Kylling i marsalasauce med svampe og løg
Kylling i marsalasauce med svampe og løg er en utrolig lækker og nem ret at smække sammen. Den egner sig godt som weekend- og/eller gæstemad, selvom det “bare” er kyllingebryster i vin og svampe/flødesauce. Retten blev til, da jeg havde en halv flaske marsalavin, der skulle bruges – det viste sig at være et super lækkert match, så denne ret har med ét vundet indpas i vores vante repertoire. Marsalasaucen er vanvittig lækker, virkelig! Den er cremet og fin i smagen – sammen med det saftige kyllingebryst er det en udsøgt mundfuld.
Er du vild med kylling, prøv denne lækre ristaffel med kylling
Kylling i marsalasauce med svampe og løg
Dette skal du bruge
- 4 stk. kyllingebrystfiletter
- Små fine runde kartofler
- Ca. 250 gram champignons
- 6-8 skalotteløg eller perleløg
- 2 fed hvidløg
- ca. 50 gram smør
- 2 spsk. olivenolie
- 10-12 cherrytomater
- 1 dl. tør hvidvin
- 2 dl. marsalavin, dolce som denne
- 2 dl. piskefløde
- 1 halv bouillonterning, høns
- Saften fra en halv citron
- 6 blade frisk salvie
- 1 håndfuld frisk timian
- 1 lille bundt kruspersille
- Salt og peber
Sådan gør du
- Start med at klargøre alle ingredienser – rens kyllingebrysterne, skær eventuelle hinder eller fedt af. Rens champignons, skær dem i skiver, skær de små skalotteløg i halve, finsnit hvidløg og et ekstra løg.
- Svits champignonskiverne på en pande i smør, krydr med salt, peber og lidt timian. Steg dem til de er flotte gyldne, ikke sprøde og tørre. Læg de færdige champignons i en skål til de skal i saucen.
- Svits kyllingebrysterne i smør og olie ved høj varme. Krydr brysterne (på begge sider) med salt, peber og friskhakket salvie. Svits blot et par minutter på hver side – ta´brysterne af panden og læg dem på en tallerken til skal stege færdig i marsalasaucen.
- Svits fintsnittet løg, hvidløg og halve skalotteløg i rigeligt smør i et par minutter. Hæld hvidvin og marsalavin ved og krydr med salt, peber, lidt hakket salvie og timian. Tilsæt cherrytomaterne. Lad det småkoge i ca. 10 minutter.
- Hæld fløde ved og lad det simre yderligere 10 minutter til det tykner – drys evt. med lidt lys maizenajævner for at få saucen samlet. Pres saften fra en halv citron i saucen.
- Kog de fine små kartofler i rigeligt salt i ca. 8 minutter, sluk for varmen og lad kartoflerne mørne i kogevandet til de er færdige.
- Læg kyllingebrysterne ned i saucen. Læg låg panden og lad det simre i ca. 15 minutter til kyllingebrysterne er gennemstegt.
- Imens steges de færdigkogte små kartofler i smør på en pande, drys kartoflerne med et bundt hakket persille og steg kartoflerne i smøret til de er flotte gyldne
- Server retten i dybe tallerkener og placer et helt kyllingebryst ovenpå 3-4 små kartofler, sørg for at få svampe, tomater og løg med – hæld en skefuld sauce over kyllingebrystet. Pynt med friske krydderurter (jeg brugte timian, estragon og salvieblade) og drys med flagesalt og friskkværnet peber.
Rigtig go´appetit!
2 Comments