Opskrift på omelet med spinat og avokado
Denne opskrift på omelet med spinat og avokado er både nem og lækker som et mættende morgenmåltid i weekenden. Portionen er stor nok til to personer, og ved blot at halvere ingredienserne, har du en perfekt én-mands omelet. Det er nemmere at få et flot resultat, når du laver til én person af gangen. Men er du som jeg praktisk og lidt doven anlagt, bliver du tilfreds med min to-personers omelet.
Jeg elsker omelet, men det er sjældent, at jeg selv laver det – det er min mands bord, han er verdensmester i omeletbagning. Han laver de flotteste og mest perfekte omeletter, jeg har set og smagt. Jeg har flere gange forsøgt at gøre ham kunsten efter uden videre held. Smagen kan jeg battle, men på konsistens og æstetik halter jeg lidt bagefter.
Fyld til din omelet
En omelet kan du fylde med næsten alt, og kan spises som morgenmad, frokost og aftensmad, de er også velegnede i madpakken. Du kan fylde din omelet med laks og spinat, ost og skinke, kylling og bacon eller holde den helt vegetarisk med en masse grøntsager for blot at nævne nogle få eksempler. Server din omelet sammen med et par skiver rugbrød eller en sprød salat, så har du et sundt og nærende hovedmåltid.
Er du vild med morgenmadsklassikeren over dem alle, så prøv min opskrift på Egg Benedict
Opskrift på omelet med spinat og avokado
Ingredienser
omelet
- 6 stk. æg
- 2 spsk. cremefraiche 18%
- 1 spsk. vand
- 2 håndfulde spinatblade babyblade
- ½ tsk. salt
- ½ dl. finthakket purløg
- friskkværnet peber
- 1 spsk. smør til stegning
Fyld
- 2 spsk. olivenolie svits løg
- 1 hel avokado
- 6 stk. cherrytomater
- 2 stængler forårsløg
- 1 fed hvidløg
- 4 skiver bacon sprødstegt
- 1 dl. mozzarella revet
- 10 stk. friske spinatblade
Sådan gør du
Fyld
- Skær forårsløg og hvidløg i tynde skiver og svits dem i olivenolie. Læg løgene til side og skær nu tomater i skiver og svits dem på panden ved høj varme i et par minutter. Bacon steges sprød og lægges på et stykke køkkenrulle.
- Vask spinaten og dup med køkkenrulle, skær avokadoen i tynde skiver, dryp den evt. med et par citrondråber og lidt salt.
Omelet
- Pisk æg, salt og peber med 1 spsk. vand i en skål. Kom den skyllede spinat i en foodprocessor/blender sammen med cremefraiche og blend den fint. Pisk spinaten i æggemassen, hak purløg fint og rør et par gange.
- Kom smør på en sliplet pande og smelt det på høj varme. Tilsæt æggemassen og lad den stå som en pandekage eller æggekage i et øjeblik. Rør du godt rundt i panden, også oppe ad siderne - sørg for at æggemassen er jævnt fordelt. Skru panden ned på middelvarme.
- Lad omeletten bage under middelvarme i ca. 5 minutter til den er lige ved at være færdigbagt. Drys halvdelen af omeletten med revet ost og fordel fyldet ovenpå osten. Lad omeletten stege i yderligere et minutstid til osten smelter. Med en palet vipper du forsigtigt den anden halvdel af omeletten ovenpå fyldet så den dækker.
- Pynt toppen med lidt revet ost, purløg og sprødstegt bacon. Skær omeletten midt over og anret på to tallerkener pyntet med frisk tomatskiver og salat.
Rigtig go´appetit!
Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe.
Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.
De bedste hilsner
Anne Sofie

VenterPaaVinBlog
26. august 2019 at 11:24Lækkert – jeg kører også omeletter herhjemme og elsker at fylde min med avocado, hummus og hytteost pt. 😀
Anne Sofie
26. august 2019 at 11:58Uhm lækkert! Perfekt madpakke 🙂