Blog posts

Mangokylling i grøn karry og kokossauce

Mangokylling i grøn karry og kokossauce

Velkommen i mit køkken

Mangokylling i grøn karry og kokossauce

Mangokylling i grøn karry og kokossauce er en rigtig herlig hverdagsret, der har lidt af det hele – her er mange smagsnuancer i spil, og den er klar på små 30 minutter. Den er behageligt krydret, dejlig cremet og frisk, og mangoen tilfører retten et skønt eksotisk touch.

Mangokylling i grøn karry og kokossauce tilberedes i min wok – det er en lynhurtig og nem ret at smække sammen. Ingredienserne varierer, efter hvilke grøntsager jeg har – en god anledning til at få brugt nogle af de grøntsager der ofte ender i skraldespanden. De bærende elementer i retten er kokosmælk, grøn karrypasta, kylling, citron og mango – det resterende fyld justeres efter smag og behag. 

Mangokylling i grøn karry og kokossauce 

Dette skal du bruge (4-6 pers.)

  • 500-600 gram kyllingfilet 
  • 2 dåser kokosmælk
  • 1 stor mango
  • 1 glas grøn karrypasta, stærk
  • Lidt friskhakket ingefær, ca. 2 spsk.
  • 1 bundt forårsløg
  • 2-3 hele peberfrugter
  • 1 frisk chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl. sukkerærter
  • 1 dl. cashewnødder 
  • Saften af 1 citron og gerne lidt lime
  • 2 håndfulde basilikumblade 
  • 1 tsk. stødt koriander og gerne en håndfuld friske
  • 1 spsk. mangochutney
  • Salt og peber
  • evt. lidt majsstivelse omrørt i lidt mælk
  • Ris, nudler eller andet tilbehør

Mangokylling i grøn karry og kokossauce Mangokylling i grøn karry og kokossauce
Sådan gør du

  1. Skær kyllingefiletten i mindre stykker, hak og snit grøntsagerne og skær dem i mundrette bidder. 
  2. Svits kyllingen i den grønne karrypasta i en wok/pande sammen med hvidløg, chili og løg. Jeg bruger min madpincet til at vende kødet. Grøntsagerne og mangoen tilsættes undervejs, de skal kun lige røre den varme wok, for at bevare et sprødt bid.
  3. Tilsæt kokosmælk, citronsaft, lime, stødt koriander og mangochutney, lad det simre i ca. 15 minutter.
  4. Tilsæt hakket basilikum og cashewnødder og lad det koge let op inden servering. Tilsæt evt. lidt majsstivelse for en ønsket konsistens. 
  5. Server til ris eller nudler og anret som du ønsker. Pynt med lidt friske urter.
Mangokylling i grøn karry og kokossauce Mangokylling i grøn karry og kokossauce Mangokylling i grøn karry og kokossauce Mangokylling i grøn karry og kokossauceMangokylling i grøn karry og kokossauce
Prøv også denne lækre sunde thaisuppe

Hvis du ønsker at se små madvideoer og andet lir, kan du følge med på Instagram/stories.

Rigtig go´appetit! 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Skriv et svar