Blog posts

Syltede kirsebær til desserter, kager og ris ala mande

Syltede kirsebær til desserter, kager og ris ala mande

Desserter, Tilbehør, Velkommen i mit køkken

Syltede kirsebær til desserter, kager og ris ala mande

Disse syltede kirsebær til desserter, kager og kirsebærsauce til julens ris ala mande får hurtigt ben at gå på herhjemme, når de tages i brug om nogle uger. Det ene glas syltede kirsebær gemmer jeg dog til ris ala manden i december, hvor de skal forvandles til hjemmelavet kirsebærsauce. De skal blot udstenes, tilsættes lidt mørk rom, lidt portvin og et par spiseskefulde citron og appelsinsaft, så er den kirsebærsauce helt perfekt.

Syltede kirsebær er lækre til ostebordet og udstenet i alverdens kager og isdesserter, jeg kan også sagtens forestille mig, at de er perfekte ovenpå grød, youghurt og musli. Jeg vil derfor anbefale dig, at lave en stor portion syltede kirsebær, nu du er i gang, det tager ikke længere tid. 

Mit kirsebærtræ bugner, og de små røde bær er netop helt perfekte lige nu – sprøde, søde og super saftige. Fuglene har endnu ikke været der, men jeg ved, det er et spørgsmål om tid, da de plejer at rydde det træ i en ruf. Jeg har derfor travlt med at få brugt mine skønne kirsebær på forskellige måder.Syltede kirsebær til desserter, kager og ris ala mande

På nuværende tidspunkt har jeg kun disse to opskrifter med kirsebær liggende her og her, men det er mig på sinde at få lidt flere opskrifter med kirsebær nedfældet på bloggen, så det kræver ekstra produktion i køkkenet de næste par dage. Indtil videre vil jeg give dig min opskrift på disse lækre syltede kirsebær til desserter, kager og ris ala mande – jeg har smagt på lagen og den er rigtig lovende. 

 Syltede kirsebær til desserter, kager og ris ala mandeSyltede kirsebær til desserter, kager og ris ala mande

Dette skal du bruge

 • 800 gram kirsebær med sten, du kan udstene dem om du vil
 • 400 gram syltesukker
 • Saften af en ubehandlet citron samt skallen
 • 1 håndfuld mynteblade
 • 1 vaniljestang
 • 4 dl. vand

Sådan gør du

 1. Skyl alle dine kirsebær grundigt, udsten dem om du vil – jeg udstener mine syltede kirsebær når jeg skal bruge dem i kager eller til hjemmelavet kirsebærsauce, det er super nemt at få stenene ud, når de har simret lidt. Nip de grove blade og mest grove stilke. Jeg lader de pæneste stilke sidde på bærene, da det ser godt ud på desserter. 
 2. Kom vand, syltesukker, revet citronskal samt citronsaft, vaniljekorn og stængerne og mynteblade i en gryde – kog op til sukkeret er opløst.
 3. Kom alle kirsebær ned i sukkerlagen og lad det småsimre i ca. 5-8 minutter.
 4. Fordel kirsebær og lage i skoldede atamonskyllede glas med låg. Har du overskydende kirsebærlage, kan du koge det ind til en kirsebærsirup eller géle. Stil det på køl hvis du ønsker en dejlig kirsebærgéle til at pifte saucer og hverdagsretter op med.
 5. Stil de syltede kirsebærglas i et køligt og mørkt rum eller i køleskabet i minimum 3 uger. Uåbnet i 4-6 måneder måneder.  
 

Syltede kirsebær til desserter, kager og ris ala mande Syltede kirsebær til desserter, kager og ris ala mande Syltede kirsebær til desserter, kager og ris ala mande Syltede kirsebær til desserter, kager og ris ala mande

Syltede kirsebær til desserter, kager og ris ala mande

Syltede kirsebær til desserter, kager og ris ala mandeRigtig go´appetit!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

5 Comments

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.