Blog posts

10 gode retter jeg vil spise i oktober

10 gode retter jeg vil spise i oktober

Hverdagsmad, SU venlige retter, Velkommen i mit køkken

10 gode retter jeg vil spise i oktober

Så blev det oktober og efteråret er her, derfor har jeg fundet, 10 gode retter jeg vil spise i oktober. Selvom det føles som om efteråret aldrig helt forlod os, så har det altså først ramt os sådan helt officielt nu. Heldigvis er der masser af gode ting ved efteråret. Skoven er fyldt med smukke farver og skønne råvarer, der er mange gode traditioner forbundet med årstiden, og så er der jo alle de mange gode efterårsretter.

10 gode retter jeg vil spise i oktober
Efterår i Thy – oktober 16
10 gode retter jeg vil spise i oktober
Guld fra skoven

Bortset fra slud, blæst og lavere temperaturer er efteråret også lig med hyggetid. Vi luner os med stearinlys, slumretæpper, te, supper og simreretter, for er der noget vi danskere er gode til, er det at hygge os. Jeg glæder mig til at lave retter og bagværk med æbler, gå på jagt i skoven efter vilde urter og svampe, og mest af alt glæder jeg mig til efterårsferien, hvor vi til en forandring hverken har planer om at tage i sommerhus eller på storbyferie. Ferien skal nemlig gå med et byggeprojekt i huset.

10 gode retter jeg vil spise i oktober
Fra jord til bord – oktober 16

Børnene skal have hver sit værelse, de har altid nydt at dele værelse, men tiden er moden nu. Vi skal derfor bruge ferien på at lave to gode børneværelser ud af et stort værelse. Vores hus er meget lille, (98m2 fordelt på 2 etager) samtidig er det virkelig dårligt indrettet. Sådan er det jo, når man har et hus fra 1920´erne – dengang boede man ganske anderledes. Vi er glade for vores lille dukkehus, men det er ærlig talt blevet noget trangt i takt med, at børnene har vokset sig større. Som verden ser ud nu, har vi dog ikke mulighed for at sælge og købe os noget større – så vi må forsøge at indrette os, så godt som vi formår. 

10 gode retter jeg vil spise i oktober
Havtorn fra Blokhus

Jeg glæder mig til ferie, byggeprojekt, MTB i skoven, svampejagt og æblehøst samt meget mere. Jeg glæder mig også til at lave de 10 gode retter jeg vil spise i oktober. Jeg har været i “gemmeren” og finde nogle efterårsretter der både er hyggelige, og passer til årstiden  – måske kender du allerede nogle af opskrifterne, de er alle fra genbrug 😉

10 gode retter jeg vil spise i oktober

Klik på billederne for opskrift

Skipperlabskovs10 gode retter jeg vil spise i oktober

Minestronesuppe10 gode retter jeg vil spise i oktober

Moussaka10 gode retter jeg vil spise i oktober

Græskarsuppe10 gode retter jeg vil spise i oktober

Kartoffelsuppe med blomkål og selleri10 gode retter jeg vil spise i oktober

Risotto10 gode retter jeg vil spise i oktober

Thai wok10 gode retter jeg vil spise i oktober

Høns i asparges10 gode retter jeg vil spise i oktober

Hamburgerryg10 gode retter jeg vil spise i oktober

Gullasch10 gode retter jeg vil spise i oktober

Rigtig god oktober og go´appetit!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.