Lækker sund og grøn thaisuppe
I aftes lavede jeg en rigtig lækker sund og grøn thaisuppe. Det blev en stor portion – aftensmad til to dage og en portion til fryseren. Jeg brugte 2 liter dejlig kyllinge -og grøntsagsfond samt kødet fra en halv kylling – det lå lige til højrebenet. Du kan sagtens bruge kyllingekødet fra fersk kyllingfillet og inderfilet, hvis ikke du lige har en rest fra en hel kogt kylling. Hvis du hverken har fond eller kyllingekød, anbefaler jeg dig at koge en hel kylling med suppevisk og urter, så har du nemlig rigeligt af begge dele.
Læs også : Hot thaisuppe
Grøn thaisuppe er altid et sikkert hit herhjemme, vi pynter den hver især individuelt med det topping, vi allerbedst kan lide. Min suppe drysses med friskhakkede røde chili, mynteblade, limesaft og friske enokisvampe. Manden nøjedes med chili og limesaft, mens børnene for det meste holder sig til mynteblade. På denne måde justerer man selv hvor stærk eller kraftig suppen skal være. Jeg elsker en suppe med bid og styrke – den skal give masser af varme til kroppen.
Læs også : Lynhurtig nem og lækker nudelsuppe
Den grønne thaisuppe får sin fine farve fra grøn karrypasta, koriander og kokosmælk. Den er spækket med sunde grøntsager og indeholder mange af de gode antiinflammatoriske og betændelseshæmmende stoffer, bl.a. ingefær, hvidløg, mynte, lime, citrongræs og chili. Derfor er denne suppe meget velegnet til årstiden.
Normalt bruger jeg friske koriander, citrongræs og ingefær, men denne gang har jeg købt disse råvarer på små glas. Jeg har tit bemærket dem og nu bestemte jeg mig for at prøve dem. De kan bruges i suppe, wok, marinader, dressing og sammenkogte retter, og de kan holde sig i køleskabet i op til 2 måneder. Det er jo super smart og så længe kommer de ikke til at stå i vores køleskab før de er tømte. I Føtex var der tilbud på de små glas og jeg er faktisk ret overrasket over kvaliteten. Jeg synes faktisk de har en udmærket smag og styrke. Det er klart, at de friske råvarer er at foretrække, da det jo er den rene vare og ikke er tilsat alt muligt andet for at sikre en god holdbarhed, men når det er sagt, så er dette et fint og mere økonomisk alternativ.
Lækker sund og grøn thaisuppe
Dette skal du bruge
- 2 liter hønse/kyllingefond
- Kødet fra en halv-hel kylling eller fra kogte filetter
- Olie – jeg brugte jordnøddeolie, men de fleste olier kan bruges
- 1 glas grøn karrypasta
- 3 tsk. knust ingefær eller friskrevet
- 4 tsk. knust citrongræs eller 2 stængler
- 1 halvt glas knust friske koriander eller 1 bundt
- 2 fed hvidløg
- 1 stort gult løg
- 1 stor porre
- 4 gulerødder
- En ½ kinaradise
- 3 brik kokosmælk
- Saften fra 2 lime
- Enokisvampe eller shiitakesvampe
- 4 kafiir limeblade
- 3 stængler forårsløg
- 2 store snackpebre
- 3 friske chili
- Frisk mynte
- Salt og peber
Sådan gør du
Snit og hak alle grøntsager i mindre mundrette bidder. Svits løg, porre, hvidløg og chili i olie i en stor tykbundet gryde. Kom den grønne karrypasta ved og vend den et par gange. Tilsæt da al din fond og tilsæt knust/frisk ingefær, koriander og citrongræs i suppen. Kafir limebladene tilsættes og tages først op når suppen er færdig. Lad suppen småkoge i et par minutter og smag til – tilsæt evt. lidt mere ingefær, koriander og citrongræs. Tilsæt alle grøntsagerne undtaget enokisvampene der først tilsættes inden servering. Kom dit kogte kyllingekød ved og hæld kokosmælk, limesaft og en god håndfuld frisk mynteblade i suppen – lad det småkoge i ca. 15 minutter. Smag til med salt, peber og limesaft. Server i dybe tallerkender toppet med pynt fra frisk mynte, limeskiver, friske skiver chili og enokisvampe. Suppen er også god med lidt nudler eller et groft lunt baguettes.
Lækker sund og grøn thaisuppe – værs´go
Rigtig go´appetit!
3 Comments