Blog posts

Hjemmelavet porchetta – langtidsstegt på grill

Hjemmelavet porchetta – langtidsstegt på grill

Gæstemad, Hverdagsmad

Hjemmelavet porchetta – langtidsstegt på grill

Herhjemme elsker vi hjemmelavet porchetta – den gamle klassiske italienske rullesteg fyldt med friske krydderurter indhyllet i en tilpas stor mængde lækre sprøde svær er blandt de helt store grill favoritter. Vi langtidssteger altid porchetta på grill ved hjælp af et rotisseri –  sådan bliver den bare perfekt hver gang, men du kan også sagtens lave den i en ovn.

I fredags købte jeg en halv frilands gris hos slagtehuset i Tårs (Kød af høj kvalitet). Jeg kunne selv bestemme, hvilke udskæringer jeg ønskede at fylde fryseren med – nu har jeg mange timers køkkenarbejde og projekter i vente, og det gør mig bestemt ikke noget. Det gav naturligvis også anledning til at lave en god hjemmelavet porchetta – det har vi nemlig haft lyst til længe.

At lave hjemmelavet porchetta er meget nemmere end man tror, det kræver blot et svineslag af god kvalitet, lidt forberedelse og en pokkers masse friske krydderurter – så er man langt!      Hjemmelavet porchetta - langtidsstegt på grill

Hjemmelavet porchetta - langtidsstegt på grillHjemmelavet porchetta – langtidsstegt på grill

Dette skal du bruge
  • Svineslag fra slagteren 2-3 kg
  • 3 skalotteløg, finthakket
  • 8 fed hvidløg, finthakket
  • Skallen af 1 økologisk/usprøjtet citron
  • En masse friske krydderurter, jeg bruger : 1 bundt persille, en håndfuld oregano, 4- 6 salvieblade, 6-8 kviste rosmarin, en god dusk timian, lidt friske blade estragon, 6 laurbærblade og lidt basilikum 
  • 2 tsk. sellerisalt
  • Masser af friskkværnet peber og flagesalt
  • Kødsnor
Hjemmelavet porchetta - langtidsstegt på grill
Sådan gør du
  1. Skyl alle urterne, hak dem fint, hak også løg og hvidløg helt fint og bland det sammen med krydderurterne. Riv citronskallen, mix det med krydderurteblandingen og kom det i en skål.
  2. Rids sværen på svineslaget til fedtkanten, vær varsom med ikke at ridse ned i kødet.
  3. Vend svineslaget med kødsiden opad, drys med sellerisalt, flagesalt og rigeligt friskkværnet peber.
  4. Fordel al krydderurteblandingen jævnt på svineslaget og rul stegen meget stramt. Dette er min mands afdeling, og det en god idé at lægge mandekræfter i at rulle stegen stramt – stram godt til ved brug af kødsnor, det er vigtigt, at porchettaen virker fast. 
  5. Pensl stegen lidt oliveolie og gnid salt godt ind mellem sværene.
  6. Skal porchettaen grilles, er det genialt med et rotisseri. Alternativt kan du lægge stegen i en stor foliebakke – du kan også sagtens langtidsstege den i ovnen.
  7.  Langtidssteg din hjemmelavede porchetta i ca. 4 timer ved en 170-180 grader. Skru op for varmen den sidste halve times tid. Lad den færdig grillede porchetta stå i et lille kvarter inden du skærer skiver af den. Som tilbehør er små smørstegte kartofler med persille og tomatsalat særdeles velegnet. En god ratatouille og syltede rødløg er heller ikke værst. Porchetta egner sig også i burgers og sandwich.   

Hjemmelavet porchetta - langtidsstegt på grill Hjemmelavet porchetta - langtidsstegt på grill Hjemmelavet porchetta - langtidsstegt på grillHjemmelavet porchetta - langtidsstegt på grill

Hjemmelavet porchetta - langtidsstegt på grill
Hjemmelavet porchetta - langtidsstegt på grill

Hjemmelavet porchetta - langtidsstegt på grill

Hjemmelavet porchetta - langtidsstegt på grill

Hjemmelavet porchetta - langtidsstegt på grill

Har du fået appetit på mere endnu mere porchetta, læs med her

Rigtig go´appetit!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

2 Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.