Hjemmelavet vindruesaft af drivhusdruer
5 liter dejlig hjemmelavet vindruesaft fik jeg lavet søndag formiddag. Vindruesaft er en herlig læskedrik, der kan nydes kold som varm – den passer ret godt til årstiden, der lige nu går fra sommer til efterår. Da jeg kom fra arbejde i fredags, havde min svigerfar været forbi for at sætte en murerbalje fyldt med vindruer fra sit drivhus (vores gamle drivhus og vin). Jeg tænker, at der var omkring 10 kilo søde og saftige blårøde druer.
Alene sorterings, skylle -og nippearbejdet med alle druerne var lidt rigeligt i sig selv pga. den store mængde jeg fik foræret – det eneste jeg kunne overskue at lave, var derfor en omgang hjemmelavet vindruesaft, som altså smager ligeså skønt som det ser ud. Saften har den fineste pink-lilla farve.
Saft der laver sig selv
Hjemmelavet vindruesaft er nemt at lave, så snart forarbejdet er overstået, laver saften nærmest sig selv i samarbejde med lidt vand, citronsaft og sukker. Man skal være lidt tålmodig, når det kommer til afdrypning af saften – det tager lidt tid, gerne et par timer, medmindre man har en saftkoger eller lign.
Hjemmelavet vindruesaft er også super lækkert blandet med danskvand eller mixet med en tør hvidvin. Det spiller glimrende som aperitif eller som læskende kølig drink på terrassen en sensommerdag. Vindruer indeholder antioxidanter og mange andre sunde vigtige næringsværdier, så bærret kan meget andet udover at smage dejligt – læs mere om røde vindruer her.
Prøv også min opskrift på den dejligste kirsebærsaft
Hjemmelavet vindruesaft af drivhus druer
Dette skal du bruge
- Omkring 10 kg. vindruer
- 2 halve økologiske citroner
- Saften af en hel citron
- Ca. 1 liter vand
- 600 gram sukker eller mere, smag det til
Sådan gør du
- Skyl og nip vindruerne, kom dem i en stor suppegryde sammen med vand, sukker, citronsaft og citroner.
- Kog druerne til de sprækker og væsker godt, de skal ikke koge i mere end ca. 10-15 minutter.
- Si væsken igennem et saftklæde, geléstativ eller et pinligt rent skoldet viskestykke. Lad druerne dryppe godt af, lad det gerne stå og dryppe i et par timer.
- Hæld nu din hjemmelavet vindruesaft på skoldede atamonskyllede patentflasker, vil du gerne undgå at bruge atamon, kan du skylle flaskerne med cognac, snaps, whiskey eller anden sprut.
- Vindruesaften blandes med saft, det er næsten ½ vand blandet med ½ saft.
- Prøv også at blande saften med danskvand eller tør hvidvin.
Skål og god appetit!
Britta Lykkeskjold
18. september 2020 at 19:02Hvorfor venter du ikke med at tilsætte sukker, til du har kogt saften af? Der må da gå en masse sukker til spilde pga at det sidder tilbage frugtkvaset, som du vel bare smider ud bagefter. Eller kan det bruges til noget?
Anne Sofie
18. september 2020 at 19:07Du har helt ret, det har også været rækkefølgen de sidste par år, men opskriften er lidt gammel – man kan gøre begge dele, måske er der en forskel i smagen, det kan man være lidt nysgerrig på 🙂
Mvh.
Anne Sofie