Blog posts

Pastaret med fyldte kyllingebryster

Pastaret med fyldte kyllingebryster

Hverdagsmad, Velkommen i mit køkken

Pastaret med fyldte kyllingebryster

I aftes lavede jeg en lækker pastaret med fyldte kyllingebryster, indrullet i parmaskinke. Pastaen var vendt i frisk spinat overhældt med porreflødesauce og pyntet med flager af høvlet parmesanost og frisk dild. Det var en lækker middag der passede perfekt til den hvidvin jeg længe har glædet mig til at åbne. Den skulle nydes til en særlig anledning og det var perfekt igår, hvor jeg blev færdig med mit portræt af Claus Holm. Det er min første portrætopgave og det har været en spændende udfordring. Jeg er spændt på hvordan portrættet modtages – Med nedbidte negle, holder jeg vejret, når magasinet Appetize udgives til Februar. Det er virkelig spændende og nervepirrende, men jeg elsker udfordringer, der bringer mig lidt ud af min “comfort zone” – det er som regel her jeg lærer mest og jeg er altid god for en udfordring. Den særlige vin er min yndlings Chardonnay fra Hamilton Russel – En virkelig lækker hvidvin der passer rigtig godt til denne pastaret, med fyldte kyllingebryster.

Jeg vil naturligvis dele opskriften med dig, en opskrift jeg har sammensat, udfra de råvarer der matcher og komplimenterer vinen.

Pastaret med fyldte kyllingebryster

Du skal bruge følgende ingredienser

 • 2 store kyllingebryster, 500 gram
 • 1 pakke eller 6 skiver god parmaskinke
 • En stor skål frisk spinat
 • En god håndfuld revet emmentalerost
 • Skallen fra 1 usprøjtet citron
 • Saften fra ½ citron
 • En håndfuld hakket persille
 • Et par kviste timian
 • 1 fed hvidløg
 • Valgfri pasta
 • 1 porre
 • 1 skalotteløg
 • Olivenolie
 • 1½ dl fløde
 • Salt og peber
 • Tandstikker eller kødnåle

Fremgang

Fyld til kyllingebryster

 • Revet emmentaler
 • Revet citronskal
 • Hakket persille
 • Et par kviste timian
 • 1 fed fint-snittet hvidløg
 • Kværnet peber og flagesalt

Skær en lomme i hvert bryst og fyld op med ingredienser – Luk den fyldte lomme med tandstikker eller kødnåle. Wrap begge bryster i ca. 3 skiver parmaskinke. Læg de fyldte kyllingebryster i et ovnfast fad. Steges i ovnen i ca. 25-30 min på 200 grader.

Flødesauce:

 • Fløde
 • Skalotteløg
 • Porre
 • Saften af en ½ citron
 • Olivenolie
 • Salt og peber

Svits de finthakkede løg og porrer i olivenolie. Tilsæt fløde og citronsaft. Lad det hele koge let op og smag til med salt og peber og citronsaft.

Kog pastaen i rigeligt saltet vand, hæld kogevandet over den friske og skyllede spinat – jeg bruger mit dørslag til dette. Vend spinaten i pastaen.

Skær de færdigstegte kyllingebryster ud i skiver og placer dem ovenpå pasta overhældt med flødeporresauce. Pynt med flager fra høvlet parmesan og friske dildkviste.

God appetit!

Pastaret med fyldte kyllingbryster Pastaret med fyldte kyllingbryster Pastaret med fyldte kyllingbryster Pastaret med fyldte kyllingbryster Pastaret med fyldte kyllingbryster Pastaret med fyldte kyllingbryster Pastaret med fyldte kyllingbryster Pastaret med fyldte kyllingbryster

 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.