Blog posts

Bønnesalat og aubergine-peberfrugt dip – grill tema

Bønnesalat og aubergine-peberfrugt dip – grill tema

Salater, Tilbehør, Tips & Tricks, Vegetarmad, Velkommen i mit køkken

Bønnesalat og aubergine-peberfrugt dip – grill tema

Bønnesalat og aubergine-peberfrugt dip – grill tema er godt i gang.  Jeg håber, du føler dig inspireret, vejret skulle være med os i den kommende uge – det er bare om at komme ud til grillen. Da jeg serverede de to slags tilbehør, bønnesalat og aubergine-peberfrugt dip kunne jeg godt se, at både mand og børn virkelig gjorde deres for at gi´mig et velmenende smil. Du ved, sådan et blik der omgående afslører, lidt mismod og forbehold – naturligvis forsøgt pakket ind i velopdragenhed og kærlighed til kokken… Jeg elsker det, at de i det mindste har anstændighed nok til ikke at rynke på næsen eller spørge direkte kristisk ind til det. Nå men, historien ender selvfølgelig godt, for jeg skal love dig for, at retterne blev modtaget med stor jubel og applaus! Særligt populær var min improviserede super sunde dip, lavet af b.la. grillet aubergine, peberfrugter, skyr og rødløg. Dippen blev spist fra tallerkenerne igen og igen – den var et mega stort hit, og jeg fik stærke formaninger om, at notere ingredienser og opskrift med det samme og tage patent på den! Der blev sågar talt om at sælge opskriften til “dip og sauce firmaer” 😀 Er det ikke bare herligt!? Med sådan en ros og begejstring ved middagsbordet er det ikke så sært, at jeg elsker at forkæle familien med min mad.

Bønnesalat og aubergine-peberfrugt dip – grill tema

Som du nok har gættet, vil jeg naturligvis vente med den patent og istedet give dig opskriften her på bloggen. Til de 2 slags tilbehør fik vi henholdsvis grillspyd med krydrede og rullede skiver flæsk og grillpølser med chipotle chili og grillet naanbrød med koriander. Det lyder måske ikke super lækkert med det flæsk, men det smager faktisk rasende godt og retten som helhed er rigtig lækker.

BønnesalatBønnesalat og aubergine-peberfrugt dip - grill tema

Dette skal du bruge
  • 1 avokado
  • 4-5 tomater
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse cannelinni/lima bønner el. mix
  • 1 rød chili
  • 1 håndfuld gode grønne oliven
  • Omkring 5-6 spsk. olivenolie
  • Saften fra en ½ citron og en ½ limefrugt
  • Frisk persille
  • Frisk rosmarin
  • Lidt frisk timian
  • Salt og peber
Fremgang

Hvis du vælger den nemme løsning med bønner fra dåsen, så skyl grundigt og lad dem stå og dryppe af i en si. Svits det hakkede løg, chili og hvidløg i en kasserolle eller på en pande, tilsæt dine bønner og rør forsigtigt til al væske er dampet af, krydr med salt og peber og friske urter. Hæld indholdet op i en skål og lad det afkøle imens fjerner du kernerne fra tomaterne, og hakker dem i grove stykker. Skær avokado i små tern og tilsæt dem og resten af ingredienserne i din bønnesalat. Rør nænsomt i salaten for at få citron, olie og limesaft fordelt.  Smag til med salt og peber og lidt friskhakket persille. Bønnesalat og aubergine-peberfrugt dip - grill tema Bønnesalat og aubergine-peberfrugt dip - grill tema

Bønnesalaten smager dejlig sydlandsk, den er sund og rig på gode proteiner og vitaminer – en salat jeg ofte laver og gerne med variation af ingredienser. Det kan være forskellige krydderurter, et mix af flere slags bønner, feta, fennikel eller blegselleri. Prøv dig frem med de råvarer du elsker mest.

Aubergine-peberfrugt dipBønnesalat og aubergine-peberfrugt dip - grill temaDette skal du bruge

    • 2 peberfrugter, rød og orange
    • 1 stor aubergine
    • 1 rød snack peberfrugt
    • 2 fed hvidløg
    • En ½ chili
    • 1 rødløg
    • 3 spsk. skyr, Levevis
    • En god håndfuld persille
    • 2 spsk. olivenolie
    • Saften fra en ½ limefrugt
    • Saften fra en ½ citron
    •  1 tsk. stødt spidskommen
    • Salt og peber
Fremgang

Pensl aubergine, peberfrugter og rødløg i olivenolie og grill grøntsagerne til de er godt sorte på alle flader. Du kan også lave dem i ovnen på funktionen “grill”. De grillede grøntsager lægges til afkøling. Fordel dine peberfrugter i en frysepose, så er de super nemme at flå, når de er afkølede. Flå skindet af aubergine og peberfrugter og kom alle ingredienserne i en foodprocessor, alternativt kan du bruge en blender/stavblender. Smag til med salt, peber, spidskommen og citron/limesaft. Stil på kølBønnesalat og aubergine-peberfrugt dip - grill tema Bønnesalat og aubergine-peberfrugt dip - grill tema Bønnesalat og aubergine-peberfrugt dip - grill tema Bønnesalat og aubergine-peberfrugt dip - grill tema Bønnesalat og aubergine-peberfrugt dip - grill tema
Bønnesalaten og aubergine-peberfrugt dip er et sundt og lækkert krydret grill måltid. Jeg håber du har fået lyst til at prøve mine opskrifter, jeg vil blive super glad, hvis du bidrager med dine egne grilltips og erfaringer. Du er velkommen her på bloggen eller på bloggens FacebookBønnesalat og aubergine-peberfrugt dip - grill tema

Bønnesalat og aubergine-peberfrugt dip – grill tema, værs´go!

Vi skal helt sikkert grille i weekenden, hvad med dig ?

I aften spiser vi ude hos nogle gode venner, imorgen starter dagen i det fri med et hyggeligt klassearrangement, og søndag vil det meste af dagen gå med at prøvekøre biler – mere om dette i nedenstående link.

Biljagt

 

Rigtig go´appetit og god weekend 😉

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

2 Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.