Hjemmelavet kirsebærsaft med citronsaft og mynteblade
Er der noget skønnere end hjemmelavet saft ? endnu bedre er hjemmelavet kirsebærsaft på en varm sommerdag som i dag. Hjemmelavet kirsebærsaft med citronsaft og mynteblade viste sig at være en ligeså vidunderlig læskedrik som min absolutte yndlings, hjemmelavet hindbærsaft. jeg er så vild med det!
Denne opskrift er jeg tilsyneladende sluppet ret godt fra, da jeg over flere gange har måtte koge yderligere portioner kirsebærsaft. Måleforhold und alles er udelukkende tilsat med gefühl naturligvis krydret med min gængse viden udi henkogning af saft og marmelader – det er jeg svært tilfreds med, for det vidner om erfaring og forbedring indenfor netop dette emne. Jeg kan ikke vente med at fylde min fine saftdispenser (←reklame-link) med hjemmelavet kirsebærsaft og isterninger til de næste dages hedebølge i haven.
Opskriften på hjemmelavet kirsebærsaft med citronsaft og mynteblade giver 2 flasker saft, der skal blandes med vand 1/4 eller mere alt efter smag – jeg kan godt lide, at det smager kraftigt af kirsebær uden at det på nogen måde stikker i gane eller hals.
Af den hjemmelavet kirsebærsaft lavede jeg også en kirsebærsirup, der smager vidunderligt ovenpå is og desserter. Jeg forkælede børnene med “snyde-softice” med kirsebærsirup – det var et kæmpe hit! Find opskriften på kirsebærsirup i slutningen af dette indlæg.
Hjemmelavet kirsebærsaft med citronsaft og mynteblade
Dette skal du bruge (2 flasker, lav evt. en dobbelt portion)
- 1-1,2 kg friske kirsebær (fuglekirsebær)
- 3 dl. vand
- 550 gram sukker
- Saften af en halv citron
- En håndfuld mynteblade
- 1 tsk. atamon
Sådan gør du
- Skyl kirsebærrene og kom dem i en gryde sammen med citronsaft, vand og mynteblade, lad det simre i ca. 10 minutter til kirsebærrenes skind sprækker og bærrene safter godt.
- Tilsæt sukkeret og lad det koge op i nogle minutter til sukkeret er helt opløst, tilsæt atamon og tá gryden af varmen.
- Si al saften fra i en si eller ved hjælp af en saftsigte. Lad saften dryppe godt af, det tager lidt tid, men du kan også hjælpe det lidt på vej, ved at trykke let på de kogte bær så saften siver ud.
- Du kan, om du vil og orker nu sirligt fjerne alle stenene fra de ødelagte bær og gemme det til en kirsebærkompot, og eller kan du kassere de maste bær.
- Hæld saften på atamonskyllede og skoldede flasker med låg og stil på køl.
Hjemmelavet kirsebærsirup
- 4 dl. hjemmelavet kirsebærsaft
- Kornene fra en ½ vaniljestang (til sauce og glace udelades det)
- 50 gram sukker
Kog den hjemmelavede kirsebærsaft op, reducer en anelse inden sukker og vaniljekorn tilsættes. Lad det småkoge i ca. 15 minutter. Hæld på en skoldet og atamonskyllet flaske, kom på køl. Det pimper enhver isdessert eller kage, og det er meget dekorativt pga. den flotte røde farve. Smagen er intens, så vær varsom.
Prøv også min opskrift på hjemmelavet rabarbersirup der er helt fantastisk i en gin & tonic eller lav din egen havtornsirup ved at følge min opskrift fra 2015.
Skål og rigtig go´appetit!
3 Comments