Reklamelinks
Grydebrødet – projekt bagværk
GRYDEBRØDET!
Grydebrødet er jordens bedste brød, kun brødet fra “Bamse på planeten”, med forlæns og baglæns kan komme i betragtning som værdig konkurrent. Jeg vil anbefale dig at prøve denne opskrift og lad det endelig langtidshæve ligeså længe som min dej. Brødet er super sprødt udenpå og rigtig luftigt indeni – Jeg glæder mig til at bruge resten af brødet til at lave små bruchettahapsere med pesto, ost og parmaskinke – Jeg tror det er helt perfekt hertil.
Grydebrødet – projekt bagværk
Det skal du bruge
- En lille klump gær, på størrelse med en stor ært
- 6 dl vand
- 650 gram hvedemel
- 2 tsk. acasie honning
- 10 gram salt
- En gryde der kan gå i ovnen, det kan samtlige gryder fra Scanpan
Alle ingredienserne røres let sammen i en skål og dækkes med vita wrap. Dejen stilles til hævning i 18 – 30 timer.
- Hæld dejen ud på køkkenbordet med lidt mel og fold dejen en 4-5 gange på et meldrysset bord.
- Lad dejen hæve yderligere 1-2 timer på bordet, husk at tænde ovnen ca. 20 minutter inden dejen er færdighævet. stil gryden ind i ovnen, der skal være 250 grader. (varmluft)
- Hæld dejen i din brandvarme gryde og bag grydebrødet med låg i ca. 30 minutter.
- Fjern grydens låg og bag brødet i yderligere 10-15 minutter.
Opskrift og fremgang finder du lige her. Det lykkedes mig at følge en opskrift uden at lave noget om, næsten da – jeg tilsatte blot dejen lidt mere salt og forlængede hævetiden til 30 timer. Jeg har også forkortet bagetiden lidt og brugt højere varmegrader, da jeg ønskede en meget sprød skorpe og det tror jeg var et rigtig godt valg. Siden har jeg eksperimenteret med forskellige mel -og kornsorter og kombinationer med forskellige krydderurter – brødet er rigtig lækkert i en grov version med fuldkornsmel og grahamsmel.
Jeg har været generøs med billederne, rigtig god fornøjelse!