriander
  • friskkværnet peber

Dressing

  • 1 dl. cremefraiche 9%
  • 1 spsk. limesaft
  • 1-2 spsk. hakket mynte og koriander
  • ½ fed hvidløg
  • salt og peber

Sådan gør du

Kyllingeunderlår

  • Mariner gerne kyllingeunderlårene i god tid, de kan også sagtens marineres og ovnsteges med det samme.
  • Hak mynteblade og koriander, rør alle ingredienserne sammen i en skål.
  • Dup kyllingeunderlår med køkkenrulle og kværn godt med sort peber over dem. Kom dem ned i en frysepose og hæld nu marinaden ved. Bind en knude på posen og sørg for at massere marinaden godt ind i alle lår. Læg dem evt. på køl eller hæld dem i bradepande beklædt med bagepapir med det samme og drys med sesamfrø.
  • Kyllingelårene ovnsteges på 180 grader varmluft i ca. 30 minutter, imens laves salaten

Salat

  • Pluk salaten, læg bladene på store tallerkener. Anret tallerkenen med alle grøntsagerne og tilbehøret, lav evt. lange strimler af agurk, mango og gulerod, placer det dekorativt eller tilfældigt.
  • Drys salaten med mynteblade og koriander, sesamfrø og peanuts/cashewnødder. Lige inden servering hældes dressingen på i den mængde du ønsker, kyllingelårene lægges på tallerken eller serveres ved siden af.

Dressing

  • Hæld cremefraichen i en lille skål, pres limesaften ved og krydr med salt og peber. Kom hvidløg, mynteblade og koriander i en morter eller hak det fint.
  • Kom krydderurteblandingen i cremefraichen og smag til. Hæld dressingen over salaten ved servering.

Sprød thaisalat med kylling Sprød thaisalat med kylling

Rigtig go´appetit! 

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller “Tag” Madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

1 Comment

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.