Blog posts

Tarteletter med høns i asparges – Guide

Tarteletter med høns i asparges – Guide

Gæstemad, Hverdagsmad, Mormormad, Simreretter, Velkommen i mit køkken

Tarteletter med høns i asparges – Guide

Denne “tarteletter med høns i asparges – Guide” har jeg lavet på opfordring. Jeg har venner og familie, der plager om at blive inviteret hjem til mine tarteletter med høns i asparges. Jeg har efterhånden fået skabt mig lidt af et “tartelet-ry”, og jeg synes egentlig også selv at jeg er lidt af en haj til det med høns i asparges. Flere mener, det er for stort et arbejde, og de orker ikke at give sig i kast med det store arbejde. Det er langt mere simpelt end det de går og forestiller sig. Det er også en økonomisk og sund ret, da der er flere dages mad i gryden med grøntsager og urter. Lad mig fra start advare dig om at retten ikke er fedtfattig, men hvis det er hvad du går efter, har jeg et rigtig godt tip til dig, så læs bare med videre.

Høns i asparges

Ingredienser i gryden :
  • 2 kyllinger
  • Vand der lige dækker
  • 2 gulerødder
  • 1/4 selleri
  • 1 – 2 løg
  • 1 porrer
  • Lille fed hvidløg
  • Friske urter : Persille, timian, kørvel, rosmarin
  • Laurbærblade og enebær
  • Salt & peber

FullSizeRender (112) FullSizeRender (111)

Ingredienser til sovsen :
  •  2-3 glas hvide asparges (F.eks. bon appetit el. paradiso)
  • Smør til opbagning, ved fedreduktion, anvend da fond
  • Mel 3-4 spsk.
  • Kyllingekødet
  • ca. 1 dl. fløde (Kan udelades)
  • Frisk timian
  • Salt og peber
  • lidt citronsaft
  • Ca. 0,8 liter fond fra gryden
Fremgangsmåde :
  • Kyllingerne renses, skylles og lægges i en gryde med koldt vand der lige dækker
  • Kyllingerne koges i ca. 15 min. Skum af.
  • Når urenheder er skummet af, tilsættes alle de øvrige råvarer
  • Det hele koges ved mellem varme i ca. 1 time.
  • Når kødet let falder fra ben, tages kyllingerne op og al kød tages fra og lægges i skål.
  • Kom ben, vinger og skind fra kyllingerne tilbage i gryden til grøntsager og urter og lad det koge i ca. 1 time, ta´ nu ca. halvdelen af fonden fra i en skål. Skålen med vand kalder vi “fond til sovs”
  • Kasser grøntsager og rester fra kyllingerne og lad fonden koge ind til den konsistens du ønsker. Se billeder af den bouillon jeg har lavet.
Saucen:
  • Lav en opbagning af mel og ca. 50 g smør i en tykbundet gryde ( Eller anvend det fede perlende lag fra fonden i stedet )
  • Til opbagningen anvendes “fond til sovs”. Når saucen er blevet glat, ensartet og flydende, men tyk – Tilsætter du fløden.
  • Kødet tilsættes og vurder nu om din portion er for tyk eller tyk. Måske er den fyldig nok til at du kan tilsætte mere fond fra din skål?
  • Lad det småsimre og samle sig og tilsæt nu de hvide asparges.
  • Smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Har du lavet en tyk bouillon som jeg har vist på billedet, kan du også tilsætte et par skefulde for en kraftigere smag. Krydr med lidt timian, det passer super godt til retten.
  • Er konsistensen for tynd, da er maizena lys saucejævner rimelig smagsneutral, så den kan du roligt drysse lidt med.Server din høns i asparges i store sprøde tarteletter.FullSizeRender (110)FullSizeRender (109)

FullSizeRender (120)Tarteletter med høns i asparges - Guide Tarteletter med høns i asparges - Guide Tarteletter med høns i asparges - Guide

Husk :
At gemme al overskydende fond eller bouillon på køl, anvend indenfor 3-5 dage til suppe eller sauce, eller kom det i fryseren – her kan det holde sig i ca. 3 mdr. 

Jeg håber du kan bruge min guide til høns i asparges – Har du spørgsmål må du endelig skrive.

Rigtig go´appetit!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

7 Comments

  1. hmdanielsen
    11. juni 2020 at 19:55
    Reply

    Hvor mange er opskriften til?

    • Anne Sofie
      11. juni 2020 at 21:17

      Hejsa.

      Opskriften giver mange tarteletter, vi plejer at få 3 gode portioner, en til fryseren og til et par dage i træk, vi er 4 personer. Jeg tror, der er nok til 8 personer som hovedmåltid og flere hvis det er som forret.

      Mvh.

      Anne Sofie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.