Blog posts

Hjemmelavet mangochutney dejlig hot og frisk

Hjemmelavet mangochutney dejlig hot og frisk

Tilbehør

Hjemmelavet mangochutney dejlig hot og frisk

Jeg er vild med hjemmelavet mangochutney eksempelvis til boller i karry, chicken tikka masala, ristaffel og i wokretter eller som topping oven på de fleste indiske -og asiatiskinspirerede supper og retter er ligeledes virkelig fremragende. Mangochutney giver noget ekstra til retten med et frisk, lidt sødt og stærkt indslag fra dejlige smagsgivere som ingefær, mynteblade og limesaft.   

Jeg var heldig at falde over et godt tilbud på mangofrugter til bare 5 kroner stykket, hvilket er en super god pris. Mangoen dyrkes i de fleste tropiske og subtropiske lande, og hovedparten af mangoer der importeres til danmark stammer fra mangoens oprindelsesland Indien. Vi holder meget af mango herhjemme og spiser den både frisk, syltet og lun i vores måltider – det er ikke uden grund, at mangoen kaldes for frugternes konge. Læs mere om mangoen her

Prøv også denne vidunderlige ret med mango

Hjemmelavet mangochutney dejlig hot og frisk

Dette skal du bruge

  • 4 modne mango
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • Revet ingefær ca. 5×2 cm.
  • 4 spsk. æblecidereddike
  • 2 kviste mynteblade
  • 1 tsk. sambal oelek eller 1 rød frisk chili
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt el. knust koriander
  • ½ tsk. kardemomme
  • 60 gram sukker
  • Saften af en limefrugt
  • ½ tsk. gurkemeje 
  • Salt og peber
  • ½ dl. vand

Sådan gør du

  1. Skræl mangofrugter og ingefær, skær rødløg og hvidløg i tynde skiver, mango skæres i mindre grove stykker og ingefær rives på et rivejern. Er alle ingredienser klargjort, tager det ingen tid at lave et stort glas hjemmelavet mangochutney. 
  2. Svits løg, hvidløg og chili i en tykbundet gryde i lidt olie. Tilsæt krydderierne kort forinden mangostykkerne tilsættes sammen med æblecidereddike, limesaft, vand og sukker.  
  3. Smid et par stilke mynteblade ned i gryden og lad det hele småsimre under låg i ca. 20 minutter. Vend jævnligt mangostykkerne ved omrøring. Smag til med salt og peber, måske skal du justere med lidt ekstra chili, citronsaft eller sukker. 
  4. Skold et stort patentglas med låg, ryst det med en anelse atamon hvis du ønsker en længere holdbarhed end 2-3 uger på køl.  
  5. Fyld mangochutneyen i glasset, tryk det gerne lidt ved hjælp fra en spiseske. Sæt på køl.

Hjemmelavet mangochutney dejlig hot og friskHjemmelavet mangochutney dejlig hot og friskHjemmelavet mangochutney dejlig hot og friskHjemmelavet mangochutney dejlig hot og frisk
Rigtig go´appetit!

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg svarer altid igen og forsøger at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er så hyggeligt og sjovt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

3 Comments

  1. Tina Westergaard Møller
    16. januar 2019 at 8:22 AM
    Reply

    Uh det lyder lækkert! Jeg elsker mangochutney, men har aldrig prøvet at lave det selv. Min veninde har lært mig en fantastisk ret med kylling og mangochutney, så måske jeg skal kaste mig ud i at lave det selv næste gang! Tak for god inspiration Anne Sofie.

    • Anne Sofie
      16. januar 2019 at 12:30 PM

      Det er også bare godt, prøv det – det er mega nemt.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.