Blog posts

Flamberet hjemmelavet kirsebærmarmelade

Flamberet hjemmelavet kirsebærmarmelade

Tilbehør, Velkommen i mit køkken

Flamberet hjemmelavet kirsebærmarmelade

Opskriften på flamberet hjemmelavet kirsebærmarmelade med appelsin og stjerneanis kom til mig, mens jeg forfattede opskriften til disse syltede kirsebær. Her udtænkte jeg nemlig en opskrift på hjemmelavet kirsebærsauce med amretto, portvin og rom, og det slog mig, at hjemmelavet kirsebærmarmelade med en eller anden form for likøragtig alkohol som grand marnier eller rom/cognac ville smage super lækkert. Flambering er jeg ret meget tilhænger af, så valget faldt på den cognac jeg altid flamberer med – det fremhæver både kirsebærsmagen og tilfører dybde samt en dejlig friskhed og varme sammen med tynde skiver appelsin. 

Flamberet hjemmelavet kirsebærmarmelade smager vidunderligt til ost, desserter og ovenpå en skive franskbrød eller et stykke knækbrød. Det overskydende kirsebærsaft sier jeg og hælder på små glas, det giver en vidunderlig géle, der pifter enhver brun sovs op eller koges ind til en dejlig glaze – opskriften på hjemmelavet kirsebærgéle kommer inden længe i et seperat indlæg – den kan du ligeså godt lave, når du alligevel laver marmeladen.

Flamberet hjemmelavet kirsebærmarmelade 

Dette skal du bruge (2 små glas)

  • 350 gram udstenede kirsebær
  • 200 gram syltesukker
  • 1 appelsin 
  • Saften af ½ citron
  • 1 stjerneanis
  • 1 tsk. flydende vanilje eller en ½ vaniljestang
  • 2-3 spsk. cognac 

Sådan gør du

  1. Udsten alle kirsebær ved at halvere dem med en kniv. Jeg hader virkelig at udstene de små bær, og med alle de kilo mit træ giver mig, har jeg tænkt mig at investere i en smart udkerner/udstener som denne. (← reklame-link) Det er ikke den store udgift, og jeg ved, at jeg vil takke mig selv til næste års kirsebærsæson.
  2. Vej kirsebærene efter de er udstenet, hellere lidt flere kirsebær end for få.
  3. Halvér appelsinen og skær halvdelen i tynde mindre skiver. Pres den anden halvdel af appelsinen i en pande sammen med saften fra en ½ citron. Tilsæt kirsebær, 1 stk. stjerneanis og de tynde appelsinskiver og tænd på middelhøj varme. Lad det småsimre lidt i en 5 minutters tid.
  4. Hæld cognac i den varme kirsebærblanding (må ikke koge) og tænd med det samme så det flamberes, ilden går ud af sig selv, når alkohollen er forbrændt. 
  5. Tilsæt vanilje og syltesukker og lad det stå og koge lidt ind i ca. 10 minutter.
  6. Hæld på skoldede og atamonskyllede glas med låg. Gem evt. overskydende kirsebærvæske til hjemmelavet kirsebærgéle (opskrift følger). Stilles på køl. 

Flamberet hjemmelavet kirsebærmarmelade med appelsin og stjerneanis Flamberet hjemmelavet kirsebærmarmelade med appelsin og stjerneanis Flamberet hjemmelavet kirsebærmarmelade med appelsin og stjerneanis Flamberet hjemmelavet kirsebærmarmelade med appelsin og stjerneanis Flamberet hjemmelavet kirsebærmarmelade med appelsin og stjerneanis Flamberet hjemmelavet kirsebærmarmelade med appelsin og stjerneanis Flamberet hjemmelavet kirsebærmarmelade med appelsin og stjerneanis Flamberet hjemmelavet kirsebærmarmelade med appelsin og stjerneanis

Rigtig go´appetit!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

1 Comment

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.