Grydestegt kylling med masser af smag
Herhjemme elsker vi en god gammeldags grydestegt kylling med masser af smag. Det er ægte mormormad, når det er bedst! Jeg laver altid grydestegt kylling af to stk. mindre kyllinger, så har jeg rester til en fantastisk omgang Kylling i karry eller suppe. Fonden bliver dejlig fyldig og kraftig – det gør underværker for den gode skilte sovs! Kyllingerne svitses i rigeligt med smør på alle sider. I gryden simrer de sammen med hvidløg, løg, porrer, gulerødder, knoldselleri, frisk timian, persille og kørvel.
Dette skal du bruge
- 2 hele kyllinger
- Smør
- 2½ dl. piskefløde
- 2 fed hvidløg
- 4 skalotteløg eller 1 stort løg
- 1 porre halveret
- 2 gulerødder
- Et stykke knoldselleri
- Friske krydderurter
- Hele peberkorn
- 2-3 hele laurbærblade
Sådan gør du
- Rens kyllingerne, krydr med salt og peber udenpå og indeni. Fyld med løgstykker og frisk persille. Skær røven af kyllingen og bind benene sammen med kødsnor, luk evt. kyllingen med kødnåle.
- Brun kyllingerne en ad gangen i en tykbundet gryde med rigeligt smør. Hæld vand i gryden til det dækker halvt. Læg lå på og lad det koge i ca. 15 minutter inden du skummer af.
- Kom grøntsager og krydderurter ved og lad kyllingerne koge under låg i ca. 30 minutter.
- Hæld piskefløde i gryden og lad det hele simre i ca. 10 minutter.
- Si skyen fra og kog den op i en kasserolle. Krydr med salt og peber og ribsgele, du kan evt. jævne den lidt med lidt maizenamel.
- Ta kyllingerne op og skær dem ud i bryst, vinger og lår.
- Server med kartofler, gulerødder, skilt skysauce, cherrytomater og agurkesalat.
Rigtig go´appetit!
1 Comment