Blog posts

Kylling i karry med masser af smag

Kylling i karry med masser af smag

Hverdagsmad, SU venlige retter, Velkommen i mit køkken

Kylling i karry med masser af smag

kylling i karry er en rigtig lækker hverdagsspise, det er et sikkert hit herhjemme. Jeg varierer den efter det vi lige har på hylden og i køleskabet. Nogle gange laver jeg den med kokosmælk, andre gange kommer jeg en sjat fløde eller et par spsk. cremefraiche i saucen. Jeg elsker den med et revet æble og et par tsk. brun farin og citronsaft. Det giver retten dybde og fremhæver den gode karrysmag. Denne gang lavede jeg den på hjemmelavet hønsefond, cremefraiche, en nærig sjat fløde, brun farin og venlige dråber citronsaft. Æblet måtte jeg undvære, da Wilhelm lige netop nåede at hapse det sidste. Traditionel ret med et behageligt varmt bid fra tørret chili. Det tog mig blot 25 minutter at fremtrylle hele molevitten, og det blev ganske lækkert – en kylling i karry med masser af smag. Der er endda rester til aftensmaden imorgen hvor jeg spiser på arbejdet. 

Kylling i karry med masser af smag
Fond og kød fra to stk. kyllinger (Grydestegt kylling)

Forleden aften fik vi grydestegt kylling med hele svineriet. Jeg lavede to kyllinger for at have masser af fond og lækkert kyllingekød, netop til kylling i karry, samt denne lækre grønne thai-karrysuppe som altid hitter ved vintertid. At koge to kyllinger kræver ikke mere arbejde eller tid, og så er der forberedt mad til flere dage i ugen. Det er en god og yderst tidsbesparende hjælp til én selv.

Dette skal du bruge
  • 2-3 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 2 peberfrugter
  • 2-3 spk. karry alt efter styrke
  • Olie til stegning, f.eks. kokosolie
  • Lidt tørret chili alt efter styrke
  • 2. tsk. brun farin
  • En ½ dl. citronsaft
  • Ca. 1 liter hjemmelavet hønsebouillon el. bouillon i kogt vand
  • 3 spsk. cremefraiche
  • En lille sjat fløde
  • Ca. 5-600 gram kyllingekød plukket fra kogt kylling, eller fra kogt inderfilet
  • Salt og peber 
  • Lidt maizena til jævning af saucen
  • Pynt med hakkede mandler og persille
Sådan gør du

Karry, chili, løg og hvidløg svitses i kokosolie til farven ændres. Tilsæt den brune sukker og rør et par gange inden fond og kyllingekød tilsættes. Lad det stå og simre mens du skærer resten af grøntsagerne i mundrette bidder -tilsæt de grøntsager du foretrækker, alt efter hvor meget bid du ønsker i grøntsagerne. Tilsæt cremefraiche, fløde og citronsaft og smag til med salt og peber. Lad det koge op. Jævn med maizena. Serveres til ris eller nudler og toppes med nogle hakkede nødder og lidt grønt. Mynteblade, koriander og persille er yderst velegnet, ligesom cashewnødder og peanuts også matcher retten flot. 

Kylling i karry med masser af smagKylling i karry med masser af smag

Kylling i karry med masser af smag

Kylling i karry med masser af smag – værs´go!

Rigtig go´appetit 🙂

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

4 Comments

  1. Erik Andersen
    18. maj 2019 at 7:08 AM
    Reply

    Det er mærkeligt at I ikke kan kende forskel på kogt og stegt. Din kylling er jo KOGT. Alligevel skriver du GRYDESTEGT ???????????????????

    • Anne Sofie
      18. maj 2019 at 7:26 AM

      Hej Erik.
      Jeg tilføjer mængden af væske fordi jeg ønsker at lave en god fond på kyllingerne. Ønsker du en mere tørstegt kylling, kan du tilsætte mindre væske eller blot legere ganske kort inden servering med fløde. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.