Hjemmelavet pebersauce
Forleden aften fik min mand en umættelig craving for pebersauce. Det skete mens vi handlede i Føtex. Han greb straks en af disse flasker fra Jensens køkken. Jeg må have sendt ham dødsblikket, for han satte bøtten på plads i det samme jeg udbrød : “den laver jeg altså selv”! Mads kiggede forundret på mig, og med en snert af tvivl spurgte han, om det var noget, jeg sådan lige hurtigt kunne lave?
At lave en god hjemmelavet pebersauce er hurtigt og let – faktisk er det en af de nemmeste saucer at lave. Er man vild med pebersauce, er det en af de saucer man altid bør lave selv, især når sværhedsgraden er så let. Jeg elsker at lave saucer, og er faktisk lidt af en saucefreak – sauce-fond -og dressing-dronningen kalder de mig – derfor passer det mig ikke, at manden promte hiver en færdigfabrikeret sauce ned fra hylden.
Jeg havde altså lovet Mads, at fremtrylle en så lækker hjemmelavet pebersauce, at Jensens bøtten for good ville ryge ud af hans repertoire indenfor købesaucer! Jeg er ret sikker på, at det lykkedes mig…
Til pebersaucen fik vi en krydret og saftig grillet kotelet, salat og sprøde fritter fra fritøsen.
Hjemmelavet pebersauce
Dette skal du bruge
- En klat smør til at svitse løgene
- Et skalotteløg
- ca. 1½ dl. oksebouillion ( eller en okseterning opløst i vand)
- Et laurbærblad
- En god sjat cognac
- En lille tsk. sennep. Jeg brugte en fin estragonsennep
- En kvart piskefløde
- En halv dåse afdryppede grønne madagascarpeberkorn
- Lidt citronsaft
- En knivspids brun farin
- Salt og peber
Sådan gør du
- Svits finthakket løg i smør
- Tilsæt cognac ( ½ dl) Lad det koge ind til væsken er fordampet
- Tilsæt oksebouillon, et laurbærblad og en tsk. af de grønne pebre ( For mere styrke tilsæt flere peberkorn allerede nu) – lad det småsimre i ca. 10 minutter
- Tilsæt nu fløde, sennep, citronsaft, sukker, salt og peber. Lad det simre til fløden begynder at samle sig
- Tilsæt nu resten af de grønne madagascarpeberkorn og smag til med salt. Juster evt. saucens konsistens med lidt maizena saucejævner.
Saucen har lidt af det hele og passer perfekt til en rød bøf, en tyk svinekotelet, eller noget krydret kylling. Det er en sauce der har syre, sødme, fedme og bid – styrken justeres let ved at tilsætte de grønne peberkorn tidligt ( stærk) eller sent (mild) i forløbet. En halv dåse peberkorn er nok til en enkelt portion, (4 pers) men du kan også lave en dobbeltportion (som jeg) og servere saucen to dage i træk eller fryse den ned til en anden god gang.
Se også disse klassiske saucer :
Rigtig go´appetit!

Erik Oberg
6. januar 2019 at 12:35Hej Anne Sofie.
Jeg brugte din opskrift på pebersauce som udgangspunkt og justerede den lidt. Den blev virkelig god – og jeg er ellers ikke nogen god kok :O)
Tak for inspiration :O)
Mvh Erik
Anne Sofie
6. januar 2019 at 14:49Hej Erik, det glæder mig meget – vi er også ret glade for den sauce herhjemme 🙂
God søndag.
De bedste hilsner
Anne Sofie
Henning Gade
3. marts 2020 at 18:12Jeg er også gået all-in på livsnyder-linjen, og gadget-skabet er ved at være fyldt op med bl.a. sous vide mv.
Efter at have været på turné i alle fødevare- og specialbutikker her på Sy´fyn, er mit spørgsmål:
Hvor køber man madagascarpeberkorn på dåse, samt estragonsennep?
Og så glæder jeg mig til at lave saucen, åbne en liter cognac, smide proppen væk, og bruge 1½ dl. til saucen
Anne Sofie
3. marts 2020 at 20:38Kære Henning, det lyder som en fornuftig plan, det ville jeg også glæde mig til 🙂 Dåsen med de grønne peberkorn kan købes hos Føtex, Løvbjerg og sikker også super Brugsen, Bilka osv. estragonsennep køber jeg i Berlin 😀 men hey, brug bare Dijon den dutter altså også! Tilsæt evt. en Kvist frisk estragon – voila! Rigtig god fornøjelse, og lad mig endelig vide hvordan det går med den sauce 🙂
De bedste hilsner
Anne Sofie