Lækre hjemmelavede mini romkugler
Disse lækre hjemmelavede mini romkugler laver jeg oftest, når jeg har en masse kagerester i overskud typisk efter fødselsdage – her er mini romkuglerne helt perfekte ift. at undgå unødvendigt kagespild. Forleden fik vi et ordentligt læs dagmartærter på lærerværelset, som vi utroligt nok ikke kunne udrydde, så jeg så mit snit til at tiltuske mig 3 store dagmartærter med formålet om at lave hjemmelavede mini romkugler til vores teammøde på torsdag.
Det smarte med romkugler er, at du kan bruge al slags wienerbrød og kagerester og meget gerne et mix af en masse forskellige kager. Jeg bruger altid “rigtig rom”, hindbær -eller boysenbærmarmelade, kakaopulver, hakkede nødder samt en god portion smeltet mørk chokolade med et højt kakaoindhold (mindst 56%). Alt derudover kan bestå af et mix af chokolademuffins, Dagmartærter, hindbærsnitter og al slags wienerbrød. Det smager også skønt med en sjat espressokaffe eller revet appelsinskal – det kan du variere, som du vil.
Frys dine kagerester
Disse romkugler smager dejligt intenst af chokolade, og har en passende størrelse, man kan lige spise et par stykker, inden man mættes af den gode intense smag. Det er en god ide at fryse alle kagerester og lave en ordentlig portion romkugler, når du har fået samlet kagerester nok. Brug evt. romessens hvis du er bange for at børnene får lidt alkohol igennem romkuglerne – jeg har dog alle dage sjasket en slat rom i portionen uden problemer, det er til en stor portion romkugler, så det går.
Prøv også denne vidunderlige dessertkage
Lækre hjemmelavede mini romkugler
Ingredienser
- 1-1,2 kg Dagmartærter, wienerbrød, chokoladekage
- 6-8 spsk mørk rom
- 250 gram smeltet mørk chokolade min. 56%
- 4 spsk kakao
- 5 spsk hindbærmarmelade eller boysenbær
- 100 gram hakkede mandler
- 50 gram hakkede valnødder
- 3 tsk vaniljepulver
- ½ knivspids salt
- Tutti frutti krymmel, kokos eller hakkede nødder
- 50-60 små papirs muffinforme
Sådan gør du
- Hak nødderne i en foodprocessor, hakkemaskine eller hak dem fint med en stor brødkniv.
- Del i mindre stykker dagmartærterne med en kniv og kom dem i en stor røreskål sammen med kakao, marmelade, rom og vaniljesukker. Tilsæt de hakkede nødder.
- Rør romkuglemassen på mellem hastighed og tilsæt rom, salt og smeltet chokolade undervejs. Lad dejen samle sig til en homogen grov kagemasse.
- Ta´ en stor teskefuld kagemasse og form små kugler mellem hænderne. Rul romkuglerne i kagekrymmel, kakao, kokos eller nøddeknas.
- Opbevar dine mini-romkugler i en lukket plastboks i køleskabet og spis dem indenfor 5 dage.
Rigtig go´appetit!
Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg svarer altid igen og forsøger at hjælpe.
Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er så hyggeligt og sjovt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.
De bedste hilsner
Anne Sofie
Bianca Navne Larsen
2. april 2019 at 19:21Jeg elsker romkugler 🙂 altid en god undskyldning for kage.
Karoline
8. april 2019 at 14:50Mums de ser lækre ud. De ville høre glæde her hjemme.