Blog posts

Franske koteletter i fad

Franske koteletter i fad

Hverdagsmad

Franske koteletter i fad

Franske koteletter i fad minder mig om min dejlige bedstemor, der ofte diskede op med denne hverdagsret, når jeg var på besøg. “Man skal ikke undervurdere franske fadkoteletter, det er en ganske fin ret, når bare du laver dem ordentligt” – en klassisk kommentar fra min bedstemor, der sagde det samme om bøf med løg, grydestegt kylling eller klar suppe med hjemmelavede kød -og melboller.

Fadkoteletter med ris og dampede grøntsager er virkelig også bare en rigtig god og nem ret, der både smager skønt, er hurtig at tilberede, og rimelig fornuftig i indkøb. Jeg laver gerne en stor portion, nok til to dage – det giver lidt ekstra smag fra kød og grøntsager. Det er en meget taknemlig ret, der nærmest er umulig ikke at lykkes med – selv når koteletterne er overstegte, så er smagen fortsat intakt.

Det er en god ide at købe nogle koteletter af god kvalitet eller endnu bedre – skær dem selv af en hel flæskesteg. Det er ofte mere økonomisk, hvis du er heldig at falde over et godt tilbud. Gem endelig både ribben og slag (sværrene) fra stegen. Brug ribbene til gode hjemmelavede grill barbecueben, slaget forvandles let til en svinsk god hjemmelavet porchetta – men du kan også bruge det til at lave krydrede hjemmelavede flæskesvær som er en af de bedste snacks til øl. 

Klassiske franske koteletter i fad Klassiske franske koteletter i fad Klassiske franske koteletter i fad Klassiske franske koteletter i fad

Klassiske franske koteletter

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 4-6 stk koteletter
  • 1 stk løg
  • 1 stk porre
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk tomatpure
  • 1 dåse flåede tomater
  • 250 gram champignon
  • 3 dl piskefløde
  • 10-12 stk cherrytomater
  • 1 håndfuld persille
  • 1 spsk frisk timian
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at rense og snitte alle grøntsager. Svits champignons i smør på en pande ved middel varme. Svits 1 tsk. tomatpure ved. Læg champignonerne til side i en skål til senere.
  • Svits løg, hvidløg og porrer i lidt olie i en pande. Krydr med salt og peber og timian. Stil til side. 
  • Krydr koteletterne i paprika og salt og peber, steg dem i olivenolie og lidt smør på en brandvarm pande i ca. 1 minut på hver side. Læg dem efterfølgende i et ildfast fad. 
  • Hæld fløde på panden sammen med alle grøntsager og flåede tomater, krydr med salt og peber og citronsaft og lad det varme igennem i et par minutter inden det hældes over koteletterne i fadet. Fordel cherrytomaterne jævnt i fadet.
  • Stil fadet med koteletter i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 20 minutter. Kog ris og forbered evt. en let salat imens fadkoteletterne ovnsteges. 
  • Drys hakket persille over fadet med koteletter inden servering. 

Rigtig go´appetit!

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg svarer altid igen og forsøger at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er så hyggeligt og sjovt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.