Blog posts

Projekt bagværk

Projekt bagværk

Bagværk, Velkommen i mit køkken

Projekt bagværk

Jeg har givet mig selv en opgave – projekt bagværk. Det handler om, at få brugt alle de mel- og bageprodukter der står og fylder i mit skab. Jeg er typen, der ikke kan ignorere et godt mel- eller bagetilbud, uden der ryger et par pakker i kurven. Jeg er samtidig typen, der i perioder bager meget – og der er perioder, hvor jeg helt glemmer alt om at bage. Jeg har endda den bedste bageven, jeg kan tænke mig – Min Major Kenwood køkkenmaskine. Jeg elsker køkkenmaskiner og køkkenudstyr – jeg er ikke fan af klistrede fingre. Jeg er heller ikke god til det med slavisk at følge en bageopskrift, det keder mig. Jeg improviserer rigtig meget og laver gerne om på ingredienserne i en opskrift.

Til aften har jeg lavet to slags dej, de står på nuværende og hæver. De to skåle bliver forhåbentlig til lækre boller og et grydebrød. Bolledejen skal hæve i 7-8 timer, og grydebrødet får lov at stå til lørdag morgen – en hævetid på over 30 timer. Så lang tid behøver det slet ikke at stå, men nu hvor jeg har lavet det til aften, passer det fint. Det bedste er, at jeg ikke skal ælte eller gøre andet ved min dej, der sviner i køkkenet eller klistre i fingrene. Min maskine har klaret arbejdet, og grydebrødet skal iøvrigt hverken røres eller æltes. Jeg skal nok vende tilbage med opskrifter, hvis mine bagværk bliver som forventet. Jeg har købt 1 pakke økologisk gær, det er det bedste at bruge, læs hvorfor lige her.

Projekt bagværk går altså ud på at få brugt alle de forskellige bageprodukter, du ser på billedet samt flere. Samtidig vil jeg se hvor meget bagværk, jeg kan få ud af min ene pakke gær. Ved langtidshævning kræver dejen nemlig ikke ret meget gær, og så gør det ikke så meget med de 4 – 5 kroner ekstra, der er på den økologiske version af gæret 😉

Følg med på bloggen hvis du vil se hvordan jeg klarer projekt bagværk

Projekt bagværk Projekt bagværk dej

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

2 Comments

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.