Blog posts

Hjemmelavet oksekødssuppe

Hjemmelavet oksekødssuppe

Hverdagsmad, Suppe, Velkommen i mit køkken

Hjemmelavet oksekødssuppe

Jeg har brugt to dage på at lave denne hjemmelavede oksekødssuppe, det kan dog sagtens klares på en dag, men da jeg slog to fluer med et smæk ved at lave to retter på en gang, passede det fint, at suppen blev kogt over flere dage. Det gør jo blot fonden ekstra kraftig og det elsker jeg. På madplanen var der egentlig noget helt andet, men jeg fik pludselig en vild craving for spidsbryst med peberrodssauce forleden aften, og kunne ikke slippe tanken om det, før jeg fik lavet det! Samtidig har min store dreng i ugevis plaget om en omgang hjemmelavet gammeldags suppe med kød og melboller. Det er yderst sjældent jeg laver den slags suppe, da min mand ikke er vild med den gammeldagssuppe med kød og melboller, så vi får altid en masse andre supper.

Til den hjemmelavede oksekødssuppe har jeg brugt et godt stykke oksebryst (med ben) og et stykke spidsbryst af ungkvæg der sammen med urter og grøntsager er blevet kogt i min suppegryde. Igår aftes fik vi spidsbryst med peberodssauce og til aften stod menuen på hjemmelavet oksekødssuppe med hjemmelavede kødboller og melboller. Det blev til en stor portion suppe og der var nok til fryseren og til en omgang aftenmad igen imorgen. Det er blevet til 4 gange aftensmad samt 2 portioner til madpakke, alene af den ene grydefuld. Mit samlede råvarekøb lød på ca. 225 kr. Det er rundt regnet 56 kr pr. aften til 4 personer, altså 14 kr pr. person. Det er virkelig billigt mad og kvaliteten er i top –  Det er fantastisk lækkert, særligt i denne kolde tid. Derfor vil jeg naturligvis dele opskriften med dig.

Hjemmelavet oksekødssuppe

Suppegryden

  • Oksebryst med ben/ eller oksekraftben
  • oksespidsbryst 
  • 2 gulerødder ( og gerne persillerødder )
  • 1 porre
  • 1 løg
  • 1 hvidløg
  • Et stykke knoldselleri
  • Laurbærblade
  • Persille
  • Timian
  • Kørvel
  •  Salt og peber
Fremgang
  • Svits oksebryst, kraftben og spidsbryst på alle sider og dæk kødet med vand.
  • Tilsæt alle grøntsager, urter og krydderier og lad det småkoge
  •  Skum af efter behov
  • Spidsbrystet skal kun koge i ca. 2,5 time. Ta´det op og lav den ret du ønsker hertil. f.eks denne
  • Suppen koges ind til ønskede kraft, smag til ca. en gang i timen.
  • Når suppen har nået den ønskede kraft og fonden er fyldt med smukke perler, kan du pille kødet af oksebrystet, hvis du ønsker dette. Kasser grøntsager og urter.
  • Si suppen, så den bliver ensartet. Tilsæt små tern af 3 gulerødder, 1 stykke knoldselleri og 1 porre. Lad det småsimre lidt.
  • Tilsæt de hjemmelavede kød- og melboller, find opskriften her. Pas på du ikke koger suppen når bollerne er tilsat.
  • Smag til med salt og peber og urter og server.

suppe1 suppe4 suppe5 suppe6 Hjemmelavet oksekødssuppe Hjemmelavet oksekødssuppe

Hjemmelavet oksekødssuppe

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

4 Comments

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.