Blog posts

Vidunderlig dessertkage med brownie og hindbærmousse

Vidunderlig dessertkage med brownie og hindbærmousse

Bagværk, Desserter

Vidunderlig dessertkage med brownie og hindbærmousse

I søndags brugte Salomon og jeg det meste af dagen på at fremtrylle en vidunderlig dessertkage med brownie og hindbærmousse. Bageprojekter er altid en fin måde at få lidt gode timer sammen med min ældste søn, der alle dage har elsket alt kage. De seneste år har han fået større interesse i at være med i bageprocessen, hvilket jeg nyder i fulde drag. 

Opskriften på denne hindbærdrøm af en dessertkage er sammensat med inspiration fra en god håndfuld opskrifter af smukke kager på Pinterest – Salomon fik frit slag og diskede op med nogle svært fancy bryllupskage lignende mesterværker. Det kan være overvældende at dykke ned i disse kageopslagstavler. Det er imponerende og fascinerende, hvilke kunstværker nogle mennesker kan lave med kager. Dog måtte vi begrænse vores kunstneriske frihed og landede med dette fine kompromis.  

Inspiration og ideer

Vores hindbærdrøm blev rigtig god med intens hindbær- og chokoladesmag fra en browniebund lavet på chokolade med et kakaoindhold på 72% og en venlig håndfuld valnødder, der tilfører kagen et behageligt knas. Vi har allerede planlagt, hvordan vi vil opgradere og forfine opskriften næste gang med et lag pistacie -og vaniljecreme i midten. Vi er overbeviste om, at pistacien vil passe super godt i selskabet med browniebund og hindbærmousse.

Der skal ikke gå mange uger, før vi atter er i gang med flere bageprojekter – det har vi givet hinanden håndslag på til aften. Jeg håber, at du kan bruge vores opskrift med succes. Husk at købe konditorplast for at opnå det pæneste resultat, det kan købes i Føtex, Salling og de fleste isenkræmmerbutikker. Hindbærdrømkagen er velegnet på ethvert kaffe og kagebord eller som dessert til en gæstemiddag.

Prøv også min yndlings kage dessert Tiramisu

 

Vidunderlig dessertkage med brownie og hindbærmousse Vidunderlig dessertkage med brownie og hindbærmousse Vidunderlig dessertkage med brownie og hindbærmousse Vidunderlig dessertkage med brownie og hindbærmousse Vidunderlig dessertkage med brownie og hindbærmousse Vidunderlig dessertkage med brownie og hindbærmousse Vidunderlig dessertkage med brownie og hindbærmousse

Vidunderlig dessertkage med brownie og hindbærmousse

Ret Dessert, Kage
Køkken Dansk
Keyword Dessert, Gæstemad, Kage
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal 8

Ingredienser

  • Brownie bund
  • 1 stk springform, 18 cm
  • 1 stk bagepapir
  • 100 gram mørk chokolade 72%
  • 1 tsk. vaniljepulver til browniebunden
  • 125 gram smør
  • 200 gram sukker
  • 2 stk æg
  • 90 gram hvedemel
  • ½ tsk flagesalt
  • 30 gram valnøddekerner
  • Hindbærmousse
  • 25 gram flormelis
  • 100 gram sukker
  • 1 stang vanilje
  • 1 stk citron
  • 250 gram frosne hindbær
  • Pynt jordbær, blåbær, hindbær, mynteblade, krymmel
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 stk æggehvide
  • 4 blade husblas

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen på 175 grader. Beklæd en springform med bagepapir og smør papiret med lidt smør i bunden og på siderne.
  • Hak chokolade og valnødder, vej sukker, mel og smør af og stil til side. Smelt chokolade og smør i en kasserolle, brug et piskeris.
  • Tilsæt sukker og pisk æggene et ad gangen, pisk det godt sammen. Tilsæt vaniljepulver og lidt flagesalt og vend valnøddekernerne i med en dejskraber. 
  • Hæld browniedejen i springformen og bag den midt i ovnen i ca. 40-45 minutter. Stil den til afkøling på en bagerist. Imens kan du forberede hindbærmoussen.
  • Hindbærmousse: Læg husblas i koldt vand i ca. 15 minutter inden du skal bruge det. 
  • Kom frosne hindbær, citronsaft og sukker i en kasserolle og kog det op til al sukker er smeltet.
  • Klem vandet ud af husblassen og smelt det sammen med hindbærmassen. Når husblassen er smeltet hældes hindbærmassen i en foodprocessor eller blender og pureres. 
  • Sigt hindbærmassen over i en anden skål igennem en finmasket si, så alle korn frasorteres. Stil til side.
  • Pisk flormelis og æggehvide til en marengs og vend den forsigtigt i hindbærmassen med en dejskraber. Pisk fløden og tilsæt vaniljekorn. Vend da flødeskum med hindbærmassen.
  • Kom browniebunden tilbage i springformen, læg evt. et lille lag bagepapir i bunden. Kom konditorplast hele vejen langs kanten og hæld hindbærmoussen ovenpå browniekagebunden. Gør overfladen glat og jævn med dejskraber. Forsigtigt pakkes kagen ind i madfolie og stilles på køl i minimum 8 timer og gerne til dagen efter. 
  • Pynt dessertkagen med friske bær og mynteblade. Fjern plast og form og sæt kagen på et flot kagefad eller lignende. Ta´kagen ud af køleskabet ca. 15 minutter inden servering.  

Rigtig go´appetit!

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg svarer altid igen og forsøger at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er så hyggeligt og sjovt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

8 Comments

  1. Carina
    1. april 2019 at 6:15 PM
    Reply

    Årh den ser MEGA mums ud!!

  2. Louise Skov-Nielsen
    3. april 2019 at 4:46 PM
    Reply

    Den ser meget lækker ud. Jeg undrede mig bare over din mousse. Skal der ikke godt nok fløde i, eller?

    • Anne Sofie
      3. april 2019 at 4:53 PM

      Ja det skal der skam, hvorfor undrer du dig over det? Fløde er ofte at finde i alskens mousse og fromager – citron og chokolade osv. 🙂

    • Anne Sofie
      4. april 2019 at 5:26 AM

      Åh nej nu forstår jeg – jeg har glemt at skrive fløde på ingredienslisten! Sorry, det retter jeg lige med det samme 🙂

  3. Pernille
    15. august 2019 at 1:17 PM
    Reply

    Den ser lækker ud.
    Der er noget jeg ikke lige forstår, i den bund opskrift skriver du at der skal vaniljepulver i men det står ikke under ingredienser medmindre du mener den vaniljestang som står under moussen?😅

    • Anne Sofie
      15. august 2019 at 2:35 PM

      Hej Pernille, nej det er da mig, der har glemt at skrive 1. tsk. vaniljepulver til browniedejen 🙂 Det er hermed rettet til, tak for hjælpen 🙂

    • Pernille
      15. august 2019 at 11:08 PM

      Hehe det kan smutte. Har lavet 2 af dem idag, troede faktisk du havde skrevet forkert og der skulle stå melen skulle i for der står heller ikke lige hvornår den skal i😅 håber de bliver gode nok uden vanilje pulver hehe🙈

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.