Blog posts

Hjemmelavet stjerneskud med hele molevitten

Hjemmelavet stjerneskud med hele molevitten

Frokost, Mandagsfisk

Hjemmelavet stjerneskud med hele molevitten

Et hjemmelavet stjerneskud med hele molevitten er virkelig noget der kan sætte gang i mundvandet. Det er ikke mere end et par år siden, jeg lærte at spise stjerneskud – førhen var det udelukkende gutterne i familien, der på nul komma fem kunne hugge sådan en krabat i sig. Heldigvis er jeg blevet god til fisk, og stjerneskud er en af de fiskeretter, jeg nu kan nyde og føle trang til. 

Når hele molevitten er friske råvarer

Et stjerneskud smager naturligvis bedst, når de nye grøntsager er i sæson. Nye grønne og hvide asparges samt stenbiderrogn, det kan virkelig smages. Det vigtigste i et stjerneskud er dog fisken. Jeg bruger altid rødspættefilet til stjerneskud, og de skal være helt friske – fanget samme dag. Når det kommer til fisk, skal den bare generelt være helt frisk, ellers har jeg svært ved at nyde den. Jeg er måske lidt fanatisk hvad dette angår, men der er så stor forskel på en helt frisk fisk sammenlignet med en vacuumpakket fisk fra supermarkedet – prisenforskellen er desuden heller ikke stor nok til at prioritere den fra køledisken i Føtex. 

Når du ser et stjerneskud

Stjerneskud fås i flere variationer og størrelser, der kan både være forskel på fyldet, fisken og dressingen. Nogle elsker det også med et stykke røget laks til, men det synes jeg, er lidt ærgerligt, da den røgede laks let dominerer den fine og delikate smag i retten. Et stort stjerneskud som dette med 3 fisk til hver, er velegnet som stor frokost og aftensmad, selvom det nok mest defineres som lækker frokostanretning. 

Prøv også min opskrift på paneret rødspættefilet med persillesovs lige her

 

Tilbehør til stjerneskudHjemmelavet stjerneskud med hele molevittenHjemmelavet stjerneskud med hele molevitten

Hjemmelavet stjerneskud med hele molevitten

Ret Frokost, stjerneskud
Køkken Dansk
Keyword Fisk, Fiskefilet, stjerneskud
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Fiskene

  • 12 stk. rødspættefiletter
  • 1 dl. hvedemel
  • dl. rasp
  • 2 æg sammenpisket
  • 100 gram smør til stegning
  • ½ dl. tør hvidvin fisken dampes heri
  • ½ tsk. salt og peber

Fyldet

  • 250 gram rejer
  • 8 stk. hvide asparges
  • 12 stk. grønne asparges
  • 2 spsk. kaviar eller anden stenbiderrogn
  • 1 stk. citron
  • 1 dusk dild
  • 4 stk. skiver toastbrød
  • 1 håndfuld sprøde salater

Dressing

  • 2 spsk. mayo
  • spsk. cremefraiche
  • 1 spsk. piskefløde
  • 4 spsk. tomatketchup
  • 1 spsk. citronsaft
  • 6 stk. cornichoner
  • ½ tsk. sukker
  • 1 knivspids cayenne
  • 1 spsk. worcestershire sauce
  • 1 smule paprika
  • salt og peber

Sådan gør du

Dressing

Fyld og topping

  • Inden du går i gang med fiskene, er det en god ide at klaregøre fyldet til dine stjerneskud. Skræl de hvide asparges og skær bunden af, kog dem i saltet vand til de er møre (ca. 3 minutter). Ligeledes knækkes bunden af de grønne asparges, de skal blot koge i ca. 1 minut.
  • Skyl salat, pil rejer, skær agurker, tomater, citroner og stil al topping klar i skåle, så det er nemt at anrette dine stjerneskud hurtigt.

Fiskene

  • 4 stk. fisk dampes kort i hvidvin, krydr dem med salt og peber og rul dem sammen, damp dem under låg i ca. 1½-2 minutter afhængig af størrelse. Du kan dampe dem, imens de panerede fisk steger færdig eller dampe dem i et fad i ovnen.
  • 8 fiskefileter får en dobbeltpanering ved at du pisker æg sammen i en skål, hæld mel og rasp i hver sin i dybe tallerken eller fad. Bland salt og peber i melet og ligeledes blandes der salt i raspen. Én efter én vendes fiskene i melet efterfulgt af æggemasse og slutteligt rasp. Du skal være forsigtig i processen, men samtidig sørge for at fisken dækkes godt af raspen.
  • Steg de panerede fiskefileter på to pander (Fiskene må ikke røre hinanden). Steg i rigeligt brusende smør samt lidt olivenolie - tilsæt mere smør undervejs. Vend kun en fileterne en enkelt gang. Steg dem til de er flotte gyldne og ved høj varme, så de ikke tørsteges.

Brød

  • Du kan enten smørriste dine toastskiver forinden på en pande med lidt smør, eller riste dem på en brødrister, pas dog på ikke at riste brødet for hårdt - de skal være sprøde udenpå og bløde indeni.

Anretning

  • Placer toastbrød på tallerkener, kom lidt smør på brødet og dæk med salatblade. Læg nu de sprøde fiskefilet ovenpå sammen med en venlig klat dressing, den dampede fisk, asparges, rogn, citronskiver og den øvrige topping. Pynt med dild, flagesalt og friskkværnet peber.
  • Server til et dejligt glas hvidvin eller en øl.

Nyd stjerneskud med koldt hvidvin

Rigtig go´appetit!

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller “Tag” Madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.