Pasta ala creme med friske hvide asparges
En portion pasta ala creme med friske hvide asparges er alletiders lækre og hurtige hverdagsret. Du kan mixe retten med forskellige råvarer, den smager utroligt godt sammen med smørstegte champignon, porrer og persille, men friskbælgede ærter og en håndfuld cherrytomater pifter også retten et niveau op.
Til pasta ala creme kan du bruge al slags pasta – skaller, skruer, sløjfer, spaghetti eller frisk pasta. Det tager ikke mere end små 20 minutter at tilberede retten, og den kræver et minimum af råvarer, hvilket giver lidt ekstra point på økonomisiden.
Når de friske hvide asparges endelig er i sæson, spiser vi dem på alle mulige måder. De er gode som forret, tilbehør, i salater og sammenkogte retter og ikke mindst til fisk og pastaretter. Er du som jeg tosset med høns i asparges, vil jeg anbefale dig at pimpe det med friske hvide asparges.
Prøv også at grille dine hvide asparges
Pasta ala creme med friske hvide asparges
Ingredienser
- 1 dl piskefløde
- 2 spsk ricottaost
- 50 gram friskost
- ½ dl revet grana
- 1 spsk revet citronskal
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk smør
- 150 gram champignon
- 100 gram bacon
- 1 spsk hakket rosmarin
- 1 håndfuld persille
- 1 bundt hvide asparges
- ½ stk porre
- 1 lille løg
Sådan gør du
- Svits baconen sprød og læg den på et stykke køkkenrulle. Stil til side.
- Steg svampene sprøde i lidt smør og olivenolie, krydr med salt og peber. Stil dem til side.
- Kog spaghetti i rigeligt saltet vand, pastaen skal være aldente.
- Skræl de hvide asparges, skær bunden af og steg dem på en pande med smør. De skal stege i et par minutter. Skær aspargsene i mindre stykker og stil dem til side.
- Svits løg, porre og hvidløg i olivenolie i en stor pande, tilsæt spaghettien sammen med fløde, ricotta og friskost. Tilsæt nu svampe og smørstegte hvide asparges. Varm retten godt op under konstant omrøring.
- Krydr med salt og peber, hakket persille, rosmarin og citronskal. Server i en dyb tallerken. Drys pastaretten med bacon og revet grana eller parmesanost. Pynt med basilikum eller dild.
Rigtig go´appetit!
Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg svarer altid igen og forsøger at hjælpe.
Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er så hyggeligt og sjovt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.
De bedste hilsner
Anne Sofie