US brisket med spicy dry rub og fyldte portobellosvampe
US brisket med spicy dry rub og fyldte portobellosvampe – lyder det ikke bare lækkert ? Hvis du nikker rigtigt på hovedet, synes jeg du skal følge med helt til slutningen af dette indlæg. Jeg håber du kan lide mit nye grill tema ? Det fortsætter nemlig lidt endnu… Find flere opskrifter fra grill teamet lige her og her.
US brisket med spicy dry rub og fyldte portobellosvampe
Jeg var heldig at finde et super godt tilbud på en US brisket i Føtex, og jeg kunne altså ikke bare lade den ligge i køledisken. Det betød dog, at vi ikke kunne give kødet, nær så lang en stegetid, som den egentlig burde. Den blev super god alligevel, og kødet kan sagtens nøjedes med de 3 timer. Stegen fik lidt over 3 timer på ca. 150 grader. En dry rub er en tør marinade man krydrer sit kød med – også her er det en fordel at være forberedt og have tiden til det. Bedst bliver det når kødet med dry rub, trækker natten over – dette var ikke tilfældet denne gang og alligevel blev det super lækkert.
Fyldte portobellosvampe
- 4 store portobellosvampe
- 2 stængler forårsløg
- 2 tomater
- 1 fed hvidløg
- 4 skiver brieost af ca. 5 cm tykkelse
- En ½ chili
- Frisk rosmarin
- Frisk timian
- Parmesanost
- Ruccolasalat
- Olivenolie
- Lidt citronsaft
- Flagesalt og peber
Fremgangen har jeg forsøgt at visualisere ved hjælp af billeder, det er nemt og hurtigt at forberede, og de fyldte svampe er virkelig en udsøgt spise. De fyldte portobellosvampe grilles i ca. 10 minutter ved indirekte varme på omkring 150 grader. De færdige portobelloer lægges i et fad ovenpå ruccolasalat, parmesanflager, olivenolie og lidt citronsaft. Drys lidt frisk flagesalt/Læsøsalt og hæld et par dråber god olivenolie over – mums!
US brisket med spicy dry rub
Dette skal du bruge
- Omkring 800-1000 gram US brisket el. spidsbryst
- 1 dl. brun farin
- 1 spsk. god og kraftig paprika
- 1 spsk. sennepspulver
- 2 tsk. tørret chili
- 2 tsk. stødt spidskommen
- Lidt stødt ingefær
- Friske krydderurter ved servering
- Salt og peber
Følg anvisning i ovenstående og brug gerne et rotisseri. Ved langtidstegning anvendes lavere temperaturer (75-100 grader) Til retten fik vi skønne rester, den vidunderlige og sunde aubergine-peberfrugt dip – find opskriften her. Det var et rigtig godt grill måltid og det hele passede godt sammen. Har du fået lyst til at langtidsgrille din US brisket, kan jeg anbefale dig at følge anvisningerne fra Piskeriset – ikke en opskrift jeg selv har fulgt, men den lyder meget lig den metode vi “plejer”, at have succes med herhjemme.
Hvornår skal du grille igen ?
Har du nogle gode grilltips eller opskrifter, er du meget velkommen til at give dit bidrag her på bloggen eller på bloggens Facebook 🙂
Rigtig go´appetit!