Blog posts

Hjemmelavede vaffelskåle med forskelligt fyld

Hjemmelavede vaffelskåle med forskelligt fyld

Hverdagsmad, Tips & Tricks

Hjemmelavede vaffelskåle med forskelligt fyld

Reklame for coolstuff.dk Jeg har glædet mig til at dele mine opskrifter på disse lækre hjemmelavede vaffelskåle med forskelligt fyld. Jeg har lavet et samarbejde med webshoppen Coolstuff.dk, som er landets bedste og sjoveste gadgetshop – og det siger jeg ikke, fordi jeg bliver betalt for det. Jeg har både købt humoristiske gaver og brugbart grej hos dem igennem de sidste 4 år med lutter gode erfaringer. Eksempelvis har vi flittigt brugt deres populære burgerpresser, og i weekenderne trasker min mand rundt i denne Darth Vader badekåbe – may the force be with me…

Coolstuff.dk har sendt mig dette smarte KitchPro duo vaffelskåljern, som jeg skulle udtænke opskrifter til. Opgaven lød på at vise vaffeljernets store anvendelighed, hvorfor jeg har valgt at dele tre opskrifter. En forret, en hovedret og en dessert. Både forret og hovedret kan sagtens gå som hovedmåltid, det har været rigeligt aftensmad hos os. Resterne fra Tex-mex vaflerne havde jeg med på arbejde som frokost til alle i teamet, og de krydrede vafler med fyld af chili con carne vakte stor begejstring på lærerværelset. 

Den populære traditionelle vaffel

Det har længe været enormt populært at lave madvafler, især Instagram og Pinterest har givet vaflen et seriøst comeback. De sociale medier flyder med flotte billeder af vafler i alle former og farver både med fyld fra det salte og søde køkken. Det er da også smart, at man kan lave sunde vafler i mange smukke farver. 

De fine vaffelskåle er geniale, da de kan rumme en masse forskelligt fyld. Skålene er oplagte at fylde med salater, kød, grøntsager, kagedej og is. Vaffelskåljernet kan også bruges til at lave små tærtebunde, tarteletter til høns i asparges eller gratineret med ost eksempelvis ovenpå pizzafyld. På brunchbordet vil de også pynte fint med fyld af yoghurt toppet med granola og bær. Vaffelskålene kan bages dagen i forvejen og senere opvarmes i ovn ved høje varmegrader i et par minutter for at opnå perfekt sprødhed. 

Stor anvendelighed med vaffelskåle

Jeg er blevet rigtig glad for mit nye vaffeljern, som ved første øjekast måske virker en anelse fjollet – men rent faktisk har det (for mig) vist sig at være langt mere anvendeligt end mit gamle vaffeljern. Jeg kan ikke vente med at bruge det igen og igen og udtænke nye opskrifter. Jeg har valgt at dele tre gode opskrifter på hjemmelavede vaffelskåle med forskelligt fyld, men mon ikke der kommer flere opskrifter på forskellige vafler og fyld til det smarte vaffelskåljern i fremtiden.

Pssssst: Få 10% på alle produkter hos Coolstuff.dk fra d. 22-25 august ved at bruge rabatkoden hverdagigen

Hjemmelavede vaffelskåle med forskelligt fyld

Rejecocktail i spinatvaffel – forret

Rejecocktail i spinatvaffel

Ret Forret
Køkken Dansk
Keyword Rejecocktail, Rejer, Vaffelskåle
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 stk. æg
  • 150 gram spinat
  • 2⅓ dl. mælk
  • 175 gram hvedemel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. revet citronskal øko/usprøjtet
  • tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt og peber

Rejefyld

  • 200 gram rejer
  • 1 håndfuld sprøde salatblade hjertesalat
  • 8 stk. grønne asparges
  • 4 stk. radiser
  • 2 stk. avokado
  • 4 spsk. Thousand island dressing
  • 4 tsk. stenbiderrogn
  • 1 håndfuld Dild
  • 1 tsk. flagesalt og friskkværnet peber

Hjemmelavet thousand island dressing

  • 2 spsk. mayonaise
  • spsk. cremefraiche 18%
  • 4 spsk. tomatketchup
  • 1 spsk. citronsaft
  • ½ tsk. engelsk sauce hvis du har det
  • 6 stk. hakkede cornichoner
  • ½ tsk. sukker
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 1 spsk. hakket purløg
  • 1 tsk. worcestershire sauce
  • 1 spsk. piskefløde
  • 1 knivspids paprika ikke røget
  • 1 tsk. salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl spinaten og blend den i en foodprocessor/blender sammen med olie. Tilsæt mælk, krydderier, citronskal og æg og blend det til en lind dej.
  • Rør mel og bagepulver godt sammen i en skål og tilsæt først en lille del af den grønne væske fra blenderen, pisk grundigt til alle klumper er væk. Tilsæt herefter resten af væsken. Lad dejen stå på køkkenbordet i ca. 10 minutter inden du bager dine grønne vafler.
  • Fyld vaffelskåljernet halvt op med spinatdej, vent ca. 30 sekunder med at lægge låget på, på denne måde bliver vaflerne bedst, har jeg erfaret. Bag vaflerne i ca. 5-6 minutter til de er sprøde og færdigbagte.
  • Anret nu en klassisk rejecocktail i dine spinatvafler. Lag salaten i bunden, et tyndt lag dressing, rejer, avokado osv. i lag på lag. Top med stenbiderrogn, dild, læsøsalt og friskkværnet peber.

Rejefyld

  • Skær avokado i små tern, snit tynde skiver af salat og radise og damp de grønne asparges i kogende vand i ca. 1 minut. Skær asparges i mindre mundrette stykker.

Thousand island dressing

  • Bland alle ingredienser sammen og pisk det godt sammen til en dressing. Smag til med citronsaft, salt, peber og paprika - tilsæt evt. lidt flere cornichoner og purløg.

Hjemmelavede vaffelskåle med forskelligt fyld

Hjemmelavede vaffelskåle med forskelligt fyld Hjemmelavede vaffelskåle med forskelligt fyld Hjemmelavede vaffelskåle med forskelligt fyld Hjemmelavede vaffelskåle med forskelligt fyld Hjemmelavede vaffelskåle med forskelligt fyld

Tex-mex vaffelskåle – hovedret

Tex-mex vaffelskåle

Ret Aftensmad, Frokost, madpakker
Køkken Amerikansk, Mexikansk
Keyword Taco vafler, Tex-mex, Vafler
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
1 time 15 minutter
Antal 12 stk.

Ingredienser

Tex-mex vaffelskåle

  • dl fuldkorns majsmel
  • dl hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 store æg
  • 3 dl. minimælk
  • ½ dl. vand
  • 1 dl. revet cheddar
  • 1 tsk. salt og peber
  • ½ tsk. spidskommen
  • ½ tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. gurkemeje

Tex-mex fyld

  • 2-3 spsk. chili con carne pr. vaffel
  • 1 spsk. revet cheddar
  • 1 tsk. cremefraiche pr. vaffel
  • 1 tsk. salsa pr. vaffel
  • 1 tsk. finthakkede forårsløg
  • 1 drys friskhakkede chili
  • 1 spsk. avokado i tern pr. vaffel
  • 1 håndfuld friske mynteblade eller persille pynt

Sådan gør du

  • Bland først alle de tørre ingredienser sammen i en skål (mel, krydderier, bagepulver osv.), tilsæt lidt mælk af gangen mens du flittigt pisker med dit piskeris så dejen ikke klumper.
  • Tilsæt efterfølgende æg og olie og pisk det hele sammen til en homogen glat dej. Tilsæt da revet cheddarost og rør i dejen et par gange til osten har fordelt sig. Lad dejen stå på køkkenbordet i ca. 10 minutter inden den bages.
  • Fyld vaffelskåljernet med dej til det er halvt fyldt, lad det stå åben i godt 30 sekunder inden du lukker låget i. Bag skålene i ca. 4-5 minutter til de er gyldne og sprøde, vær ikke bange for at give dem lidt ekstra tid, så de blir rigtig sprøde. Stil dem på en bagerist til afkøling.
  • Fyld de bagte tex-mex vaffelskåle med ca. 3 spsk. chili con carne, find opskriften her : https://madfilosofie.dk/chili-con-carne-med-frisk-tomatsalsa/, gratinér evt. med lidt revet cheddarost og bag dem i en varm ovn i ca. 3 minutter. Pynt med salsa, små stykker avokado, finthakkede forårsløg og et drys af chili samt et par mynteblade og en limebåd.

Vaffelskåle med chili con carne Hjemmelavede vaffelskåle med forskelligt fyld Hjemmelavede vaffelskåle med forskelligt fyld Hjemmelavede vaffelskåle med forskelligt fyld Hjemmelavede vaffelskåle med forskelligt fyld

Æblekage i vaffelskåle – dessert

Æblekage i vaffelskåle

Ret Dessert
Køkken Dansk
Keyword Æblekage, Vaffelskåle, Vafler
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 10 stk.

Ingredienser

Vaffelskåle

  • 2 store æg
  • dl. mælk
  • 65 gram smør smeltet
  • tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 150 gram hvedemel
  • 1 knivspids salt

Æblemos

  • 500 gram æbler
  • ½ stk. vaniljestang
  • 1 tsk. revet citronskal øko/usprøjtet
  • 1 spsk. citronsaft
  • 50 gram rørsukker
  • ½ dl. vand lidt mindre end ½ dl.

Fyldet

  • dl. piskefløde
  • 12-14 stk. makroner
  • 4-6 spsk. æblerasp

Sådan gør du

Vaffelskåle

  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål, sigt mel og bagepulveret igennem en finmasket si for at undgå klumper.
  • Tilsæt nu ca. halvdelen af mælken og rør det godt ud med et piskeris, når dejen er tyk og homogen tilsættes resten af mælken, æg og smeltet afkølet smør. Lad dejen stå på køkkenbordet i knap 10 minutter, rør et par gange inden dejen hældes i det varme vaffelskåljern.
  • Fyld vaffelskåljernet så dejen dækker ca. halvdelen af skålen. Bag vaflerne i ca. 4 minutter til de er gyldne og godt sprøde uden af smage branket.

Æblemos

  • Skræl æblerne og skær top og bund af. Skær æblerne i mindre tern og kassér skroget. Kom æbletern i en tykbundet gryde tilsat vand, sukker, citronskal og citronsaft.
  • Flæk den halve vaniljestang og skrab alle korn ud, kom stang og korn ned i gryden til æblerne. Lad æblerne simre under låg i ca. 5 minutter til de er mørnet.
  • Fisk vaniljestangen op og mos æblerne med en gaffel eller et piskeris. Smag til med citronsaft og sukker. Lad mosen simre yderligere i godt 5 minutter til den har fået den rette smag og konsistens.
  • Hæld mosen på et skoldet glas med låg og opbevar det på køl til det skal bruges.

Æblekage i vafler

  • Lav en æbletrifli i vaffelskålene ved først at hælde ca. 2 spsk. æblemos i bunden, drys med æblerasp og knuste makroner (3-4 stk.). Top med pisket kold flødeskum. Pynt evt. med tørrede æbleskiver, mynteblade eller lidt finthakket mørk chokolade.

Vaffelskåljern

Vaffelskåle

Hjemmelavede vaffelskåle med forskelligt fyld Hjemmelavede vaffelskåle med forskelligt fyld

Rigtig go´appetit! 

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

3 Comments

  1. Pia
    21. august 2019 at 7:09 PM
    Reply

    Ej hvor ser alle tre retter bare lækre ud. Mega gode ideer du har fået 😉

  2. Tina
    21. august 2019 at 7:14 PM
    Reply

    Wow hvor er det nogle fantastiske vafler. Sådan en maskine kan man da ikke undvære kan jeg godt se 🙂 Virkelig gode ideer du har til spændende vafler 😀

  3. Bianca
    21. august 2019 at 7:45 PM
    Reply

    Vi elsker også vaffekskåle herhjemme. De smager godt og det jo skønne ud 😊

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.