Blog posts

Nu bliver det HOT – Thaisuppe

Nu bliver det HOT – Thaisuppe

Suppe, Velkommen i mit køkken

Nu bliver det HOT – Thaisuppe

Nu bliver det HOT – Thaisuppe på menuen og du har sikret dig en hot og sund middag. I aftes lavede jeg en super lækker thaisuppe – Det er min første aften i køkkenet siden i søndags, så jeg savnede virkelig mit køkken. Vi har under min sygdom fået retter fra fryseren, pizza og den slags mad som manden lige havde fantasi til – Det var dejligt at få gang i gryderne igen og det var en nem og hurtig ret. Jeg lavede en hot nudel suppe med bl.a. grøn karrypasta, friske koriander, lime, ingefær og masser af grøntsager. Det var sådan en suppe der blev til ud fra de råvarer jeg havde, så det er min egen improviserede opskrift. Suppen blev toppet med cashewnødder, koriander, æbletern og skiver af andebryst. Den var virkelig lækker og hot – Perfekt til at banke virus på rette vej. Vi spiste den med spisepinde og ske og det er altid en fornøjelse, om ikke andet et lidt langtrukkent måltid – SLOWFOOD!FullSizeRender (56)

 

Det skal du bruge

Thaisuppe

 • 4 gulerødder
 • 1 stor porre
 • Lille stykke selleri
 • Saft fra 1 lime
 • Saft fra 1 citron
 • ½ rød peberfrugt
 • ½ gul peberfrugt
 • 1 fed hvidløg
 • 1 bundt forårsløg
 • ½ blomkål
 • Lidt champignon
 • 1 glas grøn karrypasta
 • Chiliolie
 • ½ radicchio salat
 • 1 rødt æble
 • cashewnødder
 • Frisk koriander
 • Andebouillon (Oscars 4 tsk.)
 • 1 terning grøntsagsbouillon
 • ca. 1 liter vand
 • Salt & Peber

Nu bliver det HOT - Thaisuppe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den grønne karrypasta svitses sammen med min hjemmelavede chiliolie.
Løg, hvidløg og grøntsager svitses kort sammen med olien og karrypastaen hvorefter vandet tilsættes. Thaisuppen er tilpas hot og den er rigtig god her i de kolde måneder.

Andebrysterne skal afhængig af størrelsen steges på pande i ca. 20-25 min og hvile i ca. 10 min. Jeg kan bedst lide andekødet når det er rosa, hvor det er mest mørt og smagfuldt – Og så skal skindsiden være sprød og knasende – Uhm!

Nudlerne kogte jeg i en gryde for sig og jeg serverede dem ovenpå suppen, sammen med and og pynt – Det så indbydende ud. Aftensmaden var lavet på ca. ½ time, det var rensning og snitte/hakke processen med grøntsagerne der tog længst tid. Portionen er nok til 4 voksne.

Beklager de lidt mørke billeder…

Go´appetit!

Nu bliver det HOT - Thaisuppe Nu bliver det HOT - Thaisuppe Nu bliver det HOT - Thaisuppe Nu bliver det HOT - Thaisuppe

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

3 Comments

 1. Katrine
  6. november 2015 at 7:43 AM
  Reply

  Uhm, det ser virkeligt lækkert ud! 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.