Blog posts

Vidunderlig dessertkage med brownie og hindbærmousse

Vidunderlig dessertkage med brownie og hindbærmousse

Bagværk, Desserter

Vidunderlig dessertkage med brownie og hindbærmousse

I søndags brugte Salomon og jeg det meste af dagen på at fremtrylle en vidunderlig dessertkage med brownie og hindbærmousse. Bageprojekter er altid en fin måde at få lidt gode timer sammen med min ældste søn, der alle dage har elsket alt kage. De seneste år har han fået større interesse i at være med i bageprocessen, hvilket jeg nyder i fulde drag. 

Opskriften på denne hindbærdrøm af en dessertkage er sammensat med inspiration fra en god håndfuld opskrifter af smukke kager på Pinterest – Salomon fik frit slag og diskede op med nogle svært fancy bryllupskage lignende mesterværker. Det kan være overvældende at dykke ned i disse kageopslagstavler. Det er imponerende og fascinerende, hvilke kunstværker nogle mennesker kan lave med kager. Dog måtte vi begrænse vores kunstneriske frihed og landede med dette fine kompromis.  

Inspiration og ideer

Vores hindbærdrøm blev rigtig god med intens hindbær- og chokoladesmag fra en browniebund lavet på chokolade med et kakaoindhold på 72% og en venlig håndfuld valnødder, der tilfører kagen et behageligt knas. Vi har allerede planlagt, hvordan vi vil opgradere og forfine opskriften næste gang med et lag pistacie -og vaniljecreme i midten. Vi er overbeviste om, at pistacien vil passe super godt i selskabet med browniebund og hindbærmousse.

Der skal ikke gå mange uger, før vi atter er i gang med flere bageprojekter – det har vi givet hinanden håndslag på til aften. Jeg håber, at du kan bruge vores opskrift med succes. Husk at købe konditorplast for at opnå det pæneste resultat, det kan købes i Føtex, Salling og de fleste isenkræmmerbutikker. Hindbærdrømkagen er velegnet på ethvert kaffe og kagebord eller som dessert til en gæstemiddag.

Prøv også min yndlings kage dessert Tiramisu

 

Vidunderlig dessertkage med brownie og hindbærmousse Vidunderlig dessertkage med brownie og hindbærmousse Vidunderlig dessertkage med brownie og hindbærmousse Vidunderlig dessertkage med brownie og hindbærmousse Vidunderlig dessertkage med brownie og hindbærmousse Vidunderlig dessertkage med brownie og hindbærmousse Vidunderlig dessertkage med brownie og hindbærmousse

Vidunderlig dessertkage med brownie og hindbærmousse

Ret Dessert, Kage
Køkken Dansk
Keyword Dessert, Gæstemad, Kage
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal 8

Ingredienser

  • Brownie bund
  • 1 stk springform, 18 cm
  • 1 stk bagepapir
  • 100 gram mørk chokolade 72%
  • 1 tsk. vaniljepulver til browniebunden
  • 125 gram smør
  • 200 gram sukker
  • 2 stk æg
  • 90 gram hvedemel
  • ½ tsk flagesalt
  • 30 gram valnøddekerner
  • Hindbærmousse
  • 25 gram flormelis
  • 100 gram sukker
  • 1 stang vanilje
  • 1 stk citron
  • 250 gram frosne hindbær
  • Pynt jordbær, blåbær, hindbær, mynteblade, krymmel
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 stk æggehvide
  • 4 blade husblas

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen på 175 grader. Beklæd en springform med bagepapir og smør papiret med lidt smør i bunden og på siderne.
  • Hak chokolade og valnødder, vej sukker, mel og smør af og stil til side. Smelt chokolade og smør i en kasserolle, brug et piskeris.
  • Tilsæt sukker og pisk æggene et ad gangen, pisk det godt sammen. Tilsæt vaniljepulver og lidt flagesalt i melet og vend valnøddekernerne i med en dejskraber. 
  • Hæld browniedejen i springformen og bag den midt i ovnen i ca. 40-45 minutter. Stil den til afkøling på en bagerist. Imens kan du forberede hindbærmoussen.
  • Hindbærmousse: Læg husblas i koldt vand i ca. 15 minutter inden du skal bruge det. 
  • Kom frosne hindbær, citronsaft og sukker i en kasserolle og kog det op til al sukker er smeltet.
  • Klem vandet ud af husblassen og smelt det sammen med hindbærmassen. Når husblassen er smeltet hældes hindbærmassen i en foodprocessor eller blender og pureres. 
  • Sigt hindbærmassen over i en anden skål igennem en finmasket si, så alle korn frasorteres. Stil til side.
  • Pisk flormelis og æggehvide til en marengs og vend den forsigtigt i hindbærmassen med en dejskraber. Pisk fløden og tilsæt vaniljekorn. Vend da flødeskum med hindbærmassen.
  • Kom browniebunden tilbage i springformen, læg evt. et lille lag bagepapir i bunden. Kom konditorplast hele vejen langs kanten og hæld hindbærmoussen ovenpå browniekagebunden. Gør overfladen glat og jævn med dejskraber. Forsigtigt pakkes kagen ind i madfolie og stilles på køl i minimum 8 timer og gerne til dagen efter. 
  • Pynt dessertkagen med friske bær og mynteblade. Fjern plast og form og sæt kagen på et flot kagefad eller lignende. Ta´kagen ud af køleskabet ca. 15 minutter inden servering.  

Rigtig go´appetit!

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg svarer altid igen og forsøger at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er så hyggeligt og sjovt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

25 Comments

  1. Carina
    1. april 2019 at 6:15 PM
    Reply

    Årh den ser MEGA mums ud!!

  2. Louise Skov-Nielsen
    3. april 2019 at 4:46 PM
    Reply

    Den ser meget lækker ud. Jeg undrede mig bare over din mousse. Skal der ikke godt nok fløde i, eller?

    • Anne Sofie
      3. april 2019 at 4:53 PM

      Ja det skal der skam, hvorfor undrer du dig over det? Fløde er ofte at finde i alskens mousse og fromager – citron og chokolade osv. 🙂

    • Anne Sofie
      4. april 2019 at 5:26 AM

      Åh nej nu forstår jeg – jeg har glemt at skrive fløde på ingredienslisten! Sorry, det retter jeg lige med det samme 🙂

    • Charlotte
      29. december 2020 at 9:05 AM

      Hej du skriver øverst at du næste gang ville forfine den med et lag pistage og vaniljecrem, hvordan ville du gøre det og kan man servere is til og hvis ja hvilken slags vil passe bedst til? For så er min nytårsdessert måske hjemme.

    • Anne Sofie
      29. december 2020 at 9:27 AM

      Hej Louise.

      Jeg ville riste lidt pistacienødder let af på en pande, hakke dem fint og blande dem i en vaniljecreme, som smøres på browniebunden inden moussen kommer på – det tror jeg, ville være ret lækkert.

      Rigtig god fornøjelse med det, min søn og jeg overvejer selv at lave den til nytår i denne forbedrede udgave 🙂

      De bedste hilsner

      Anne sofie

  3. Pernille
    15. august 2019 at 1:17 PM
    Reply

    Den ser lækker ud.
    Der er noget jeg ikke lige forstår, i den bund opskrift skriver du at der skal vaniljepulver i men det står ikke under ingredienser medmindre du mener den vaniljestang som står under moussen??

    • Anne Sofie
      15. august 2019 at 2:35 PM

      Hej Pernille, nej det er da mig, der har glemt at skrive 1. tsk. vaniljepulver til browniedejen 🙂 Det er hermed rettet til, tak for hjælpen 🙂

    • Pernille
      15. august 2019 at 11:08 PM

      Hehe det kan smutte. Har lavet 2 af dem idag, troede faktisk du havde skrevet forkert og der skulle stå melen skulle i for der står heller ikke lige hvornår den skal i? håber de bliver gode nok uden vanilje pulver hehe?

  4. Victoria
    26. marts 2020 at 8:54 AM
    Reply

    Hej, Der står at der skal 90 g hvedemel i brownie bunden, men der står ikke hvornår?

    • Anne Sofie
      26. marts 2020 at 10:30 AM

      Hej Victoria, åh jamen melet skal i sammen med vaniljen 🙂 Det må jeg lige få flettet ind i beskrivelsen 🙂
      God fornøjelse med kagen.

      De bedste hilsner
      Anne Sofie

  5. Pia
    23. januar 2021 at 10:24 AM
    Reply

    Hejsa.
    Ser virkelig lækker ud😋😋 men hvornår skal melet i dejen?? Det er ikke nævnt i fremgangsmåden.
    Vh pia

    • Anne Sofie
      23. januar 2021 at 10:47 AM

      Hej Pia, tak for det, ja den er virkelig lækker.
      Jeg har netop redigeret opskriften, så tak for den info 🙂 Melet skal i sammen med vaniljesukkeret og salt.

      God fornøjelse og rigtig go’ weekend 🙂

  6. Anna Lenander Thybo
    4. februar 2021 at 9:26 PM
    Reply

    Hej – Kan man lægge kagen i fryseren i 4 timer istedet for køleskabet i 8 timer?
    Kommer nemlig i lidt tidspres, der hvor den skal laves.

    • Anne Sofie
      4. februar 2021 at 9:37 PM

      Prøv det, det tænker jeg ikke, ødelægger noget 🙂 God fornøjelse!

      De bedste hilsner

      Anne sofie

  7. Lone Plambech
    5. februar 2021 at 1:14 PM
    Reply

    Hej hvor længe Ka kagen holde sig. Tænkte at lave den fredag, men skal først bruge den søndag

    • Anne Sofie
      5. februar 2021 at 1:18 PM

      Hej Lone.

      Browniebunden kan du sagtens lave fredag, men jeg ville vente med moussen til lørdag, da det let kan skille, når det står så længe. 🙂

  8. Janni Stougaard Lassen
    21. juli 2021 at 9:42 PM
    Reply

    Tror du den færdige kage kan fryses ned ??

    • Anne Sofie
      22. juli 2021 at 10:37 AM

      Hejsa.

      Tænker du på browniebunden? Den kan sagtens fryses, men jeg tror ikke det blir en succes at fryse moussen. Hvis du ikke kan spise resten, kan du med stor fordel bruge kageresterne i romkugler, se min opskrift på små romkugler 🙂

      De bedste hilsner

      Anne Sofie

  9. Inger Kold
    22. august 2021 at 4:46 PM
    Reply

    Mine springforme er 25 cm. hvor meget tror du jeg skal gange opskriften op med? skal lave til 45 personer til på søndag den 29/8.

  10. Anne Sofie
    22. august 2021 at 5:14 PM
    Reply

    Kære Inger.

    Uha den er jo lidt svær, da min springform er 18cm. Mon ikke det er en 3-4 gange ?

    Held og lykke med det! Sikke et arbejde 🙂 Sørg for at have køleskabsplads nok 🙂

    De bedste hilsner

    Anne Sofie

  11. Julie
    10. april 2024 at 6:43 PM
    Reply

    Kan kagen laves i ovnens store bradepande? Så den kan skæres i små firkanter og indgå i en kagebuffet til dessert til fest?

    • Anne Sofie
      10. april 2024 at 7:31 PM

      Hej Julie.

      Det burde du kunne ja, men du skal nok beregne dobbelt mængde til en bradepande, sådan ca. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.