Blog posts

Projekt bagværk er gennemført

Projekt bagværk er gennemført

Bagværk, Velkommen i mit køkken

Projekt bagværk er gennemført

Jeg har sjældent bagt så meget på en uge, det har været sjovt – Projekt bagværk er gennemført! Jeg har fået rigeligt med bagværk for den næste uge, så jeg vil kaste mig over andre projekter i stedet.

Jeg har fået brugt mange af de mel-slatter jeg havde i mine skabe og nu er der igen plads på hylderne. Familien har også nydt godt af mit lille projekt, de har følt sig forkælede når de har fået lækkert brød med i madpakken eller når de i weekenden vågnede til nybagte boller.

I løbet af ugen har jeg brugt følgende ingredienser fra mine skabe

 • Ølandshvede
 • Italiensk fuldkornshvede
 • Fuldkornshvede
 • Hørfrø
 • Havregryn
 • Solsikkekerner
 • Grahamsmel
 • Hvedemel

Jeg har mixet mine dej med disse forskellige råvarer

 • Valnødder
 • Frisk gurkemejerod
 • Havtornsirup
 • Hybensirup
 • Honning fra brune bier
 • Rosmarin
 • Hvid trøffelolie
 • Frisk spinat

Det er blevet til 2 grydebrød, 4 slags boller og en omgang fastelavnsboller. Jeg har brugt langtidshævning til al dej undtaget fastelavnsbollerne – en dej der krævede en stor del af den ene pakke gær jeg har brugt i løbet af mit “Projekt bagværk”.

Til de 4 slags boller, har jeg taget udgangspunkt i denne grundopskrift ↓

Lækre sprøde og saftige boller – Projekt bagværk

Jeg har blot prøvet mig frem med forskellige ingredienser. Det samme gør sig gældende for det andet grydebrød jeg bagte. Det var en super lækker kombination med frisk rosmarin og hvid trøffelolie. Brødet passede perfekt til den tapas vi fik fredag aften ↓

tapas

Mit “projekt bagværk”, er ved at være slut – Til morgen bagte jeg nogle super gode spinatboller. De ser måske ikke så indbydende ud, men de er rigtig lækre og fyldte med sunde sager. Opskriften får du lige her ↓

Spinatboller (10 stk.)

 • 5 gram gær
 • 6 dl. vand
 • saften fra en halv citron
 • 20 gram salt
 • 1 spsk. honning
 • 100 gram ølandshvede
 • 400 gram hvedemel
 • 50 gram fuldkornshvedemel
 • 200 gram italiensk fuldkornshvede
 • 70 gram græskarkerner
 • 50 gram grovvalsede havregryn
 • 125 gram frisk hakket spinat

Samme fremgang som de andre boller jeg har linket til i ovenstående ↑

IMG_7698

IMG_7700 IMG_7702 IMG_7703 Projekt bagværk er gennemført spinatboller1 spinatboller

Til sidst, lidt billeder fra ugens “Projekt bagværk”. Det har været en god udfordring der har givet mig lidt mere bagelyst – Noget jeg normalt ikke har den store interesse i. Det er sjovt at eksperimentere med forskellige ingredienser og sætte de forskellige kombinationer op imod hinanden.

IMG_7608

Projekt bagværk er gennemført

IMG_7576

IMG_7575

IMG_7586

Projekt bagværk er gennemført

brød1

Projekt bagværk er gennemført

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.