Sprød og sund Thai wok
Herhjemme elsker vi wokmad! Sprød og sund Thai wok er uden tvivl noget af det lækreste wokmad jeg kan servere for familien. Det er super nemt, hurtigt, lækkert og sundt. I sidste uge lavede jeg en wokret med nogle af de “sikre” råvarer, dem der altid hitter herhjemme. Jeg kunne godt selv bruge noget mere inspiration til forskellige thairetter – jeg ender nemlig tit med nogle af de samme retter, blot med lidt variation. Det er ofte de samme råvarer og krydderier jeg bruger. Kender du det ? Sådan går det tit med de smagsgivere man holder mest af.
Denne klassiske og lækre thairet kan sagtens varieres alt efter hvilke grøntsager du har, og den er også lækker med strimler fra mørt oksekød. Jeg laver den også tit med grøn karrypasta, det er også super lækkert. Jeg elsker disse retter da det altid ender med at børnene lystigt propper sig med en masse gode grøntsager. Det er egentlig ikke fordi dette er en generel udfordring herhjemme – men der er altså nogle helt klassiske retter hvor de sidder og prikker til grøntsagerne, mens de ved andre retter, bare spiser løs uden at rynke på næsen. De har muligvis skabt deres egne traditioner for hvornår grøntsager er lækrest at indtage. I hvert fald er det ikke grøntsagerne der er i høj kurs når jeg eksempelvis serverer bøf med løg og grøntsager eller frikadeller og grøntsager, det er lidt pudsigt. Jeg vil gerne dele min opskrift med dig, forhåbentlig kan den inspirere dig.
Prøv også disse : Nemme hjemmelavede asiatiske forårsruller
Sprød og sund Thai wok
Ingredienser
- 600 gram fersk kylling, inderfilet
- 2 porrer
- 2 gule løg
- 2 fed hvidløg
- 4 gulerødder
- 2 peberfrugter
- 1 Broccoli
- Frisk ingefær
- Frisk gurkemejerod
- 2 Limefrugter
- Saften fra ½ citron
- Friske koriander
- Frisk mynte
- Rød karrypasta
- Nudler
- 2 dåser kokosmælk
Fremgang
- Rens og snit alle grøntsager, se nedenstående billeder
- Skær inderfilet i mundrette stykker
- Svits kyllingen i kokosolie eller sesamolie og tilsæt halvdelen af karrypastaen
- Ta´kyllingekødet op og svits nu løg, porrer, hvidløg og gulerødder kort i wokken
- Giv nudlerne et let opkog i en gryde med saltet vand, hæld vandet fra.
- Tilsæt de øvrige grøntsager samt limesaft og citronsaft i wokken.
- Læg kyllingekødet tilbage i wokken og tilsæt de to dåser kokosmælk, samt resten af karrypastaen
- Lad det simre i nogle minutter og krydr med salt og peber og friske urter, vær OBS på at broccolien skal være sprød
Server i tallerken med nudler i bunden og Thai wok på toppen. Drys med hakkede koriander, mynte og lidt limesaft. Pynt med kokosflager eller cashewnødder, det smager dejligt. Drik kølig hvidvin til retten eller isvand med lidt lime og myteblade.
1 Comment