Blog posts

Lækker kartoffelsuppe med blomkål og selleri

Lækker kartoffelsuppe med blomkål og selleri

SU venlige retter, Suppe, Vegetarmad, Velkommen i mit køkken

Lækker kartoffelsuppe med blomkål og selleri

Lækker kartoffelsuppe med blomkål og selleri er perfekt i dette stormfulde våde og triste vejr. Vi er ikke engang halvvejs igennem august, og vi har allerede fornøjelsen af et rigtigt efterårsvejr! Det bliver ikke meget mere oplagt suppevejr. Denne kartoffelsuppe har jeg haft stor succes med igennem mange år, og jeg har lige opdaget, at den ikke engang ligger her på bloggen.

Se også mine andre suppeopskrifter :

Hjemmelavet oksekødssuppe, lynhurtig nudelsuppe og hot thaisuppe. Find endnu flere af mine opskrifter på suppe ved at bruge søgefeltet.

Indimellem varierer jeg suppen lidt med grøntsagerne og topping. Porrer og lidt smørristede svampe er også lækkert i suppen. Har jeg ikke hvidvin, bruger jeg sherryvinseddike og lidt citronsaft. Krydderurterne kan også variere efter hvad jeg lige har i krukkerne – dog vil jeg sige, at frisk timian er et must til denne ret.

Koffelsuppe med blomkål og selleri
Lækker kartoffelsuppe med blomkål og selleri
Dette skal du bruge

  • 1 kg kartofler, bagekartofler anbefales
  • Et lille sellerihoved
  • 1 blomkål
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 1 dl. hvidvin eller 1 spsk. sherryvinseddike
  • Krydderurter, løvstikke, timian og laurbærblade
  • Sødmælk eller en sjat fløde
  • Bacon
  • Purløg
  • Salt og peber

Lækker kartoffelsuppe med blomkål og selleri

Skær dine grøntsager i grove stykker og svits dem kort i olivenolie. Tilsæt hvidvin/sherryvinseddike og lad det koge lidt ind, mens du vender grøntsagerne let rundt i gryden. Hæld kogt vand på det skal dække. Kom urterne ved og lad det koge i ca. 25 minutter eller til alle grøntsager er møre.Lækker kartoffelsuppe med blomkål og selleri
Sigt de kogte grøntsager, hæld dem over i en skål der tåler stavblender – gem kogevandet i gryden. Fjern laurbærblade og løvstikke og blend grøntsagerne til en tyk homogen masse. Hæld nu de blendede grøntsager tilbage i gryden til kogevandet. Varm det op og rør til det hele forener sig. Tilsæt sødmælk eller fløde. Normalt bruger jeg en sjat fløde, men denne gang blev det sødmælk, da det var hvad jeg havde. Juster konsistensen med mælk eller vand. Lad det hele koge let op og smag til med salt, peber og frisk timian og lidt citronsaft.Lækker kartoffelsuppe med blomkål og selleriLækker kartoffelsuppe med blomkål og selleri

Som topping til suppen er det lækkert med sprødstegt bacon, masser af purløg, smørstegte rugbrødscroutoner, tynde porrerringe, friskbælgede ærter. Ønsker du en komplet vegetarisk suppe, er det også super lækkert med smørstegte svampe og ristede nødder/kerner.Lækker kartoffelsuppe med blomkål og selleri Lækker kartoffelsuppe med blomkål og selleri Lækker kartoffelsuppe med blomkål og selleri
Herhjemme spiser vi rigtig tit suppe. Det er sundt, lækkert og billigt – det stammer ofte fra en anden ret. Suppe kan laves på grøntsager, fond fra forskellige udskæringer og kød. Det er den perfekte ret til at madspild, og så er det bare rigtig skønt med noget varmt, når det rusker udenfor.Lækker kartoffelsuppe med blomkål og selleri Lækker kartoffelsuppe med blomkål og selleri

Rigtig go´appetit!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

2 Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.