Blog posts

Saftige og grillede krydrede majskolber

Saftige og grillede krydrede majskolber

Tilbehør, Velkommen i mit køkken

Saftige og grillede krydrede majskolber

Disse saftige og grillede krydrede majskolber er rigtig lækre som grøntsagstilbehør til en herlig grillaften i haven. De fleste steder må man heldigvis fortsat grille med gas, hvis ellers underlaget er af ikke brandbart materiale, så vores grillaftener er ikke slut endnu. Majskolberne er marineret i kryddersmør og efterfølgende grillet på direkte varme.

Jeg lader skrællen blive på majskolberne, de er nemlig med til at holde på den gode kryddersmør og majsene blir således “grill-dampet”. Det smager altså bare super godt, men er du mere til den traditionelle version, kan du bare undlade krydderierne og blot bruge smør og salt – det er helt simpelt, men virkelig en saftig og sprød sag, der både smager lidt krydret og sød som friske majskolber skal. Vi elsker majskolber herhjemme, og de grilles altid på denne måde med vandstænkede blade, der netop bevarer saften i de små majskorn – de forkullede blade sviner lidt, men det er absolut det bette besvær værd. 

Vil du gerne finde mere inspiration til gode grøntsags grilltilbehør-retter, så se nærmere her og her.  Èn af mine grøntsags grillfavoritter er dog denne italiensk inspirerede grillet fennikel

Saftige og grillede krydrede majskolber

Dette skal du bruge (4 personer)

 • 4 Majskolber
 • 75 gram smør, rigtig smør
 • 1 håndfuld persille
 • Lidt frisk timian
 • 1 tsk. tørret chiliflager
 • 1 tsk. hvidløgspulver eller andet krydderi
 • Skallen af 1 økologisk citron

Sådan gør du

 1. Bland smør, revet citronskal og krydderier sammen i en skål.
 2. Åben majskolberne nænsomt og fjern elle tråde uden at fjerne bladene, de skal bruges til at lukke sammen om de smurte majskolber. Se billeder.
 3. Smør hver majskolbe med  ca. 1 spsk. kryddersmør.
 4. Dup majskolbebladene med lidt vand inden de grilles i ca. 10-12 minutter til de er helt mørkebrune/grillsort hele vejen rundt. 
 5. Fjern alle bladene og server til noget lækkert grillet kød, salater og brød. 

Saftige og grillede krydrede majskolber Saftige og grillede krydrede majskolber Saftige og grillede krydrede majskolber Saftige og grillede krydrede majskolber Saftige og grillede krydrede majskolberSaftige og grillede krydrede majskolberSaftige og grillede krydrede majskolberSaftige og grillede krydrede majskolber

Rigtig go´appetit!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.