Blog posts

Risotto med kantareller, grønne asparges og safran

Risotto med kantareller, grønne asparges og safran

Forretter, Gæstemad, Hverdagsmad, Velkommen i mit køkken

Risotto med kantareller, grønne asparges og safran

Risotto med kantareller, grønne asparges og safran var på menuen herhjemme i lørdags. Det var resultatet af min umættelige craving for risotto. Det sker indimellem at jeg bare MÅ have det – sådan har jeg det med nogle retter, deriblandt også osso buko, oksegrydesteg og hot thai wok.

Det blev til en omgang lækker cremet risotto med nogle af de allerbedste råvarer. Jeg elsker kantareller og asparges i en risotto – oveni købet havde jeg 1 liter kraftig oksefond fra det oksespidsbryst, vi fik et par dage forinden. Fonden var indkogt med suppevisk og en masse friske urter, så den var helt perfekt til risotto. Har du ikke en god hjemmelavet okse eller hønsefond, kan du smide et par oksebouillonterninger i en gryde med kogende vand. Lidt porretop, selleri og friske krydderurter kan gøre underværker og fonden er i mangel af bedre ganske udmærket. I Lidl har jeg fundet små portioner safran af 1 gram til imponerende 9 kroner. Det er en passende mængde til de fleste retter og det er genialt, at de er forseglet i de små glas.

Risotto med kantareller, grønne asparges og safran

Risotto med kantareller, grønne asparges og safran Risotto med kantareller, grønne asparges og safran
 
Dette skal du bruge
  • 250 gram risottoris
  • 5 spsk. god olivenolie til stegning
  • Et stort glas hvidvin, f.eks. halvtør-tør chardonnay
  • Omkring 1 liter kraftig oksefond
  • 200 gram friske kantareller
  • 1 bundt grønne asparges
  • ca. 70 gram revet grana eller parmesanost
  • 2 mindre skalotteløg
  • 2 stængler forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • ca. 1 gram (½ tsk.) safrantråde
  • 1 god håndfuld frisk timian
  • 1 klat smør
  • Salt og peber
Sådan gør du
  • Hak, snit og riv de råvarer der skal bruges, se evt. ovenstående billede
  • Svits løg, hvidløg og kantareller i olivenolie på en sauterpande eller i en stor gryde. Tilsæt risottoris. Når risene begynder at ændre farve tilsættes hvidvinen
  • Rør hele tiden. Når hvidvinen er væk, tilsættes fonden lidt i takt med at væsken svinder.
  • Kort før al fond er opsuget af risene, tilsættes de grønne asparges, parmesan, timian og safran
  • Smag til med hvidvin, salt og peber, timian og parmesanost
  • Server med pynt fra smørristede kantareller og aspargestoppe, samt persille, timian og lidt revet parmesan

Risotto med kantareller, grønne asparges og safran Risotto med kantareller, grønne asparges og safran Risotto med kantareller, grønne asparges og safran Risotto med kantareller, grønne asparges og safran Risotto med kantareller, grønne asparges og safran

Rigtig go´appetit!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.