Blog posts

Det er helt vildt fasan

Det er helt vildt fasan

Hverdagsmad, Tips & Tricks, Velkommen i mit køkken

Det er helt vildt fasan

I aftes var en festlig aften, der var DMA15 og det skulle fejres. Jeg lavede en helt vildt lækker fasan ret og derfor overskriften, det er helt vildt fasan!  Jeg havde købt 3 stk. Fasanbryst filetter i Føtex til 35 kr. stk. ca. 600 g fasanbryst til 105 kr. De ligger i slagter/delikatesse afdelingen og er ferske – Skynd dig at få købt et par stykker hvis du har lyst til at smage det. Når du alligevel er i Føtex, bør du gå forbi vinafdelingen og købe et par flasker af denne udmærkede italienske rødvin – Det er et super køb til prisen. 40 kr. for 1 L god rødvin – Det er denne vin jeg har brugt i min vildtret. Jeg sammensatte selv en ret af de ingredienser jeg lige tænkte ville gå godt sammen og ud fra de 5 grundsmage, læs mere her.

Børnene har en periode hvor de nærmest er bange for champignon og svampe, så jeg tog det tunge valg at udelade svampe i retten, selvom det jo faktisk er en af de råvarer der virkelig bør være repræsenteret i enhver vildtret.

Retten er delt op i 3 dele. Vildtsauce, vildtsalat og vildtpynt. Pynten består af friske jordbærskiver, granatæblekerner og persille.

Det er helt vildt fasan

 Vildt salat

  • 2 stængler bladselleri
  • 1 skalotteløg
  • 2 æbler i tern
  • 12 valnødder
  • Smør
  • Salt & Peber
  • Hybensirup

  Vildt Sauce

  • 1 porre
  • 4 skiver god bacon skåret i små stykker
  • 10 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • Røde vindruer
  • 6 dl. rødvin
  • Balsamicoeddike
  • Vildtfond
  • Persille og Rosmarin

Det er helt vildt fasan

Det er helt vildt fasan Det er helt vildt fasan Det er helt vildt fasan Det er helt vildt fasan Det er helt vildt fasan Det er helt vildt fasan Det er helt vildt fasan Det er helt vildt fasan

Vildtsauce fremgangsmetode

• Svits fasanbrysterne i smør, så de blir brune på hver side, krydr med salt og peber og ta dem op af gryde
• Svits baconstykker gyldne og tilsæt, løg, porre og fintsnittet hvidløg.
• Tilsæt ca. 6 dl. god rødvin (Se anbefaling fra Føtex)
• Tilsæt gulerødder og vindruer
• Tilsæt ca. 1 dl. fløde
• Tilsæt lidt vildtfond (flydende)
• Tilsæt de friske urter.
• Tilsæt ca. 2 spsk. balsamicoeddike
• Smag til med salt & peber og du kan evt. jævne saucen med lidt brun maizenajævner
• Læg fasanbrysterne ned i saucen og lad det simre i ca. 10 min.

Vildtsalat fremgangsmetode

• Rist valnødderne på en tør pande, de skal ikke ta farve, men begynde af dufte kraftigt. Ta dem af panden.
• Svits løg, æbletern, gulerodsskiver og de mundrette skiver fra bladselleri i smør og tilsæt en sjat hybensirup, krydr med salt & peber.

• Sluk for varmen og kom de ristede valnødder i salaten.

Servering :

Kogte smørristede lammefjords- aspargeskartofler, med vildtsauce og stykker af fasanbryst, toppet med vildtsalat og pyntet med kerner fra granatæble og skiver af friske jordbær. Drys lidt bredbladet persille over retten, sammen med friskkværnet peber og læsøsalt.

En helt VILDT lækker hovedret.

Desserten stod på chokolade, da der i går var “International spis-chokolade dag” 🙂IMG_5264

 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

1 Comment

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.